پرداخت ۱۲ میلیارد دلار خسارت به سیگاری‌ها!

دلیل این حکم هم این است که درباره مضرات سیگار کشیدن به افراد سیگاری (مشتریانشان)، هشدار کافی در خصوص مضرات آن نداده بودند!
یک میلیون نفر در کانادا از این سه شرکت شکایت کرده بودند.
گفته شده این حکم که بزرگ‌ترین خسارت در تاریخ دادگاهی کاناداست در ایالت کبک صادر شده.
البته سه شرکت Imperial Tobacco Canada، Rothmans Benson & Hedges و JTI-MacDonald که در این پرونده محکوم شده‌اند، می‌گویند کانادایی‌ها بیش از ۶۰ سال است که از عوارض سیگار کشیدن خبر دارند.
گروهی از شاکیان گفته‌اند وقتی شروع به سیگار کشیدن کرده‌اند، از عوارض آن خبر نداشته‌اند، و گروه دیگری از آنها هم گفته‌اند سیگار کشیدن، اعتیادآور است و نتوانسته‌اند ترک کنند.
این حدودا یک میلیون شاکی، ۱۷ سال پیش در این باره به دادگاه عریضه بردند و سه سال پیش دادگاه آغاز شد. در این مدت شهادت ۷۳ نفر و بیش از ۴۳ هزار برگ سند به دادگاه ارائه شد.
در دادگاه‌های آمریکا که چند دهه سابقه بررسی شکایت از سیگارسازی‌ها را دارد، این شرکت‌ها معمولا در مرحله اول به جریمه‌های خیلی کلان محکوم می‌شوند ولی این جریمه‌ها در تجدیدنظر خیلی کاهش پیدا می‌کند. از جمله سال ۲۰۱۱ میلادی شرکت سیگار فیلیپ‌موریس به پرداخت ۲۸ میلیارد دلار محکوم شد ولی در تجدیدنظر این رقم به یک‌هزارم آن یعنی ۲۸ میلیون دلار کاسته شد.
با این حال شاکیان پرونده امیدوار اند این حکم در دادگاه تجدیدنظر هم پابرجا بماند و در بازار جهانی سیگار تاثیر بگذارد.
راب کانینگام، از انجمن سرطان کانادا، می‌گوید: “این حکم، تبعات عظیمی برای بازار سیگار کانادا و دیگر نقاط جهان دارد. حکم قاضی، عمدتا در انتقاد از صنعت دخانیات و دهه‌ها سرکوب آگاهی درباره زیان‌های سیگار کشیدن است. فکر کنم این پرونده در دادگاه تجدیدنظر هم تایید شود. مستنداتی که به دادگاه ارائه شده، خیلی خیلی چشم‌گیر بوده‌اند.”
به گزارش علمنا،با درخواست تجدیدنظر محکوم‌شدگان این پرونده، حکم در انتظار تایید نهایی می‌ماند با این حال این شرکت‌های سیگارسازی باید بخشی از خسارت موردنظر دادگاه را به یک صندوق بی‌طرف بسپارند تا نتیجه نهایی معلوم شود.
این حکم دادگاه کانادا چنان سنگین بوده که در همان روز اعلام، ارزش سهام شرکت دخانیات آمریکا و بریتانیا را که مادر شرکت سیگار ایمپریال کاناداست، یک و نیم درصدی پایین کشید تا عمده‌ترین سقوط سهام روز سه‌شنبه را به نام این شرکت همیشه‌سودده رقم بزند.
اما بهتر است کمی حواسمان به ریه های غیرقابل تجدیدپذیر خودمان باشد 

No tags for this post.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا