تشکیل هسته جامد آهنی زمین به یک میلیارد سال پیش برمی گردد
محققان معتقدند که شکل گیری این هسته داخلی که به اندازه سیاره پلوتو است و در مرکز سیاره ما قرار دارد، به زمان منجمد و جدا شدن آن از هسته آهنی و مذاب خارجی برمی گردد.
این ارقام جدید، دقیق ترین تاریخ تعیین شده برای هسته داخلی زمین است که عمیق ترین لایه را تشکیل می دهد. پیش از این تخمین زده می شد که هسته داخلی زمین 0.5 میلیارد تا دو میلیارد سال پیش تشکیل شده باشد.
توجه زیاد محققان به هسته داخلی به این دلیل است که این بخش مسئول حوزه مغناطیسی زمین می باشد. حوزه مغناطیسی زمین را می توان سپری برای مراقبت از انسان ها در برابر بادهای خورشیدی و اشعه های مضر دانست.
یک گروه بین المللی از دانشمندان به ریاست دانشکده علوم زیست محیطی دانشگاه لیورپول، سوابق مغناطیسی سنگ های آذرین باستانی را تجزیه و تحلیل کردند و متوجه تقویت قابل توجه حوزه مغناطیسی زمین در فاصله زمانی یک میلیارد تا یک و نیم میلیارد سال پیش شدند.
آنها معتقدند که تقویت میدان مغناطیسی نشانه ای از اولین پیدایش آهن منجمد در مرکز زمین و مرحله ای است که هسته داخلی جامد برای اولین بار شروع به انجماد و جدا شدن از هسته مذاب خارجی کرد.
هسته داخلی زمین در یک هزار و 801 مایلی ( دو هزار 900 کیلومتری) زیر پای انسان ها قرار دارد، بنابراین بررسی مستقیم آن ناممکن است.
بر اساس مطالعات لرزه نگاری، هسته داخلی زمین، اساسا یک توپ جامد با شعاع حدود 760 مایل ( هزار و 220 کیلومتر) است که حدود 70 درصد شعاع ماه می باشد.
اعتقاد بر این است که این هسته از آلیاژ نیکل و آهن تشکیل شده و دمای ان تقریبا به اندازه دمای سطح خورشید یعنی حدود پنج هزار و 700 کلوین و یا پنچ هزار و 400 درجه سانتی گراد است.
براین اساس، هم اکنون تخمین زده می شود که هسته داخلی زمین میان یک میلیارد تا یک و نیم میلیارد سال پیش، به وجود آمده باشد.
یافته های این مطالعه همچنین نشان می دهد که هسته داخلی جامد زمین با نرخ متوسط تقریبا یک میلی متر در سال در حال رشد است، موضوعی که بر اطلاعات ما در مورد حوزه مغناطیسی زمین تاثیر می گذارد.
به گزارش ایرنا از خبرگزاری یونایتدپرس،این یافته ها که در مجله Nature منتشر شده است، نشان می دهد که حوزه مغناطیسی زمین که انرژی آن حاصل چرخش آهن مایع در هسته خارجی در حدود هزار و 864 مایلی (سه هزار کیلومتری) زیر پوسته زمین است، همچنان قوی باقی خواهد ماند.
No tags for this post.