اطلاعات تغذیه ای و غذایی در فضای مجازی مستند علمی ندارد
به گزارش خبرگزاری سیناپرس، دکتر کاظمزاده به مناسبت روز جهانی غذا با اشاره به اینکه این مناسبت دارای اهمیت ویژهای برای مدیریت غذا در سطح استان و کشور است، اظهار کرد: این مناسبت به لحاظ اجتماعی، فرهنگ سلامت غذایی و سواد سلامت نیز دارای اعتبار و اهمیت بالایی است از این رو باید اطلاعرسانی، آگاهی بخشی و بسیج آموزشی در این موضوع شکل بگیرد تا الگوی مصرف غذایی مردم اصلاح شود.
وی با بیان اینکه در فضای مجازی اطلاعات بسیاری در مورد مسائل مرتبط با غذا و تغذیه مطرح میشود ، گفت: بسیاری از این پستها و مطالب سندیت علمی نداشته و دانشگاه علوم پزشکی همدان به عنوان قطب سوم کشوری مسئولیت جمعآوری اطلاعات مربوط به قطب غرب کشور را بر عهده دارد که بعد از جمع بندی و جمعآوری به سازمان غذا و دارو اطلاع رسانی و ارجاع داده میشود بنابراین مردم میتوانند اطلاعاتی که در فضای مجازی میبینند و میخوانند از این معاونت استعلام کنند.
وی با اشاره به تأثیراتی که موضوع غذا در جامعه جهانی از شیوع کرونا پیدا کرد، گفت: در این بحران تأثیرات روانی، اقتصادی و سلامتی برای مردم در ابعاد مختلف جاری و ساری شد و امروز میتوانیم یادآوری کنیم ایمنی و امنیت غذایی با اصلاح رفتار، تغییر سبک تغذیه و مدیریت درست مصرف به دست میآید و ایمنی بیشتری برای افراد در برابر کرونا ایجاد میکند.
مدیر نظارت بر غذا، مواد آرایشی و بهداشتی استان ادامه داد: شعار امسال روز جهانی غذا در کشور "آگاهی، مدیریت و اصلاح الگوی مصرف غذایی برای مبارزه با کرونا" عنوان شده و اینکه "رفتار ما آینده را میسازد"، وقتی تغذیه مناسب نیست نگرانی از سوءتغذیه از دو جنبه به جریان افتاده و ایجاد نگرانی میکند یکی برای کمبود غذا و عدم دسترسی به مواد غذایی مناسب و دیگری برای تغذیه نامناسب که منجر به عوارض و مضراتی خواهد بود.
وی خاطرنشان کرد: کوتاه قدی، لاغری، رشد سر نامناسب به ویژه در کودکان از جمله عوارض سوءتغذیه است که در بعد کمبود غذا ایجاد میشود و در سوی دیگر، تغذیه نامناسب نیز میتواند منجر به بیماریهای مزمن نظیر چاقی، فشار خون یا قند و چربی بالا شود و هدف ما در هفته جهانی غذا این است که پرچم سلامت غذایی را بالا نگهداریم و به مردم هشدار دهیم که غذا در سلامت جسم و روح آنها تأثیر مهمی دارد.
دکتر کاظمزاده تصریح کرد: رفتار درست غذایی میتواند از بروز بسیاری از بیماریها پیشگیری کند، اقتصاد را دچار تحول و پویایی کند چون در موارد متعددی از هدررفت سرمایه جلوگیری کرده و از هزینههای بخش درمان خواهد کاست.
وی در ادامه به محورهای مهم بزرگداشت روز جهانی غذا اشاره و خاطرنشان کرد: کاهش مصرف قند، نمک و چربی و توجه به نشانگرهای تغذیه (نوارهای قرمز، نارنجی و سبز که الزاما بر روی مواد غذایی برچسب شده است) از مهمترین محورهای این مناسبت است که باید مورد توجه قرار گیرد.
مدیر نظارت بر غذا، مواد آرایشی و بهداشتی استان تصریح کرد: با بررسی اصالت این نشانگرها حتی با کمترین سطح سواد و آگاهی میتوان از سلامت بسیاری از مواد غذایی مطمئن شد بنابراین باید آموزش این نشانگرها را مدنظر قرار دهیم تا مردم در خرید محصولات مرتبط، این موضوع را مدنظر قرار دهند.
وی با اشاره به الزام کشوری و استانی کارخانجات مواد غذایی بر کاهش قند و نمک در تولیدات خود اظهار کرد: برچسب اصالت و سلامت کالا (تیک سبز رنگی که روی مواد غذایی درج شده است) یکی دیگر از محورهایی است که در روز جهانی غذا مورد توجه و تأکید قرار دارد و نشان دهنده آن است که با سلامت و دقت بیشتری تهیه شده و اطمینان خاطر بیشتری به مصرف کننده میدهد و لازم است مردم در خرید محصولات غذایی به این امر توجه داشته باشند.
دکتر کاظمزاده ادامه داد: مبارزه با قاچاق کالای سلامت محور یکی دیگر از ضروریات حوزه غذاست که در بطن وظایف سازمان غذا و دارو تعریف شده و به تبع آن در این مدیریت مورد توجه قرار دارد چراکه قاچاق کالای سلامتمحور علاوه بر آسیبهایی که به سلامتی عموم افراد جامعه وارد میکند میتواند لطمات سنگینی در اقتصاد ایجاد کند.
وی از مبارزه جدی و پیگیری سرسختانه در موضوع قاچاق کالای سلامتمحور خبر داد و عنوان کرد: در این راستا برنامههای متعددی از جمله نظارت بر عرضه مواد غذایی در سطح شهر و هماهنگی با دستگاههای مختلف از جمله آموزش و پرورش، فرمانداری، شهرداریها، سازمان صمت، جهادکشاورزی و مرکز صدا و سیمای استان صورت گرفت و آموزشهای گسترده به صورت حضوری و مجازی برای گروههای مختلف ارائه شد.
گزارش: نفیسه پاکیزه