باکتری روده بر سرطان روده موثر است
به گزارش خبرگزاری سیناپرس و به نقل از ساینس دیلی، مطالعات محققان دانشگاه واشنگتن نشان داد که افزایش حضور برخی از باکتریها در روده، احتمال سرطانی شدن پولیپ روده بزرگ را نشان میدهد.
«ویلیام دی پائولو»، استادیار دانشکده پزشکی دانشگاه واشنگتن، ۴۰ بیمار را که تحت کولونوسکوپی قرار گرفته بودند و بیوپسی پولیپ شان برای تشخیص باکتریهای موجود به میزان نسبتاً بالاتر در مقایسه با بیماران فاقد پولیپ انجام شده بود را تحت بررسی قرار داد. همه بیماران بین ۵۰ تا ۷۵ سال سن داشتند.
به گفته محققان: «افزایش بروز سرطان روده بزرگ یک دغدغه اصلی سلامت است، اما اطلاعات کمی در مورد ترکیب و نقش میکروبیوم های مرتبط با پولیپهای پیش سرطانی وجود دارد.»
تیم تحقیق دریافت که یک باکتری متداول موسوم به Bacteroides fragilis، در بیوپسی (نمونه برداری) مخاط بیماران مبتلا به پولیپ افزایش یافته بود.
این تحقیقات همچنین امضای میکروبی متمایزی را نشان داد که بیماران مبتلا به پولیپ را از افرادی که پولیپ ندارند متمایز میکند و ارتباط بین میزان B. fragilis در نمونهها و التهاب پولیپهای کوچک را مشخص میکند.
با بررسی دقیقتر، محققان پی بردند که B. fragilis بدست آمده از بیماران مبتلا به پولیپ در مقایسه با B. fragilis حاصل از افراد فاقد پولیپ، در توانایی ایجاد التهاب متفاوت هستند.
به گفته دی پائولو، تنها ۵ درصد از پولیپهای روده بزرگ سرطانی هستند. «به نظر میرسد که پولیپ ها در همان نواحی روده بزرگ به طور مداوم ایجاد میشوند و مقدار مشخص از گونه خاص B. fragilis میتواند شاخص پیش بینی کننده سرطان باشد.»
منبع:مهر