تولد هوشنگ سیحون
تولد هوشنگ سیحون
هوشنگ سیحون متولد ۳۱ مرداد در ۱۲۹۹ تهران بود .وی معمار، طراح، نقاش و تندیسساز سرشناس و نامدار اهل ایران بود. وی استاد معماری و رئیس پیشین دانشکده هنرهای زیبای دانشگاه تهران بود. سیحون، طراح بنای یادبودی آرامگاه بوعلیسینا و طراح آرامگاههای خیام، نادرشاه افشار، فردوسی و کمالالملک بوده است. او به «مرد بناهای ماندگار» شناخته میشود و برنده جایزه بیتا در سال ۲۰۱۲ بوده است.او در ۵ خرداد ۱۳۹۳ در ونکوور کانادا درگذشت.
درگذشت مایکل فارادی
مایکل فارادی متولد ۲۲ سپتامبر ۱۷۹۱بود. وی فیزیکدان و شیمیدان انگلیسی بود که بیشتر به سبب نوآوریهایش در الکترومغناطیس و الکتروشیمی مشهور است. کشف بنزن و قوانین مربوط به القای الکترومغناطیسی و تهیه کلر مایع از مهمترین دستاوردهای او برشمرده میشوند.او در ۲۲ اوت ۱۸۶۷ درگذشت.
تولد دني پاپن
دني پاپن، يكي از مخترعان برجسته فرانسوي، در 22 آگوست 1647م در اين كشور به دنيا آمد. او نخستين ديگ بخار را در سال 1688م اختراع كرد و در سالهاي بعد به تكميل آنپرداخت.
اين دستگاه كه به ديگ بخار پاپن شهرت يافت، شامل ظرفي كاملاً سربسته بود كه در معرض حرارت قرار ميگرفت. بخار آب متراكم در ديگ، فشاري درآن ايجاد ميكرد كه باعث بالا رفتن غليان آب ميگرديد. پاپن، براي اين ديگ، دريچه اطميناني نيز ساخت تا به هنگامي كه فشار بخار آب از حد معيني تجاوز ميكرد، دريچه خود به خود گشوده ميشد و بخار از آن به خارج راه مييافت. اين اختراع و ديگر كارهاي عملي پاپن باعث شد كه وي به عضويت انجمن سلطنتي درآيد.
پس از چندي، پاپن از فشار داخل ديگ، به فكر استفادههاي عملي از نيروي بخار آب افتاد و اولين نيروي كارآمد را براي حركت كشتيها فراهم آورد. پاپن را به دليل اين اختراع مهم، پدر بخار لقب دادند.
تولد پاول نيپكو
اول نيپْكو، مخترع آلماني در 22 آگوست 1860م در خانوادهاي فقير و پرجمعيت در آلمان به دنيا آمد. آمد. او براي اختراع وسيله اي جهت متحرك كردن تصوير، تحقيقات و مطالعات بسياري انجام داد. پاول نيپْكو، در اين زمينه موفق شد تا دو عيب عمده از دستگاههاي انتقال تصوير را برطرف سازد. اول آن كه صدا را انتقال دهد، دوم اين كه طريقه نمايش پي در پي عكسها را كشف نمايد.
وي در اين راستا موفق شد عكسها را به امواج تبديل كند و زمينه ارسال آنها به نقطه اي ديگر را فراهم سازد. دستگاه ابداعي نيپكو در پنجم نوامبر 1907م كامل شد و به صورت موفقيت آميزي اقدام به ارسال صدا و تصوير نمود. پاول نيپكو جز پنج سال پايان زندگي خود، با رنج و زحمت و سختي دست به گريبان بود تا اينكه سرانجام در 24 آگوست 1940م در هشتاد سالگي درگذشت.