ایجاد کارگاه های فرآوری گشنیز در نهاوند
به گزارش خبرگزاری سیناپرس، کریم حاج باباعلی با اعلام این خبر گفت: زمینه استقرار کارگاه های فرآوری این محصول برای جلوگیری از خام فروشی مهیا شده است.
وی ادامه داد: شهرستان نهاوند یکی از مراکز عمده کشت گشنیز در کشور محسوب می شود که تا سال گذشته بیش از ۶۰ درصد مجموع تولیدات کشور را انجام داده و با افزایش ۱۰۰ درصدی این میزان به ۹۰ درصد خواهد رسید.
حاج باباعلی با بیان اینکه بیش از ۹۵ درصد سطح زیر کشت گشنیز در استان مربوط به شهرستان نهاوند و مابقی به دیگر شهرستان ها مربوط می شود، گفت: متاسفانه گشنیر تولیدی به علت نداشتن دستگاه و کارخانههای فرآوری مناسب در استان، به شکل خام به خارج از کشور صادر و سود آن نصیب دیگر کشورها میشود که البته زمینه استقرار کارگاههای فراوری در شهرستان فراهم شده است.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان نهاوند از افزایش ۱۰۰ درصدی کشت این محصول در سال زراعی گذشته خبر داد و افزود: طی سال گذشته ۵ هزار و ۶۰۰ هکتار از مزارع شهرستان به کشت گشنیز اختصاص یافت که امسال این رقم با افزایش صد درصدی به ۱۱ هزار و ۵۰۰ هکتار رسیده است.
وی از آغاز برداشت گشنیز در نهاوند خبر داد و گفت: در راستای بالا بردن کیفیت محصول امسال برداشت محصول در این شهرستان به صورت مکانیزه صورت میگیرد که پیشبینی میشود بیش از ۲۵ هزار تن تولید شود.
حاج باباعلی در رابطه با عدم اثرگذاری بارشهای کم سال جاری بر این محصول گفت: گشنیز یکی از محصولات کمآببر و کمهزینه است که در طول مدت کشت تا برداشت سه بار آبیاری میشود بنابراین میزان بارشهای کم امسال تاثیر چندانی در تولید محصول نداشته است.
وی با بیان اینکه استفاده از بذر جدید گشنیز در نهاوند باعث بالا رفتن اسانس و کیفیت محصول میشود، اظهار کرد: به منظور بالا بردن کیفیت محصول و افزایش اسانس آن طی سال زراعی گذشته بذرهای جدید وارد شهرستان شده که میتواند در توسعه و فراوری این محصول اثر قابل توجهی داشته باشد.
گزارش: زهرا فرامرزدوست