معکوس کردن ایده های دیرینه در خصوص چربی، دیابت و بیماری قلبی

به گزارش سینا پرس فارس، مقاومت به انسولین، یک عامل خطر مهم برای دیابت، زمانی ایجاد می‌شود که سلول‌های بدن به انسولین واکنش نشان نمی‌دهند و قادر به استفاده از گلوکز (قند) در جریان خون نیستند. این وضعیت با افزایش خطر بیماری قلبی عروقی و تصلب شرایین مرتبط است، که تجمع چربی در شریان‌های خونی است که می‌تواند جریان خون را به بافت‌های بدن محدود کند. با این حال، مکانیسم دقیقی که از طریق آن انسولین و سلول‌های پوشش دیواره عروقی با یکدیگر تعامل دارند، نامشخص است.

 گروه از دانشمندان مرکز دیابت Joslin به سرپرستی دکتر جورج کینگ، مدیر ارشد علمی و مدیر تحقیقات Joslin، روش کاملاً جدیدی را کشف کردند که توسط آن متابولیسم بدن توسط سلول های اندوتلیال که رگ های خونی را می پوشانند، کنترل می کند. نتایج با بیان اینکه برخلاف آنچه قبلاً تصور می شد، ممکن است علت اصلی تغییرات متابولیک نامطلوب باشد که می تواند منجر به دیابت شود، عقاید علمی را به چالش می کشد.

کینگ گفت: «در افراد مبتلا به دیابت و مقاومت به انسولین، این ایده همیشه این بوده است که چربی سفید و التهاب باعث اختلال در عملکرد رگ‌های خونی می‌شود که منجر به شیوع بیماری‌های قلبی، بیماری‌های چشمی و کلیوی در این جمعیت بیمار می‌شود.»

دیابت با کاهش نامطلوب ذخیره چربی قهوه ای در بدن، که به عنوان بافت چربی قهوه ای نیز شناخته می شود، بر مشکلات عروق خونی نیز مرتبط است. چربی قهوه ای بر خلاف چربی سفید، انرژی را می سوزاند، وزن بدن و متابولیسم را تنظیم می کند و دمای بدن را حفظ می کند. کینگ و همکارانش در یک سری آزمایش با استفاده از مدل موش دیابت، متوجه شدند که وزن موش‌هایی که فقط در رگ‌های خونی با حساسیت به انسولین بالا مهندسی شده‌اند، نسبت به حیوانات کنترل وزن کمتری دارند. موش‌های حساس به انسولین نسبت به حیوانات شاهد چربی قهوه‌ای بیشتری داشتند و همچنین آسیب عروق خونی را کاهش دادند.

تحقیقات بیشتر تیم نشان داد که انسولین به سلول‌های اندوتلیال در رگ‌های خونی سیگنال می‌دهد تا اکسید نیتروژن تولید کنند، که به نوبه خود باعث تولید سلول‌های چربی قهوه‌ای می‌شود. در زمینه مقاومت به انسولین، سلول‌های اندوتلیال اکسید نیتروژن کمتری تولید می‌کنند، کاهشی که باعث افزایش خطر قلبی عروقی می‌شود که منجر به کاهش تولید چربی قهوه‌ای می‌شود. از آنجایی که چربی قهوه ای نقش مهمی در تنظیم وزن و متابولیسم بدن ایفا می کند، ذخایر چربی قهوه ای کوچکتر می تواند یک عامل خطر برای دیابت باشد، نه نشانه ای از دیابت.

کینگ گفت: «آنچه در اینجا یافتیم این است که سلول‌های اندوتلیال پوشاننده رگ‌های خونی می‌توانند تأثیر کنترل‌کننده‌ای بر میزان چربی قهوه‌ای ایجاد کنند. اکسید نیتروژن از سلول‌های اندوتلیال می‌آید تا میزان چربی قهوه‌ای شما را تنظیم کند و این یافته بسیار هیجان‌انگیز است زیرا در گذشته فکر می‌کردیم دیابت باعث مشکلات قلبی عروقی می‌شود، اما به نظر می‌رسد این رابطه در این سناریو معکوس شده است.

یافته‌های این مطالعه زمینه را برای استفاده از چربی قهوه‌ای و مجموعه هورمون‌ها و پروتئین‌های التهابی که آن‌ها را کنترل می‌کند به‌عنوان نشانگرهای زیستی یا علائمی که پزشکان می‌توانند برای تصلب شرایین یا بیماری‌های قلبی عروقی آزمایش کنند، تنظیم می‌کند. در ادامه، با مطالعات حیوانی و بالینی آینده، این اطلاعات جدید می‌تواند راه را به روی روش کاملاً جدیدی برای کنترل وزن با افزایش بافت‌های چربی قهوه‌ای از طریق بهبود تولید اکسید نیتروژن اندوتلیال باز کند.

کینگ گفت: «همه چیز به هم متصل است. ما فکر می کنیم رگ های خونی و سلول های اندوتلیال نه تنها در تنظیم چربی قهوه ای، بلکه در تنظیم متابولیسم کل بدن نقش مهمی دارند. بنابراین، این سلول های اندوتلیال یک عامل کلیدی در تنظیم وزن و ابتلا به دیابت هستند و همانطور که آزمایشگاه های دیگر نشان داده اند، به نظر می رسد رگ های خونی تنظیم کننده اصلی عملکرد مغز نیز هستند. مداخله در سطح سلول های اندوتلیال می تواند تأثیر عمده ای بر بسیاری از بیماری ها داشته باشد.

مترجم: فتانه حق پرست

منبع: scitechdaily

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا