تقویت تولید پروتئین خوراکی با اجرای 2 پروژه ملی

به گزارش سیناپرس اصفهان،این مدل از زیست فناوری در ایران با حمایت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در قالب 2 پروژه ملی دنبال می شود. «تولید پروتئین خوراکی قارچی (مایکوپروتئین) جایگزین گوشت» یکی از این طرح‌ها است که با اجرای کامل آن طی 5 سال آینده 150 اشتغال پایدار در کشور ایجاد خواهد شد. مایکوپروتئین یک محصول جایگزین گوشت است که به اشکال مختلفی از جمله کتلت، همبرگر، پت و نوار موجود است.

«تولید پروتئین از گاز طبیعی و سایر مواد اولیه به‌عنوان افزودنی به خوراک دام و طیور و آبزیان جایگزین سویا و پودر ماهی» هم پروژه بعدی است که می تواند نیازهای غذایی کشور را از منابع دیگر تامین کند.

این روش تولیدی می تواند به تولید آنزیم‌های صنعتی و اسیدآمینه‌ها که برای فرمول بندی خوراک دام و طیور کاربردی است هم کمک کند به همین دلیل استفاده از این روش فناورانه برای ایران که پیش‌بینی می‌شود در آینده ای نزدیک با مشکلات و مخاطرات خشکسالی مواجه شود، بسیار کاربردی است و می تواند در توسعه پایدار نقش آفرینی کند.

در این نوع از زیست فناوری، محصولاتی مانند پروتئین‌های خوراکی قارچی و پروتئین‌هایی که از گاز طبیعی با فرآیندهای زیستی تولید می‌شوند، در تهیه غذاهای پروتئینی مانند سوسیس و کالباس و غیره استفاده می‌کنند.

دستیابی به امنیت غذایی پایدار از راه دسترسی فیزیکی و اقتصادی به منابع غذایی سالم و کافی برای همگان حاصل می شود. در دوران اخیر پذیرش غذاهای بیوتکنولوژیکی غنی از پروتئین به جای منابع متداول از سوی مردم افزایش یافته است.

منبع: مرکز ارتباطات و اطلاع رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا