آلودگی خاک می تواند دلیل پنهان بیماری قلبی باشد

به گزارش سیناپرس اردبیل، آلاینده های موجود در خاک می توانند با ایجاد التهاب و اختلال در نظم بدن به قلب ما آسیب بزند.  محققان آلمانی می گویند هر گونه ارتباط بین بیماری قلبی و خاک احتمالاً به دلیل آفت کش ها و فلزات سنگین باقی مانده در زمین است. آلودگی خاک همچنین می‌تواند با افزایش استرس اکسیداتیو، که منجر به رادیکال‌های آزاد بیشتر در بدن می‌شود، باعث بیماری قلبی شود، که باعث واکنش‌های زنجیره‌ای به سلول‌های دیگر آسیب می‌رساند. 

همچنین آلودگی خاک باعث می شود بدن حاوی آنتی اکسیدان های کمتری باشد. تیم محققین می‌گوید این خطر بسیار زیاد است که افراد باید در بیرون از منزل ماسک بزنند تا در هنگام وزش خاک به همراه باد به قلب خود آسیب نرسانند.  آنها خاطرنشان می کنند که این مشکل به ویژه در کشورهای فقیرتر و با درآمد متوسط حاد است، اما به دلیل ماهیت به هم پیوسته زنجیره های تامین جهانی، مشکلی است که در همه جا وجود دارد. تحقیقات موجود رابطه ای بین آفت کش ها و خطر بالای بیماری قلبی پیدا کرده است.

مطالعات همچنین ارتباط بین سطوح بالای سرب و بیماری قلبی  که شامل بیماری عروق کرونر قلب، حمله قلبی، و سکته مغزی در زنان و افراد مبتلا به دیابت است، پیدا کرده است. مطالعات دیگر نشان داده اند که آرسنیک  که می تواند در آب آلوده ظاهر شود  می تواند باعث بیماری قلبی نیز شود. محققان همچنین یک مطالعه کره ای را کشف کردند که کادمیوم را که در مقادیر کمی در هوا، آب، خاک و غذا یافت می شود، با سکته مغزی و فشار خون بالا مرتبط می کند.
مردم ژاپن در روزهایی که گرد و غبار صحرا از چین و مغولستان در هوا بود، 21 درصد بیشتر در بیمارستان بستری شدند.  بر اساس برآوردها، آلودگی هوا، آب و خاک عامل حداقل 9 میلیون مرگ در سال است.  آلودگی خاک نسبت به هوای کثیف خطر کمتری برای سلامتی انسان دارد، اما بیش از 60 درصد بیماری های مرتبط با آلودگی ناشی از مشکلات قلبی عروقی مانند بیماری های مزمن قلبی، حملات قلبی، سکته مغزی و اختلالات ریتم قلب است.

 خاک کثیف زمانی که گرد و غبار صحرا، کریستال های کود یا ذرات پلاستیک را استنشاق می کنیم می تواند وارد بدن شود.  فلزات سنگین مانند کادمیوم، سرب، پلاستیک ها و سموم آلی (مانند آفت کش ها) نیز می توانند از راه خوراکی وارد بدن شوند.  آلاینده های خاک نیز به رودخانه ها می روند و آب کثیفی ایجاد می کنند که مردم می توانند در نهایت آن را بنوشند.  تحقیقات کافی در مورد اینکه چگونه نانو و میکروپلاستیک ممکن است باعث شروع و تشدید بیماری قلبی عروقی شود، ضروری است. 

تا زمانی که در این مورد اطلاعات بیشتری به دست آوریم، استفاده از ماسک صورت برای محدود کردن قرار گرفتن در معرض گرد و غبار باد، فیلتر کردن آب برای حذف آلاینده‌ها و خرید مواد غذایی رشد یافته در خاک سالم، معقول به نظر می‌رسد.

 

منبع: study find

مترجم: پریناز نصرتی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا