چرا پنگوئن ها قطب نشین شدند

به گزارش سیناپرس، محققان بین الملل در یک مطالعه پژوهشی، بینش جدیدی در مورد تکامل پنگوئن ها را آشکار کرده اند. این یافته ها به درک ما از چگونگی انتقال پنگوئن ها به محیط های دریایی و چگونگی سازگاری گونه های حیوانی با سخت ترین محیط های روی زمین کمک می کند.

پنگوئن ها بیش از 60 میلیون سال پیش به وجود آمدند و یک طرح بدن دریایی بسیار تخصصی در آن ها تکامل یافته است. آن ها قبل از تشکیل صفحات یخی قطبی، توانایی پرواز را از دست داده بودند و قادر به غواصی با بال های خود شدند.

به گزارش سیناپرس، مطالعات قبلی، تنوع پنگوئن‌های مدرن را برجسته کرده‌اند، اما با مسائل نمونه‌برداری محدود شده‌اند و در بررسی های خود، هنوز گونه‌های منقرض شده را با هم ترکیب نکرده‌اند.

اکنون در پژوهش جدیدی که توسط دانشگاه آدلاید و دانشگاه لاتروب استرالیا با همکاری دانشگاه کوپنهاگن دانمارک و دانشگاه ژی جیانگ چین انجام شده است، محققان مجموعه داده‌هایی را تجزیه و تحلیل کرده اند که در آن ها، داده‌های ژنومی تمام دودمان زنده و اخیراً منقرض شده پنگوئن ها با داده‌های فسیلی این جانور ترکیب شده و تاریخ تکاملی آن بازسازی شده است.

بررسی های این پژوهش نشان می‌دهند که تنوع پنگوئن‌ها به دلیل نوسانات آب و هوای جهانی بین دوره‌های سرد و گرم است که منجر به کاهش جمعیت گونه‌های منفرد شده و سپس در سراسر اقیانوس جنوبی گسترش می‌یابد. به گزارش سیناپرس، آنها همچنین نشان می‌دهند که پنگوئن‌ها در میان پرندگان، کمترین نرخ تکاملی را دارند که تا به امروز مشاهده شده است و این نرخ‌ها با دمای محیط همبستگی منفی دارند. 

پژوهشگران فوق، فرآیند تکاملی ژن‌های فردی را بین دودمان پنگوئن‌ها بررسی کردند و ژن‌هایی را شناسایی کردند که ممکن است در تنظیم حرارت، اکسیژن‌رسانی، غواصی، بینایی، رژیم غذایی و اندازه بدن نقش داشته باشند.

به گزارش سیناپرس، تحلیل‌های آن‌ها نشان می‌دهند که اجداد پنگوئن‌ها دید رنگی و حساسیت بصری خود را برای تطابق بهتر با نور آبی اقیانوس تنظیم کرده‌اند.

با این وجود، محققان هشدار می دهند که با توجه به زیستگاه محدود و سرعت فعلی گرمایش در اقیانوس های جنوبی، یافته های آنها سؤالاتی را در مورد قابلیت انطباق پنگوئن ها در آینده نزدیک ایجاد می کند.

به گزارش سیناپرس، یافته های پژوهش فوق در مجله معتبر و درجه یک جهانی، Nature Communications منتشر شده اند.

ترجمه: محمدرضا دلفیه
 

No tags for this post.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا