ویژگی های شخصیتی با موقعیت اجتماعی بالاتر ارتباط دارد

به گزارش سیناپرس، محققان پس از پژوهش در ۱۴ کشور و جامعه مختلف دریافتند که ویژگی های شخصیتی با موقعیت اجتماعی بالاتر به طور قابل ملاحظه ای سازگار هستند.
به همین ترتیب فاکتورهایی مانند دانایی، فداکاری برای دیگران و مهربانی، موقعیت اجتماعی فرد را افزایش می دهد. در ضمن داشتن یک ارتباط زناشویی طولانی مدت و ثابت برای ارتقای موقعیت اجتماعی هم برای مردان و هم برای زنان مثبت تلقی می شود.

خصلت هایی که به طور جهانی موقعیت اجتماعی یک فرد را کاهش می دهند شامل پستی، دزدی، رذالت و زشتی هستند. پروفسور دیوید باس (David Buss) پژوهشگر ارشد این مطالعات می گوید: انسان ها در دنیای اجتماعی زندگی می کنند که در آن کسب رتبه نسبی تقریباً برای همه چیز مهم است.به گزارش سیناپرس، بنابراین دسترسی شما به منابع، توانایی شما برای جذب همسر و حتی مدت زمان زندگی شما می تواند در میزان موفقیت و جایگاه اجتماعی شما موثر باشد.

از منظر تکاملی، منابع مرتبط با پیشرفت با سرعت به سمت افراد دارای موقعیت بالا و به آرامی به آن‌ هایی که در قطب پایین‌ تر اجتماع هستند، سرازیر می‌ شوند. در این پژوهش ها، محققان ۲۷۵۱ نفر را در ۱۴ کشور در مورد ۲۴۰ عامل مختلف که ممکن است بر وضعیت اجتماعی افراد تأثیر بگذارد، مورد بررسی قرار دادند.

پروفسور باس در این باره گفت: نتایج نشان داد که عوامل خاصی وجود دارند که به طور گسترده مثبت تلقی می شوند: از کولی ‌ها در رومانی گرفته تا ساکنان بومی جزیره گوام، افرادی که هوش، شجاعت و رهبری از خود نشان می ‌دهند در چشم همسالان خود رتبه ‌بندی می ‌شوند.به گزارش سیناپرس، جدا از اینکه کجا زندگی می کنید، داشتن ویژگی هایی که هزینه هایی را برای دیگران تحمیل می کند باعث می شود وضعیت شما به شدت افول کند.

او می افزاید: پیچیدگی های جالبی در نتایج این تحقیقات وجود داشت. مردان از ریسک کردن و شجاع بودن موقعیت بیشتری کسب می کنند. در نقطه مقابل، زنان از ظاهر و مهارت های درونی جایگاه بیشتری کسب می کنند.

در عین حال، حس شوخ طبعی به طور کلی برای موقعیت اجتماعی مثبت تلقی می شود، اما در کشورهای آسیای شرقی مانند چین، کره جنوبی و ژاپن این امر کمتر به چشم می خورد.

به گزارش سیناپرس، پروفسور باس در انتها می گوید: ابتلا به یک بیماری مقاربتی همراه با کثیف بودن، ناپاک بودن و بد بودن موقعیت اجتماعی فرد را کاهش می دهد. حتی جالب است که ناقل بیماری بودن به طور کلی برای وضعیت یک فرد مضر است مخصوصا در دوره فعلی که جهان گرفتار همه گیری کرونا شده است. بیماری های منتقله از طرق اجتماعی یکی از چالش های باستانی تکاملی برای بقای انسان هستند، بنابراین انسان ها سازگاری های روانی برای اجتناب از آنها دارند.

مترجم: مهنوش فلاحی پناه
منبع: spring

No tags for this post.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا