تحول در پردازش «اطلاعات عظیم» با نرم افزار دانشمند ایرانی
پروفسور شهرام رحیمی استاد دانشگاه دپارتمان علوم رایانه ای دانشگاه الینویز جنوبی آمریکا هدایت گروهی از محققان را در مرکز توسعه اقتصادی Dunn-Richmond این دانشگاه بر عهده دارد که می توان از آن به عنوان عاملی برای ایجاد تحول بزرگ در مراقبتهای پزشکی و کسب رضایتمندی بیماران به شمار آورد.
این دانشمند برجسته برای توسعه تحقیقات خود کمک مالی ۲۲۰ هزار دلاری دریافت کرده است. وی با همکاری دانشجویانش درحال ارایه و آزمایش نرم افزاری است که با اعمال تغییراتی اندک، قابلیت به کارگیری در صنایع مختلف و عملکردهای اداری را دارد که مبتنی بر درک و پردازش حجم قابل توجهی از داده هاست.
استفاده از رایانه برای درک و پردازش حجم قابل توجهی از داده ها کار چندان پیچیده ای نیست زیرا همواره پاسخی از سوی رایانه ارایه می شود اما مشکل، زمانی بروز می کند که پرسش مشخصی مطرح نمی شود. در این موارد ارتقای سطح هوشمندی رایانه ها جهت پردازش دقیق اطلاعات به کاری پیچیده تبدیل می شود و حالا با بهره گیری از نرم افزاری که توسط پروفسور رحیمی ارایه می شود این پیچیدگی به فرآیندی ساده تبدیل خواهد شد.
وی می گوید: پیشرفتهای صورت گرفته در دنیای سخت افزار رایانه و هوش مصنوعی، محققان این عرصه را به مسیرهای تازه ای هدایت کرده تا در خلال آنها الگوریتمهای جدیدی رونمایی شود.
به گفته وی این الگوریتمها دگرگونی بزرگی در استفاده محققان از آنچه که «حجم عظیم اطلاعاتی» گفته می شود ایجاد می کند.
به گزارش مهر، تحول در ذخیره اطلاعات رایانه ای، افزایش پردازش داده ها و توسعه دستگاههای مقرون به صرفه جهت جمع آوری اطلاعات نظیر حسگرها و حتی تلفنهای همراه که همگی با بهبود مراقبتهای پزشکی در ارتباط هستند، نتیجه کلی پروژه تحقیقاتی سه ساله پروفسور رحیمی و دانشجویانش خواهد بود.