تولید نوشیدنی فرا سودمند با استفاده از باکتری های اسید لاکتیک

بدون شک چگونگی تغذیه بر سلامت و تندرستی انسان موثر است. تغذیه‌ای که بر اساس اصول علمی و با در نظر گرفتن تمامی احتیاجات بدن ما تنظیم شده باشد، سلامت انسان را تامین می‌کند و قوای دفاعی بدن را به گونه ای چشمگیر افزایش می‌دهد و اگر خلاف این امر واقع شود اثرات بد آن در تمامی اعضا و دستگاه های بدن منعکس خواهد شد .

استفاده از غذاها و نوشیدنی های فراسودمند (فاینکشنال) هم از جمله مواردی است که علاوه بر تندرستی و سلامت جسم سبب درمان برخی بیماری های ناشی از سوء تغذیه خواهد شد، در همین خصوص نیز  فعالیت‌ها، مطالعات و پژوهش های گسترده ای صورت گرفته که در راستای تولید غذاهای فراسودمند است.

در تحقیقی که اخیرا صورت گرفته توانایی باکتری های اسید لاکتیک، لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس DSM 20079 و لاکتوباسیلوس دلبروکی15996 DSM در تخمیر آب کرفس و تولید اسیدهای آلی و اثر ترکیبات فنولیک و ویژگی های حسی یک نوشیدنی فراسودمند در دمای 37 درجه سانتیگراد به مدت 24 ساعت مورد بررسی قرار گرفت. نتایج حاصل حاکی از آن است که هر دو  سوش بخوبی قادر به رشد و فعالیت در آب کرفس می باشند و بیشترین تاثیر در کاهش pH و افزایش اسیدیته را دارند. همچنین تولید اسیدهای آلی توسط باکتری لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس مشاهده شد. نتیجه این تحقیق در مجله علوم و صنایع غذایی ایران به چاپ خواهد رسید.

 

محققین: هرمینه امینی نیا ,سید هادی رضوی

برگرفته از: مجله علوم و صنایع غذایی ایران ، سال سیزدهم، شماره 2

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا