فارسی، محبوب‌ترین زبان جهان وب در غرب آسیا و خاورمیانه

گسترش زبان‌های غیر انگلیسی در وب به معنای تنوع محتوایی وب و تلاش فرهنگ‌های مختلف برای روزآمدسازی خود است. از این جهت رشد شتابان فارسی در وب نویدبخش توانایی محتوایی ایران است.

سهم بالاتر برای یک زبان در وب و دنیا اینترنت نه تنها نشانه زنده‌ بودن و میزان فراگیری آن زبان محسوب می‌شود بلکه نشانه‌ای از توسعه وب و صنایع و توانایی های وابسته به آن نیز محسوب می‌شود. زبان فارسی بدون ده‌ها میلیون کاربر اینترنت و جامعه‌ قدرتمندی از برنامه‌نویسان، روزنامه‌نگاران، وبلاگ‌نویسان و تولیدکنندگان فکر و محتوا نمی توانست به این موفقیت دست‌یابد.

از سوی دیگر، رشد سرعت و گسترش دسترسی به اینترنت در کنار بنیه قوی فرهنگی و علمی زبان فارسی و همچنین سیاست‌گذاری کشور برای توسعه خدمات و اطلاع‌رسانی مبتنی بر وب را می توان از مهمترین عوامل این پیش‌رفت به حساب آورد.

محمدجواد آذری جهرمی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات روز گذشته در توییتر خود در این باره نوشت: جهانی شدن موجب نزول سهم برخی زبان های جهان از جمله عربی در فضای مجازی شده است.

وی گفته است: آمار معتبر جهانی (مانند تارنمای W3tech)، نشان دهنده رشد شتابان سهم خط و زبان فارسی در سال های گذشته است.

وی افزوده است: چندی پیش خبرگزاری روسی «اسپوتنیک» به نقل از تارنمای یاد شده نوشت: زبان فارسی سهم خود را از 0.6 درصد در سال 2011 به 1.7 درصد در نوامبر 2017 افزایش داد.

وی عنوان کرده است: زبان فارسی در سال های اخیر به یازدهمین زبان محبوب تارنماهای اینترنتی تبدیل شده است. فارسی اکنون یک رتبه بالاتر از زبان ترکی و پنج رتبه بالاتر از زبان عربی است و محبوب ترین زبان جهان وب در غرب آسیا و خاورمیانه به شمار می رود.

گفتنی است، هرچند دلیل دقیقی برای افت زبان عربی نمی توان برشمرد اما شاید بتوان این کاهش‌سهم را به جنگ‌های فراوانی که در سال‌های اخیر گریبان بسیاری از کشورهای عربی را گرفته است نسبت داد. به احتمال، شرایط فوق‌العاده و جنگ‌زدگی توسعه وب‌عربی را محدود کرده است و این زبان در برابر رشد پرشتاب سایر زبان‌ها دچار عقب‌فتادگی شده است.

گزارش: فرزانه صدقی

No tags for this post.

یک دیدگاه

  1. این درسته که زبان فارسی در اینترنت و به طور کلی بسیاری ازموتور های جستجوگر سهم واقعا پایینی داره اما این واقعا نیاز به تلاش بیشتر داره و اگر می خوایم زبان فارسی جایگاه بهتری داشته باشه باید پیش فرض هایی که در پلتفرم های مختلف اینترنتی که به زبان انگلیسی وجود دارد را به فارسی توسعه دهیم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا