نماد سایت خبرگزاری سیناپرس

کودکان چاق جوانمرگ میشوند

سبک زندگی مدرن از جمله کم تحرکی و عادات غذایی نامناسب، بویژه مصرف مداوم فست فودها باعث شده است که علاوه بر بزرگسالان، کودکان و نوجوانان نیز با مشکل چاقی و اضافه وزن مواجه شوند.

عوامل تأثیرگذار در اضافه وزن و چاقی:

گزارش سازمان بهداشت جهانی (WHO) در مورد چاقی کودکان

پیامدهای چاقی و اضافه وزن در کودکان

عدم کنترل وزن و اصلاح نکردن الگوی تغذیه ای در کودکان، می تواند منجر به بروز انواع مشکلات جدی سلامتی از جمله: بیماری های قلبی- عروقی، مقاومت به انسولین، اختلالات اسکلتی- عضلانی، سرطان و ناتوانی در بزرگسالی شود.

سازمان بهداشت جهانی (WHO) توصیه می کند که برای نوزادان و کودکان خردسال: تغذیه با شیر مادر حداقل در 6 ماه نخست تولد و استفاده از مکمل های غذایی مطمئن در کنار تغذیه با شیر مادر تا 2 سالگی در نظر گرفته شود.

توصیه WHO برای کودکان در سنین مدرسه (دانش آموزان):

انگلیس و بحران بمباران تبلیغات خوراکی های مضر

به گفته متخصصان انگلیسی، میلیون ها خانواده در "چرخه ویرانگری" گرفتار شده اند که می تواند طول عمر آنها را کاهش دهد و دولت بریتانیا باید اقدام فوری در این زمینه انجام دهد.

آمارها نشان می دهند، از هر 3 دانش آموز انگلیسی، یک کودک در زمان اتمام دوره دبستان دچار چاقی یا اضافه وزن است.

پروفسور نینا مودی (Neena Modi) رییس کالج سلطنتی زایمان و سلامت کودکان تأکید کرد: 80 درصد کودکان چاق، در بزرگسالی نیز با این مشکل مواجه خواهند بود که می تواند "امید به زندگی" را تا 10 سال و "امید به داشتن زندگی سالم" را نیز تا 20 سال کاهش دهد. در نتیجه، این افراد مستعد ابتلا به بیماری های قلبی و دیابت می شوند.  

به گفته پزشکان، والدین چاق بیش از سایر افراد، مستعد داشتن فرزندان چاق هستند که این مسأله ناشی از عادات غلط زندگی است.

بیشتر بخوانید:

براساس گزارش کالج سلطنتی زایمان و سلامت کودکان (انگلیس)، یکی از مهمترین راه ها برای کاهش نرخ چاقی و اضافه وزن در بین کودکان و نوجوانان، محدود کردن تبلیغات خوراکی های ناسالم از جمله فست فودها است.

گروه های فعال در حوزه سلامت عمومی، خواستار ممنوع کردن تبلیغ موادغذایی با چربی اشباع، قند، نمک در تلویزیون پیش از ساعت 9 شب، همچنین محدود کردن تعداد فست فودها در نزدیکی مدارس و مراکز تفریحی هستند.

انتقادهای زیادی به دولت انگلیس وارد است که اقدامات در زمینه مقابله با چاقی کودکان، کافی نبوده و دولت نمی تواند از کودکان در مقابل بمباران تبلیغات موادغذایی و خوارکی های مضر محافظت کند.

گزارش: معصومه سوهانی

منابع: telegraph / WHO

No tags for this post.
خروج از نسخه موبایل