تولید میکروگرینهای غنی شده با ۹۷درصد صرفهجویی در آب

محققان موفق به تولید سبزیهای میکروگرین (Microgreen) با ۴ تا ۱۰ برابر مواد معدنی و آنتیاکسیدان بیشتر نسبت به گیاهان بالغ شدند. این محصولات با ۹۷درصد صرفهجویی در آب و بدون استفاده از کود و سم شیمیایی در «پلنت فکتوری» بومی تولید میشوند.
ارسطو محمدی ثانی، دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه تهران در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری سیناپرس گفت: تیم تحقیقاتی این مجموعه روی «پلنت فکتوری» و کشت «میکروگرین» کار میکند.
وی افزود: میکروگرینها سبزیهای ریزی هستند که حاوی دو برگ لپهای و یک جوانه هستند. در این ساختار تقریبا ۹۷ درصد صرفهجویی در آب داریم. همچنین میکروگرینها نسبت به گیاه بالغ، ۴ تا ۱۰ برابر املاح، آنتیاکسیدان و مواد معدنی بیشتری دارند. دوره رشد آنها نیز از کاشت تا برداشت حدود یک هفته طول میکشد.
این پژوهشگر درباره جایگاه این طرح گفت: در ایران اکنون اولین مرکزی هستیم که این محصول را زیر نظر دانشگاه تهران توسعه دادهایم.
وی افزود: آزمایشات علمی خاصیت ضدسرطان و دیگر فواید این سبزیها را تایید کرده و همه نتایج به صورت مکتوب موجود است. ما ۶ تا ۷ نوع سبزی مختلف مانند، آفتابگردون، ریحان و شاهی را زیر همین پلنت فکتوری کشت میکنیم.
محمدی ثانی در مقایسه با سبزیهای معمولی اظهار داشت: نسبت به سبزیهایی که به روش سنتی تولید میشوند، این محصولات هم املاح بیشتری دارند، هم بسیار تمیز و هم مقوی هستند. این سیستمها در اروپا رایج است، اما ما اولین مجموعه در ایران هستیم که میکروگرین را هم به عنوان محصول و هم به عنوان ساختار کشت (پلنت فکتوری) به بازار عرضه میکنیم.
وی درباره قابلیتهای پلنت فکتوری توضیح داد: هر سبزی برگی ریز که دارای دو برگ لپهای و یک جوانه باشد، مثل ریحان، آفتابگردون و شاهی، در این پلنت فکتوری قابل کشت است.
وی ادامه داد: بزرگترین مزایای آن، ۹۷درصد صرفهجویی در آب و تولید بدون هیچگونه کود یا سم شیمیایی است. این سیستم در مقیاس بزرگ و با افزایش تعداد طبقات کاملا قابل توسعه است.
این دانشجوی دانشگاه تهران درباره شرایط کشت گفت: این سیستم برای فضاهای بسته یا سولهها بسیار مناسب است. نور مورد نیاز گیاه از طریق الایدیهای فولاسپکتروم با ترکیب حدود ۱۰ درصد نور آبی و ۹۰درصد نور قرمز تامین میشود که عملکرد نور آفتاب را شبیهسازی میکند.
محمدی ثانی درباره بازار هدف و توسعه محصول گفت: در حال حاضر این محصولات در بازار عرضه میشوند و بسیار مقوی هستند. به ویژه میکروگرین آفتابگردون و سوئیس چارد این مجموعه توسط باشگاهها و کافهها برای استفاده کنار نوشیدنیها به صورت گسترده سفارش داده میشود. هدف ما توسعه این فناوری در سراسر ایران است.
خبرنگار: میترا سعیدی کیا





