مصرف زینک و ویتامین ب ۶ از قلب حفاظت می‌کند

 

 

تیمی از پژوهشگران چینی در دانشگاه پزشکی تیانجین (Tianjin Medical University) طی مطالعات اخیر خود دریافتند که مصرف میزان کافی «روی» و «ویتامین ب۶» با کاهش خطر مرگ ناشی از بیماری‌های قلبی مرتبط است.

به گزارش خبرگزاری سیناپرس، ویتامین ب۶  نوعی ویتامینی محلول در آب است که به‌طور طبیعی در بسیاری از مواد غذایی وجود داشته و معمولاً به غذاهای غنی‌شده و مکمل‌ها نیز اضافه می‌شود. این ویتامین نقش مهمی در تجزیه پروتئین‌ها، کربوهیدرات‌ها و چربی‌ها، حفظ سطح طبیعی هموسیستئین (اسید آمینه‌ای که افزایش آن خطر بیماری قلبی را بالا می‌برد) و حمایت از عملکرد سیستم ایمنی و مغز دارد.

از سوی دیگر، روی یا زینک نیز یک ماده معدنی ضروری است که در ساخت دی ان ای، رشد سلولی، سنتز پروتئین، ترمیم زخم و عملکرد سیستم ایمنی نقش مهمی ایفا می‌کند. دریافت کافی روی به‌ویژه در سال‌های رشد فیزیکی(کودکی، نوجوانی و بارداری) اهمیت زیادی داشته و همچنین این ماده معدنی در حس چشایی و بویایی نقش دارد.

مطالعات قبلی نشان داده بودند که مصرف غذایی روی و ویتامین ب۶ ممکن است با کاهش خطر بیماری‌های قلبی و مرگ‌ومیر به هر علت مرتبط باشد، اما نتایج این مطالعات یکسان و قطعی نبود. در این مطالعه جدید، دکتر نای‌جیان ژانگ (Naijian Zhang ) و تیمی از همکارانش اطلاعات نظرسنجی ملی سلامت و تغذیه آمریکا را که بین سال‌های ۱۹۹۹ تا ۲۰۱۶ جمع‌آوری شده بود، بررسی کردند. طی این مطالعه در مجموع شرایط سلامت بیش از ۳۶ هزار  فرد بزرگسال به مدت حدود ۱۰ سال بررسی شده و نکته مهم این که در این بازه زمانی ۴ هزار و ۷۷۵ نفر از مجموع کل افراد مطالعه به دلایل مختلفی فوت کردند.

در این مطالعات به طور خاص مشخص شد مصرف 87/9 میلی‌گرم یا بیشتر روی در روز از راه غذا با کاهش خطر مرگ ناشی از بیماری قلبی همراه بود. از سوی دیگر مصرف بالای ویتامین ب۶ (73/1میلی‌گرم یا بیشتر در روز) با کاهش خطر مرگ ناشی از بیماری قلبی و همچنین کاهش مرگ‌ومیر به هر علت مرتبط بود.

یافته‌های این مطالعه به طور مشخص نشان می‌دهد وقتی هر دو ماده مغذی (روی و ویتامین ب۶) همزمان مصرف شود، اثر ترکیبی آن‌ها خطر مرگ ناشی از بیماری قلبی را حتی بیشتر کاهش می‌داد؛ این موضوع نشان‌دهنده احتمال همکاری و تعامل مثبت بین این دو ماده مغذی است.

پژوهشگران همچنین رابطه‌ای مستقیم بین نسبت روی به ویتامین ب۶ و خطر مرگ قلبی یافتند که بر اساس آن نسبت بسیار بالای روی به ب۶ خطر مرگ قلبی را افزایش می‌داد ولی نسبت متوسط این دو ماده مغذی با کاهش خطر مرگ ناشی از حملات قلبی همراه بود.

با توجه به این نتایج، پژوهشگران توصیه می‌کنند حفظ تعادل مناسب بین روی و ویتامین ب۶ در رژیم غذایی می‌تواند به کاهش خطر مرگ ناشی از بیماری‌های قلبی کمک کند. آن‌ها تاکید کرده‌اند که برای تایید دقیق این یافته‌ها و تعیین مقدار بهینه مصرف، به مطالعات دقیق‌تر و بهتر طراحی‌شده نیاز است.

شرح کامل این پژوهش و یافته‌های به دست آمده از آن در آخرین شماره مجله تخصصی Nutrients منتشر شده و در اختیار محققان قرار دارد.

مترجم: احسان محمدحسینی

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا