فعالیت 58 پارک و 295 مرکز رشد؛
حکمرانی اکوسیستم ساز هوشمند نیاز امروز زیست بوم کشور است

معاون فناوی و نواوری وزیر علوم، تحقیقات فناوری گفت: شکل گیری حکمرانی اکوسیستم ساز هوشمند، نیاز امروز زیست بومی کشوراست که باید در این حوزه کار و فعالیت جدی تری صورت بگیرد و شاهد تحولات پایه باشیم.
به گزارش سیناپرس، دکتر محمدنبی شهیکی در پنجمین همایش ملی انجمن علمی پارک های فناوری و سازمان های نوآوری ایران که به میزبانی پارک علم و فناوری استان سیستان وبلوچستان در زاهدان برگزار شد اظهار کرد: خوشبختانه از دو دهه قبل به صورت جدی شکل گیری المان های زیست بومی فناوری و نوآوری کشور را شاهد هستیم و دراین مدت نهادهای بسیار متنوعی شکل گرفته است.
وی افزود: در حال حاضر 58 پارک علم و فناوری، 295 مرکز رشد واحدهای فناور و بیش از 70 صندوق پژوهش و فناوری را در کل کشور داریم که همه اینها ظرفیت های بسیار خوبی برای اکوسیستم فناوری کشور محسوب می شوند و تلاش می کنیم تا همواره تقویت شوند.
شهیکی تاکید کرد: در این سالها تجاربی از الگوهای موفق و ناموفق را شاهد هستیم که این داستان موفقیت و گاهاً ناکامی این نهادها در ساختار نوآوری می تواند یاریگر و آئینه ای شفاف برای طراحی مدل های بهینه تر با توجه به زیست بوم های کشور باشد.
وی خاطرنشان کرد: در عرصه سیاست گذاری و حکمرانی فناوری نیازمند هم افزایی و شبکه سازی هستیم که این مساله جزو ضروریات و دغدغه های اصلی است. ضرورت دارد تا نگاه حکمرانی فناوری در پارک ها با نگرش مبتنی بر ظرفیت سازی بخش خصوصی طراحی و تدوین شود.
معاون وزیر ادامه داد: باید یک اصل را پذیرا باشیم که در حوزه اکوسیستم، رقابت بسیار پررنگی را در عرصه بین الملل داریم اما باید مدل بومی ما بسیار متفاوت و با توجه به فاکتورهای واقعی و مدل های بهینه مرتبط با ساختار، کارآمدتر و اثربخش تر باشد و این عرصه حکمرانی فناوری نیازمند به تصمیم گیری های کلان راهبردی است.
شهیکی افزود: یکی از مسائلی که زیست بوم در شرایط فعلی شدیداً با آن دست و پنجه نرم می کند، کمبود نیروی انسانی متخصص در حوزه فناوری نوظهور است که باید کسانی را تربیت کنیم که پیشران تحول جریان نوآوری در کشور باشند و جذب، شناسایی و سرمایه گذاری بر روی این استعدادها بسیار مهم و ضروری بوده و باید بر روی آن تمرکز کرد.
معاون وزیر تاکید کرد: معتقدم که امروز اکوسیستم به نقطه ای رسیده که نیاز به بازیگران بزرگ و شرکت های لنگر است که این شرکت ها و مرکز حوزه نوآوری باشند اما شکل گیری، تقویت کمی و کیفی آنها نیاز امروز پارک های فناوری و توسعه نوآوری است.
وی خاطرنشان کرد: سرچشمه و منبع تحولات نوآوری، زایش ایدهها در دانشگاه است چرا که در عصر حاضر دانش هایی که مبتنی بر آموزش های کلاسیک باشد دیگر جوابگوی نیاز امروز نیست و باید دانشگاه های آینده متفاوت از امروز و بر اساس جهت دهی افراد به نسل سوم و چهارم باشد.
وی تاکید کرد: باور دارم پارکی می تواند موفق عمل کند که همراستا با آن، دانشگاه هایش هم تغییر مسیر دهد و این دو در کنار هم تحولات نوین فناوری را رقم بزنند و باور داریم که نیاز امروز زیست بوم کشور، حکمرانی اکوسیستم ساز هوشمند است و در این حوزه نیازمند کار و فعالیت و تحول جدی داریم.





