فعالیت ۶۷ واحد نان کامل در همدان

مسئول دبیرخانه کارگروه سلامت و امنیت غذایی استان همدان گفت: در حال حاضر از ۱۸۰۰ نانوایی فعال در استان، ۶۷ واحد به تولید نان کامل اختصاص یافته‌ و در شهرستان‌ها نیز حداقل پنج نانوایی ویژه نان کامل ایجاد شده است.

دکتر حبیب معصومی به تشریح روند اجرای برنامه نان کامل در استان پرداخت و افزود: این طرح از حدود دو سال و نیم پیش آغاز شد و هدف اصلی آن بازگرداندن سبوس و بخش‌های مفید دانه گندم به آرد مصرفی مردم بود. وی توضیح داد که در گذشته به‌دلیل جداسازی سبوس از آرد، مردم به مصرف نان سفید عادت کرده بودند، در حالی‌که نان کامل با رنگ تیره و بافت غنی، ارزش تغذیه‌ای بسیار بالاتری دارد و در پیشگیری از بیماری‌هایی همچون دیابت و سرطان روده بزرگ مؤثر است.

وی بیان کرد: اجرای این طرح در استان همدان ابتدا با سه نانوایی آغاز شد اما به مرور با رفع موانع اقتصادی و فرهنگی توسعه یافت. در آغاز، آرد کامل از استان مرکزی وارد می‌شد اما اکنون کارخانه‌های آرد در استان همدان از جمله آرد نهاوند و مریانج توانسته‌اند آرد کامل را تولید کنند.

معصومی ادامه داد: تنوع تولید نیز توسعه یافته و اکنون نان کامل در قالب انواع تافتون، لواش و سنگک عرضه می‌شود. همچنین با ابلاغ استاندار، توزیع این نانوایی‌ها در مناطق مختلف شهرها و شهرستان‌ها به گونه‌ای انجام شده که اقشار مختلف مردم بتوانند دسترسی بهتری به این محصول داشته باشند.

وی خاطرنشان کرد: در ابتدا بالا بودن قیمت نان کامل مانعی برای استقبال عمومی بود که با پیگیری‌های صورت‌گرفته و تعیین قیمت مصوب، این مشکل تا حد زیادی برطرف شده است. علاوه بر این، فرهنگ‌سازی برای تغییر ذائقه مردم نیازمند برنامه‌های رسانه‌ای گسترده و آموزش‌های حضوری بوده است.

 

گزارش: فاطمه عزیزی هرمز

No tags for this post.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا