برگزاری دوره‌های رایگان قالیبافی و ثبت جهانی فرش همدان

رئیس اداره فرش صمت استان همدان از برگزاری دوره‌های آموزشی رایگان در حوزه فرش خبر داد و گفت: این دوره‌های آموزشی در رشته‌های قالیبافی، رنگرزی، رفوگری و طراحی قالی در اداره کل صمت همدان آغاز خواهد شد.

مهدی خورشیدی افزود: این کلاس‌ها ویژه افراد ۱۵ تا ۴۰ ساله، از شنبه تا چهارشنبه به‌ صورت صبح و بعدازظهر برگزار شده و تمام امکانات آموزشی، پذیرایی و ابزار مورد نیاز به‌صورت رایگان در اختیار شرکت کنندگان قرار می‌گیرد.

وی اضافه کرد: همدان یکی از قطب‌های مهم فرش دستبافت کشور است که دارای بیش از ۶۰ هزار قالیباف بوده که حدود ۲۰ تا ۳۰ هزار نفر از آنان فعال هستند و سالانه حدود ۴۰ هزار مترمربع فرش دستبافت تولید می‌کنند.

خورشیدی بیان کرد: ۴۰۰ تا ۵۰۰ رفوگر ماهر در همدان فعالیت دارند که فرش‌های آسیب‌دیده از سراسر کشور و حتی خارج از کشور برای رفوگری به همدان ارسال می‌شود. همچنین ۴۰۰ تا ۵۰۰ طرح و نقشه قالی در استان وجود دارد که تاکنون ۱۵۰ طرح توسط انجمن طراحان فرش به‌روز شده است.

وی تاکید کرد: تمام تلاش خود را برای ثبت ملی و جهانی فرش‌های مهربان و ملایر به کار گرفته‌ایم، که در امنی رابطه فرش‌های نهاوند، تویسرکان و کبودراهنگ پیش‌تر ثبت جغرافیایی و میراث ناملموس شده‌اند.

خورشیدی بیان کرد: به دلیل تحریم‌ها، صادرات رسمی فرش از استان طی سال‌های اخیر انجام نشده و بیشتر فرش‌ها به‌صورت چمدانی و غیررسمی به خارج از کشور منتقل می‌شود.

وی گفت: از مجموع قالیبافان فعال استان، ۴۶۰۰ نفر تحت پوشش بیمه تأمین اجتماعی و حدود ۲۸۰۰ نفر زیر نظر صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر قرار دارند.

گزارش: فاطمه عزیزی هرمز

No tags for this post.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا