گزارش خبرگزاری سینا از حوزه فناوری‌های نرم، صنایع خلاق، نخبگان در هفته گذشته؛
از تاکید بر نقش همدلانه پارک‌های علم و فناوری در جنگ 12 روزه تا آموزش رایگان هوش مصنوعی به دانش‌آموزان

 

 

تاکید بر بهره‌مندی از ظرفیت‌های پارک‌های علم و فناوری و پیوند آن با دانشگاه در توسعه نوآوری زیست بوم پس از جنگ 12 روزه، ضرورتِ راه اندازی پردیس فناوری‌های نشر با همکاری پارک ملی علوم و فناوری‌های نرم و صنایع فرهنگی جهاددانشگاهی،  بررسی طرح «ایران دیجیتال» و وعده‌ آموزش رایگان هوش مصنوعی به دانش آموزان، ادامه بازسازی آسیب های عملی پسا جنگ با توان نخبگان در گفتگوی اختصاصی  در گفت‌‎و‌گوی اختصاصی با خبرگزاری سینا  با نخبگان از مهمترین اخبار حوزه فناوری‌های نرم، صنایع خلاق، نخبگان در هفته گذشته بود. 

 

به گزارش خبرگزاری سینا، طرح «ایران دیجیتال» با همکاری معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس‌جمهور و وزارت آموزش و پرورش در آستانه عملیاتی شدن است و بنا دارد طبق وعده‌ای که حسین افشین داده بود؛ آموزش هوش مصنوعی به دانش‌آموزان به‌صورت کاملا رایگان انجام شود که این مهم اکنون در دستور کار قرار گرفته است.

 

 

ثبت‌نام آموزش دانش‌آموزان با طرح «ایران دیجیتال»

طرح «ایران دیجیتال» که با همکاری معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس‌جمهور و وزارت آموزش و پرورش اجرا می‌شود، آموزش هوش مصنوعی به دانش‌آموزان را به‌صورت کاملا رایگان در دستور کار دارد.

 

 

با این پلتفرم آموزشی می‌توان دوره‌ها را هم در تلفن همراه و هم در کامپیوتر دنبال کرد.همچنین این آموزش‌ها در قالب بازی طراحی شده‌اند و مربیان و دستیار هوش مصنوعی پیوسته به سوالات دانش‌آموزان پاسخ خواهند داد. ثبت‌نام در این طرح از اردیبهشت‌ماه کلید خورده و همچنان ادامه دارد.

 

پردیس فناوری‌های نشر نیازی است فرهنگی

معاون کتاب و فرهنگ خانه کتاب و ادبیات ایران در گفت‌وگوی اختصاصی با خبرگزاری سینا، گفت: تنوع در حوزه نشر نیازمند رویکرد تازه‌ در حوزه فناوری‌های نرم و دیجیتال دارد و پردیس فناوری‌های نشر با همکاری پارک ملی علوم و فناوری‌های نرم و صنایع فرهنگی جهاددانشگاهی با رویکرد نوین به این حوزه تاسیس می‌شود.

 

 

دکتر مظاهر بابایی با بیان این مطلب که فناوری‌های نوین مرز جغرافیایی را از میان برداشته؛ گفت: فناوری‌های نوین موجب شده در حوزه تولید محتوا مرزهای جغرافیایی از میان برداشته شود و مرزهای حوزه فرهنگ نیز در جریان این فناوری از میان رفته است و موجب شده اقتصادِ حوزه فرهنگ فراتر از مرزها برود بنابراین راه اندازی پردیس فناوری‌های نشر فرصت خوبی برای رسیدن به این مهم است. از همین رو پردیس فناوری‌های نشر نیازی است فرهنگی که در جهت توسعه صنعت نشر با همه متعلقات آن گام برخواهد داشت و ظرفیت‌های بسیاری دارد.

 

دکتر مظاهر بابایی معاون کتاب و فرهنگ خانه کتاب و ادبیات ایران

 

مسئولیت اجتماعی فرهنگ و جنگِ ۱۲ روزه

موسس و مدیر خانه خلاق «ماهد» که در پارک علم و فناوری استان قم مستقر است گفت: مجموعه خانه خلاق «ماهد» با رویکرد تولید محصولاتی کاربردی با محوریت سبک زندگی ایرانی اسلامی کار خود را آغاز کرده است و در ایام جنگ ۱۲ روزه؛ سعی کردیم به عنوان یک نشانِ تجاری شناخته شده در حوزه صنایع خلاق، محصولاتی در جهت تقویت روحیه وطن‌دوستی با طرح‌هایی از پرچم کشورمان تولید کنیم و در اختیار مردم قرار دهیم.

 

 

حمایت‌های همدلانه‌ پارک‌های علم و فناوری در جنگ تحمیلی ۱۲ روزه  

مرتضی علایی در پاسخ به این سئوال که پارک‌های علم و فناوری در این ایام چه نقش حمایتی برای شرکت‌های دانش بنیان داشتند؟ گفت: پارک‌های علم و فناوری به دلیل دارا بودن زیرساخت‌های فعالیت قطعا حمایت‌های ویژه‌ای انجام دادند به خصوص که اهداف مشترک پارک‌های علم و فناوری و شرکت‌های دانش بنیان در مقاطع حساس همچون جنگ به هم نزدیک می‌شوند.

وی افزود: بنابراین پارک‌های علم و فناوری در ایام جنگ تحمیلی ۱۲ روزه حمایت‌های همدلانه‌ای داشتند و نقش آفرینی بسیاری در فضای کسب و کارهای دانش بنیان و صنایع خلاق کردند.

برای ترمیم آسیب‌های جنگ ارتباطِ نخبگان با پارک‌های علم و فناوری مستحکم شود

سید هانی بحرالعلومی طباطبایی مدیر شرکت دانش بنیان «توسعه فناوری آریارام» با بیان این مطلب بیان کرد: تبعات و آسیب‌های جنگ ۱۲ روزه بیش از هر عنوانی بار روانی داشته است . این موضوع به تبع جامعه نخبگانی را نیز در بر گرفت اما نکته قابل توجه این است که به دلیل آسیب‌های زیرساختی وارد شده نخبگان و دانشمندانِ جوان در حوزه فناوری زودتر از دیگران به کارهای خود برگشتند. البته این موضوع برای بخش بزرگی از جامعه نخبگان که دچار بی‌مهری و دلسردی شده بودند به نوعی دریچه‌ای از امید به روی آنها گشوده شد و بخش عمده‌ای از جامعه متوجه شدند این جنگ، نبرد تکنولوژی است و باید به جامعه نخبگان اهمیت ویژه‌ای قائل شد. در واقع جایگاه علم و تکنولوژی بیش از گذشته مورد دقت نظر قرار گرفت.

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا