سهم پارک‌های علم و فناوری در تولید انیمیشن‌های مذهبی به چه میزان است؟
صنایع خلاق ظرفیت‌های بسیاری برای تولید انیمیشن‌های مذهبی دارد

 

 

صنعت انیمیشن به عنوان یکی از صنایع پیشرو در صنایع خلاق ظرفیت‌های بسیاری برای تولید انیمیشن‌های مذهبی با موضوعات قرآنی و حماسه عاشورا دارد که پرداخت به آنها در حوزه فناوری‌های نرم می‌تواند فتح بابی برای پارک‌های علم و فناوری و شرکت‌های مستقر در این پارک‌های فناورانه و فن‌آفرین باشد. در این راستا اولین پارک تخصصی مدیای کشور با هدف تولیدات چند رسانه‌ای با آخرین فناوری روز در این حوزه در شاهرود برپا شده است.

 

پریسا ساسانی: تولیدات رسانه‌ای با پیشرفت ارتباطات و همچنین فناوری‌های روز به یکی از پیشتازان صنعت بدل شده است و امروز ابزارهای رسانه‌ای و ارتباطی را می‌توان یکی از ابزارهای قدرت و اراده در دنیا دانست و کشورهای دنیا بر روی توسعه فناوری‌های مرتبط با رسانه و ارتباطات، سرمایه گذاری‌های هنگفتی کرده‌اند و صنعت انیمیشن در این زمینه پیشرو است. اما هنرمندان پویانمایی و اینماتورها تا چه اندازه روی انیمیشن مذهبی و مناسبتی کار کرده‌اند؟

 

در برخی مناسبت‌های مذهبی یک اثر هم تولید نمی‌شود

یکی از فعالان حوزه تولید انیمیشن‌های مذهبی در گفت‌و‌گوی اختصاصی با خبرگزاری سینا، در چند سال اخیر وضعیت به مراتب بهتر شده است اما همچنان جای کار بیشتر وجود دارد. نه فقط در حوزه انیمیشن که در حوزه کارهای رئال هم اتفاقات خوبی را در سال‌های اخیر شاهد بودیم. اما همان‌طور که می‌دانید متأسفانه برخلاف برخی مناسبت‌ها مانند فاطمیه و محرم که شاهد پرکاری گروه‌های هنری هستیم در برخی مناسبت‌ها حتی یک اثر هم تولید نمی‌شود.

یکی از نکات مهم در حوزه ساخت انیمیشن‌های مذهبی قصه‌گویی و روایت در پرداخت است که با تولید انیمیشن‌های کوتاه مناسبتی می‌توان حق مطلب را بر آنها ادا کرد.

 

انیمیشن «سفر عشق» به تهیه کنندگی حسین فرزندی
انیمیشن «سفر عشق» به تهیه کنندگی حسین فرزندی

 

انیمیشن هنر زودبازده نیست

حسین فرزندی تهیه‌کننده و کارگردان حوزه انیمیشن در ادامه اظهار داشت: ما در این سال‌ها در حوزه‌های مختلفی فعالیت داشته‌ایم و تا کنون انیمیشن‌های «عشق یعنی به تو رسیدن»، «سفر عشق» و در ایام کرونا هم انیمیشن «نایب‌الزیاره» را ساختیم و در ادامه «لحظه دیدار» و «سرزمین تو» را ساختیم. اما واقعیت این است که انیمیشن یک محصول زودبازده نیست و از نگاه گروه‌های تولیدی هم فعالیتی پرهزینه و کم‌عایدی به‌حساب می‌آید. خیلی از مجموعه‌های فرهنگی به سمت کارهای زودبازده گرایش دارند اما انیمیشن اساساً هنر زودبازدهی نیست.

 

 

بیشتر بخوانید:

انیمیشن در حوزه صنایع خلاق از بازار مدرن محروم است/ تعصب بر وجه هنری پویانمایی مانع برندسازی

توسعه صادرات مهمترین هدف حضور در «ایران-اکسپو-۲۰۲۵ » بود/ گردش مالی بیش از ۱۴ همتی پارک علم و فناوری سمنان

 

 

همچنین محسن نظری رئیس پارک علم و فناوری استان سمنانچندی پیش در گفت‌وگوی اختصاصی با خبرگزاری سینا در باره پارک تخصصی مدیای کشور گفت: این پارک اختصاصی با سرمایه گذاری ۲۰۰ میلیارد تومان در فاز اول ایجاد شده است. در پارک مدیا کشور که در شاهرود مستقر است شرکت‌هایی که در حوزه محتوای دیجیتال اعم از انیمیشن، بازی سازی، بازی‌های موبایلی، تبلیغات و هوش مصنوعی فعال هستند؛ حضوردارند. اما یکی از نقاط ضعف در حوزه توسعه محصول بحث شبکه سازی به عنوان یک محور مهم و اساسی به شمار می‌آید که یکی از نقاط ضعف در این مبحث عدم شبکه سازی است.

 

پارک علم و فناوری استان سمنان

 

وجه صنعتی انیمیشن پررنگ شود

اما ناصر جاهدنیا، مدیرعامل بنیاد ملی پویانمایی بر اهمیت جاری شدن نگاه صنعتی به انیمیشن و پویانمایی تاکید کرد و در گفت‌و‌گوی اختصاصی با خبرگزاری سینا، گفت: تا زمانی که وجه صنعتی انیمیشن پررنگ نشود؛ ظرفیت‌های این هنر و صنعت همچنان ناشناخته می‌ماند و در صنایع بزرگ مانند فولاد، گاز، نفت و پتروشیمی و صنایع خلاق به کار گرفته نمی‌شود.

وی ادامه داد: انیمشین همواره به عنوان یک هنر و صنعت فن‌آفرین مورد توجه بوده است که وجه هنری آن در حوزه صنایع نرم و خلاق به کارآمده است و در زمینه‌های مختلف از جمله مناسبت‌های مذهبی می‌تواند تولیدات بدیع داشته باشد.

جاهدنیا در پایان خاطرنشان کرد: به اعتقاد من هنر انیمیشن در ایران هنوز به بلوغ نرسیده است و برای رسیدن به شرایط مطلوب این هنر در حوزه صنایع خلاق و صنایع بزرگ، موضوع برندسازی و اقتصاد این هنر و صنعت باید به شکل جدی طرح بحث شود و تیم‌های بزرگ برندساز و مارکتینگ روی این موضوع کار کنند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا