گزارش خبرگزاری سینا از حوزه فناوریهای نرم، صنایع خلاق، نخبگان در هفته گذشته؛
از بزرگ منشی مردم ایران در جنگ تحمیلی 12 روزه تا نقش جامعه نخبگان در ترمیم آسیبها

به دنبال تجاوز رژیم متخاصم صهیونیستی به خاک کشورمان علاوه بر یک جنگ نظامی تمام عیار، آسیبهای جدی به زیرساختهای فرهنگی، فکری، علمی وارد شد و خبرگزاری سینا، در مدت زمان جنگ 12 روزه سعی کرد بخش عمدهای از دستاوردهای علمی و فرهنگی را که در جنگ تحمیلی مورد استفاده قرار گرفت، منتشر کند که این دستاوردها شامل حضور جامعه نخبگانی در ابعاد مختلف فکری و علمی، نقش پارکهای علم و فناوری و همچنین حضور معنا دار هنرمندان در عرصه امیدبخشی به جامعه میشد.
به گزارش خبرگزاری سینا، تاکید بر نقشِ پارکهای علم و فناوری در توسعه نوآوری زیست بوم پس از جنگ تحمیلی، حضور مجموعههای خلاق و فناور در ارائه خدمات جهت کمک رسانی به عموم مردم، بررسی نقش جامعه نخبگانی در ترمیم آسیب های علمی پس از جنگ، طرح برخی از موضوعاتِ کار نشده و غیرقابل پیش بینی که در تجاوز رژیم متخاصم صهیونیستی رخ داد توسط پارک علم و فناوری دانشگاه علامه طباطبایی ضرورت بهره از توانمندی نخبگان در رفع موانع و مسئولیت اجتماعی فرهنگ و هنر در جنگِ ۱۲ روزه در گفتوگوی اختصاصی خبرگزاری سینا، با سیدمحمد بهشتی، مدیر فرهنگی از مهمترین اخبار حوزه فناوریهای نرم، صنایع خلاق، نخبگان در هفته گذشته بود.
وقتی صنایع خلاق کنار ایران ایستاد
پلتفرم «مدرسه زندگی» به عنوان یک مجموعه خلاق و فناور در حوزه آموزش، مشاوره و اشتغال با مدیریت فرانک شکوهیفر از شرکت های مستقر در پارک ملی علوم و فناوریهای نرم و صنایع فرهنگی جهاددانشگاهی، در روزهای حساس و پرالتهاب کشورمان و با هدف آرام بخشی به دلهای نگران و تقویت امید و ایجاد همدلی، «بسته حمایتی خدمات سلامت جسم و روان» را در بستر سامانه هوشمند مشاوره ارائه کرده است.
نقش جامعه نخبگانی در ترمیم آسیب های علمی پس از جنگ چیست؟
حجتالاسلام والمسلمین محمدباقر مشکاتی، پژوهشگر دینی معتقد است مسئولیت نخبگان در شرایط جنگ و مخاصمه، تنها یک وظیفه اجتماعی نیست، بلکه یک مسئولیت تاریخی و اخلاقی است. آنان امانتداران فکر و اندیشه جامعهاند و باید در حفظ این امانت الهی کوشا باشند. سکوت در برابر تحریف، بیتفاوتی نسبت به گسترش یأس و بیعملی در برابر توطئههای دشمن، خیانت به این امانت است.
وی ادامه داد: جامعه امروز ما بیش از هر زمان دیگری به رهبری فکری نخبگان خود نیازمند است. این رهبری باید مبتنی بر صداقت، شجاعت، و عمق باشد. نخبگان باید خود را بخشی از پیکر این ملت بدانند و با درک دردها و رنجهای مردم، مرهمی بر زخمهایشان باشند. آنان باید با گفتار و کردار خود، الگو و اسوه مقاومت، بصیرت و امید باشند.
انتقاد شکوفه احمدی دبیر هیات اندیشهورزی محرومیت زدایی مناطق محروم بنیاد ملی نخبگان از عملیاتی نشدن طرح محرومیت زدایی در کشور و نیاز به رفع موانع پس از جنگ.
طرح برخی از موضوعاتِ کار نشده و غیرقابل پیش بینی که در تجاوز رژیم متخاصم صهیونیستی رخ داد در فراخوان ملی ایده و نوآوری برای ایران توسط پارک علم و فناوری دانشگاه علامه طباطبایی از جمله اخبار مربوط به پارکهای علم و فناوری بود.
علی شفیعی، مشاور پارک علم و فناوری دانشگاه علامه طباطبائی و دانشجوی دکترای کارآفرینی این دانشگاه گفت: با توجه به شرایط بحران و جنگ ۱۲ روزه رژیم صهیونیستی با ایران و طرح برخی از موضوعاتِ کار نشده و غیرقابل پیش بینی که رخ داد، نیاز به بازنگری و تحلیل پیرامون این مسائل وجود دارد.
وی ادامه داد: از همین رو پارک علم و فناوری دانشگاه علامه طباطبائی فراخوانی ملی را جهت ارزیابی مسائل و راه برون رفت را مطرح کرده است.
در ایام جنگ 12 روزه هنر به خصوص موسیقی خود را از مسئولیت اجتماعی در قبال مردم بی نیاز ندید و گروههای موسیقی کوچک و بزرگ از علی قمصری آهنگساز و نوازنده تار تا ارکستر سفمونیک تهران در میان مردم و در کنار برج آزادی قطعاتی از موسیقی برای هموطنان اجرا کردند.

از همین رو خبرگزاری سینا، در قالب پرونده ای با عنوان «مسئولیت اجتماعی فرهنگ و هنر در جنگِ ۱۲ روزه» گفتگویی با سیدمحمد بهشتی، مدیر فرهنگی انجام داد و او از بزرگ منشی مردم ایران در سرزمین خود سخن گفت.
سیدمحمد بهشتی، مدیر فرهنگی در بخشهایی از این گفتگو گفت: آنچه در جنگ ۱۲ روزه بین رژیم صهیونیستی و ایران به عنوان یکی از مهمترین و بزرگترین سرمایه انسانی و در شرایط بحران آشکار شد و توانستیم بقای ایران را حفظ کنیم و ظفر و سعادتمندی عاید سرزمینمان شود؛ همین پیوند و یکی شدن در جامعه ایرانی بود. به واقع رفتار ایرانیان در این ایام حاکی از نوعی فرهیختگی، مدنیت، خردمندی، مدارا، محبت و یا به عبارت دیگر همسایگی برای یکدیگر بود و این مهم به اعتقاد من بزرگترین سرمایه انسانی و اجتماعی است. البته رفتار دولت چهاردهم همراستا با شعار «وفاق ملّی» و دیپلماسی بود. اما سرمایه اصلی چهرهای بود که از جامعه برآمد و این رفتار مغایر با تصور دشمنان و یا حتی دوستان بود و انتظار چنین رفتاری از مردم نداشتند.