ضرورت بهره از توانمندی نخبگان در رفع موانع/هیچ نهادی برای عملیاتی کردن طرح این موضوع پای کار نیامده است.

 

شکوفه احمدی دبیر هیات اندیشه‌ورزی محرومیت زدایی مناطق محروم بنیاد ملی نخبگان درگفت و گوی اختصاصی با خبرگزاری سینا گفت: محرومیت زدایی در کشورما به طور جدی پیگیری نشده است و بنده این موضوع را در قالب طرح محرومیت زدایی مناطق محروم برای اولین بار در دیدار با رهبری مطرح کردم و از آن پس بنیاد ملی نخبگان مصمم شد تا این طرح را اجرایی کند. 

 

به گزارش خبرگزاری سینا، وی ادامه داد: در آغاز اولویت‌های توسعه‌ای هر استان شناسایی شد و بنا شد تا از توانمندی های نخبگان در رفع موانع استفاده کرد. اما از حدود دو سال پیش تا کنون جلسات متعدد با اعضای هیات علمی دانشگاه مختلف، دانشگاهیان استانی برگزار شده است و به صورت نظری به جمع بندی‌های قابل قبولی رسیدیم ولی متاسفانه هنوز هیچ نهاد و ارگانی برای عملیاتی کردن این موضوع پای کار نیامده است.

 

به نخبگان باید حس مفید بودن بدهیم

این دانش آموخته حقوق اقتصاد از دانشگاه علامه طباطبایی در ادامه صحبت‌های یکی از چالش‌های این مسیر را عدم مشارکت نخبگان در حل مسائل عنوان کرد و گفت: این موضوع مهمی است که مقام معظم رهبری نیز در فرمایشات‌شان تاکید کردند که ما به نخبگان باید حس مفید بودن بدهیم و آنها را جدی بگیریم.

وی با بیان این مطلب که باید از ظرفیت نخبگان در مبحث محرومیت‌زدایی بهینه استفاده شود، بیان کرد: از آنجایی که عمده بهترین دانشگاه‌های ما در تهران مستقر هستند و نخبگان نیز در تهران تمرکز دارند، بهتر است نخبگان استانی، ظرفیت‌های استانی خود را شناسایی کنند و از این ظرفیت‌ها در جهت محرومیت زدایی، بهره‌برداری کنند. مزیت این روش بهره‌برداری از ظرفیت‌های استانی برای ایجاد اشتغال و ایجاد حس مفید بودن در نخبگان است که همچنین مانع مهاجرت نخبگان خواهد شد.

 

شکوفه احمدی دانش آموخته حقوق اقتصاد از دانشگاه علامه طباطبایی
شکوفه احمدی دانش آموخته حقوق اقتصاد از دانشگاه علامه طباطبایی

 

محقق دانشگاه علامه طباطبایی  در خصوص طرح‌های جهادی بنیاد ملی نخبگان، خاطر نشان کرد: طرح‌های جهادی بنیاد بسیار خوب است، چون باعث می‌شود نخبگان با مسائل موجود آشنا شوند و وضعیت را ببینند و همچنین از ظرفیت نخبگان در رفع مسائل استفاد شود، ولی در این میان چون قدرت نخبگان کافی نیست، لازم است نگارش قوانین در دستگاه‌های فراقوه‌ای صورت گیرد تا برنامه‌ها به خوبی اجرایی شوند.

 

برپایی نمایشگاه مرتبط به ضرورت محرومیت‌زدایی کمک می کند

وی با بیان اینکه در زمینه محرومیت‌زدایی نیاز به عزم جدی است تا برنامه‌های مربوط به آن اجرایی شوند، گفت: قدرت تهران برابری می‌کند با ۱۸ استان کشور و اگر عزمی باشد که این موضوع را سرزمینی حل کند، بهتر است.

احمدی نخبه دانشگاه علامه طباطبایی با اشاره به اقداماتی مانند برپایی نمایشگاه محرومیت‌زدایی، توضیح داد: این نمایشگاه‌ها می‌توانند در فرهنگ‌سازی و نشان دادن محرومیت‌ها نقش ایفا کنند، چون موضوع محرومیت‌زدایی زیاد پیگیری نشده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا