فرصت‌سوزی در فارس با خروج نیروی متخصص از دستگاه‌ها

رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان فارس با اشاره به شرایط نامناسب جذب و نگهداشت نیروی انسانی در استان، هشدار داد که روند خروج نیروهای متخصص از دستگاه‌های اجرایی و سهم اندک فارس از مجوزهای استخدامی، آینده اداری استان را با چالش مواجه کرده است.

به گزارش خبرگزاری سینا، محسن پاپری زارعی عصر امروز، ۱۰ خردادماه در جلسه شورای توسعه راهبری تحول اداری استان با اشاره به ویژگی‌های خاص فارس از نظر جمعیت، جغرافیا، اقلیم و ظرفیت‌های اقتصادی و فرهنگی، وضعیت کنونی را نیازمند توجه جدی دانست.

وی با بیان اینکه نرخ شهرنشینی در فارس به ۷۴ درصد رسیده است، افزود: پدیده خشکسالی و مهاجرت روزافزون روستاییان به شهرها، زنگ خطر مهمی برای ساختار جمعیتی استان محسوب می‌شود.

پاپری زارعی با استناد به آخرین گزارش مرکز آمار ایران، نرخ بیکاری فارس را ۶.۶ درصد اعلام کرد و گفت: استان در این شاخص در جایگاه نهم کشور قرار دارد.

به گفته وی، نرخ مشارکت اقتصادی نیز در فارس ۲۷ درصد گزارش شده است.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی فارس با اشاره به رتبه ۲۳ استان از نظر کمترین میزان تورم در کشور، گفت: این شاخص‌ها هرچند نسبی هستند، اما نشان‌دهنده پتانسیل‌های مطلوب برای رشد و توسعه هستند، مشروط بر آن‌که زیرساخت‌های انسانی و اجرایی متناسب تقویت شود.

وی در ادامه، فارس را استانی با ظرفیت‌های ویژه برشمرد و وجود ۱۵ هزار شهید، جایگاه نخست در جاذبه‌های گردشگری، طبیعت منحصربه‌فرد، مهد صنایع‌دستی اصیل، قطب کشاورزی کشور، رتبه برتر در تولید مرکبات، ذخایر متنوع معدنی، بیش از ۷۰ شهرک و ناحیه صنعتی، قطب صنایع الکترونیک، رتبه دوم در گاز کشور، جایگاه ممتاز در حوزه پزشکی و پیوند و همچنین قطب دانشگاهی ایران از جمله این ظرفیت‌ها عنوان کرد.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان فارس تأکید کرد: تحقق استفاده از این ظرفیت‌ها نیازمند حضور نیروی انسانی متخصص، مقتدر و باانگیزه است.

به گفته وی، ۷۶ درصد از کارکنان دستگاه‌های اجرایی استان دارای تحصیلات دیپلم به بالا هستند و در حال حاضر ۴۴ درصد آنان در شهر شیراز مشغول به فعالیت‌اند.

وی با ابراز نگرانی از روند خروج نیروهای انسانی از دستگاه‌های اجرایی، دلیل اصلی این موضوع را نامتناسب بودن نظام جبران خدمت دانست و آن را یکی از چالش‌های جدی استان در حوزه منابع انسانی عنوان کرد.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان فارس همچنین اعلام کرد که ۵۱ درصد از پست‌های سازمانی دستگاه‌های اجرایی در فارس، بلاتصدی باقی مانده‌اند.

به گفته وی، بیش از ۱۶۲۳ نفر از کارکنان طرح‌های عمرانی استان در مشاغل حساس و نظارتی مشغول به فعالیت هستند، بدون آن‌که رابطه استخدامی رسمی با دولت داشته باشند؛ مسئله‌ای که دستگاه‌ها را با چالش‌های نظارتی جدی مواجه کرده است.

کاهش بنیه کارشناسی، افت انگیزه در میان کارکنان، ضعف ساختار اداری در شهرستان‌های تازه‌تأسیس و کندی فرآیندهای مجوزدهی برای جذب نیروی شرکتی از دیگر مشکلات مطرح‌شده از سوی رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان بود.

وی با اشاره به سهم اندک فارس از مجوزهای استخدامی کشور گفت: از مجموع ۲۷۸ هزار و ۵۰ مجوز استخدامی صادرشده در سطح کشور، تنها ۱.۸ درصد سهم فارس بوده، در حالی‌که این استان باید حداقل ۵.۸ درصد از این مجوزها را دریافت می‌کرد.

پاپری زارعی بحران نیروی انسانی را مسئله‌ای جدی در دستگاه‌های اجرایی استان خواند و یادآور شد که بخش بزرگی از پست‌های سازمانی همچنان خالی است.

وی همچنین با ارائه آماری از ترکیب جنسیتی کارکنان، افزود: از مجموع ۱۵۴ هزار و ۱۱۳ نیروی شاغل در دستگاه‌های اجرایی استان، ۴۳ درصد را زنان و ۵۷ درصد را مردان تشکیل می‌دهند.

به گفته رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان فارس، روند نزولی اشتغال در بخش‌های اقتصادی نیز زنگ خطری دیگر برای آینده نیروی کار در استان است.

No tags for this post.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا