جذب نخبگان به گزارش سینا/5
مراکز آموزشی مشوق مهاجراتِ سن پایین نخبگان هستند/ بنیاد ملی نخبگان جدا از جنسیت حمایت میکند

شکوفه احمدی دانش آموخته حقوق اقتصاد از دانشگاه علامه طباطبایی و دبیر هیات اندیشهورزی محرومیت زدایی مناطق محروم بنیاد ملی نخبگان درگفت و گوی اختصاصی با خبرگزاری سینا گفت: فضا برای کار نخبگان در زمینه آموزش عالی و یا برخی از رشتهها وجود ندارد به همین دلیل ترجیح میدهند دانش آموختگان در حوزههای تخصصی برای مهاجرت اقدام کنند.
شکوفه احمدی دانش آموخته حقوق اقتصاد از دانشگاه علامه طباطبایی و دبیر هیات اندیشهورزی محرومیت زدایی مناطق محروم بنیاد نخبگان که به گفته خود طرح محرومیت زدایی را برای نخستین بار در دیدار با مقام معظم رهبری مطرح کرده و در بنیاد ملی نخبگان عملیاتی شده است؛ درگفت و گوی اختصاصی با خبرگزاری سینا گفت: برخی از رشتهها مانند علوم پایه، کشاورزی، فیزیک ، شیمی یا رشته علوم سیاسی در گروه علوم انسانی زمینههای کاری اندکی دارند. به همین دلیل اغلب نخبگان در این رشتهها ترجیح بر مهاجرات دارند.
وی با بیان این مطلب که سن مهاجرت افراد تحصیل کرده پایین آمده است؛ گفت: در گذشته تحصیل کردهها و نخبگان بعد از پایان یک مقطع درسی بنا بر شرایط اقدام به مهاجرت میکردند اما در حال حاضر سن مهاجرت پایین آمده است و خانوادهها از دوران تحصیل فرزندان خود در دبستان و یا پایان دبیرستان اقدام به مهاجرت میکنند.

این نخبه در حوزه حقوق اقتصاد ادامه داد: متاسفانه در این مسیر آموزش و پرورش و یا آموزش عالی مشوق هم هستند و در حوزه مهاجرت تحصیلی مشاوره هم میدهند. اما به اعتقاد نبود شغل مناسب برای نخبگان مهمترین دلیل مهاجرت آنها است.
بیشتر بخوانید:
جذب ۹۰ درصدی معرفی شدگان بنیاد ملی نخبگان در موسسات آموزش عالی کشور
پارک علم و فناوری پردیس بزرگترین پایگاههای جذب نخبگان
فعالیتهای پژوهشی نخبگان به عنوان یک حرفه تعریف نشده است
شکوفه احمدی در ادامه صحبتهای خود با اشار به این مطلب که دستگاههای اجرایی با لحاظ کردن شرایط قانونی به جذب نخبگان اقدام کنند؛ گفت: بنیاد ملی نخبگان شرایط قانونی و بدون رابطه برای جذب نخبگان را فراهم کرده است و در این راستا این بنیاد با طرحهای شهید رجایی و شهید دزوایی، بستر مناسبی برای حضور نخبگان فراهم کرده است و از سوی دیگر تسهیلات معیشتی خوبی برای نخبگان فراهم شده و رئیس بنیاد ملی نخبگان هم بر عملیاتی شدن این مهم تاکید دارد.
دبیر هیات اندیشهورزی محرومیت زدایی مناطق محروم بنیاد ملی نخبگان در پاسخ به این سئوال که در جذب و یا ارائه تسهیلات بین نخبه خانم و یا آقا تفاوتی قائل میشود؛ خاطرنشان کرد: با توجه به همکاری و اشرافی که با بنیاد ملی نخبگان دارم درباره این نهاد میتوانم بگویم که بی طرفانه، جدا از جنسیت و بدون سوگیری، از نخبگان در سطوح مختلف آموزشی حمایت میکند.