برگزیدگان پنجمین دوره جشنواره دانشجویی داستان کوتاه زایندهرود معرفی شدند

به گزارش خبرگزاری سینا، مرحله نهایی و اختتامیه پنجمین دوره جشنواره دانشجویی داستان کوتاه زایندهرود، بههمت معاونت فرهنگی جهاددانشگاهی اصفهان و با حضور دانشجویان، نویسندگان برجسته کشوری و داوران این جشنواره برگزار شد.
همزمان با برگزاری این جشنواره از ضیا موحد شاعر استاد فلسفه و منطق و از پیشگامان جُنگ ادبی اصفهان نیز تجلیل شد. در این آیین بخشهایی از فیلم «تاریخ شهر ما را کسی نمیداند» که پرترهای از زندگی ضیاء موحد و به کارگردانی حامد قصری است، اکران شد.
ریحانه واعظ پژوهشگر ادبیات در این آیین و در بزرگداشت ضیا موحد اظهار کرد: ادیببودن و فیلسوفبودن استاد توأم است. استاد در کتاب «شعر و شناخت» سالها پیش نگاه عمیقی به بحث استعاره کردهاند، مسائلی که آن زمان در ادبیات ما باب نبود. مهمترین اثری که من از استاد خواندهام «سعدی» است.
وی گفت: در تشخص شعری استاد موحد باید به خردمندی، ایجاز، سکوتها و تأملات او اشاره کرد که هرچه به زمان حال نزدیک میشویم، در اشعارشان بیشتر میشود.
ضیا موحد ادیب و استاد فلسفه نیز که در این مراسم از او تجلیل شد، اظهار کرد: امروز تنها جلسهای است که دیدم اشعار من را درست میخوانند و درست میفهمند و به من هم چیزهایی یاد میدهند که خودم نمیدانستم.
حامد سیارخلج معاون فرهنگی جهاددانشگاهی واحد اصفهان نیز اظهار کرد: استاد موحد یک عمر برای اعتلای شعر و علم کوشیدند. مفتخریم که پنجمین دوره جشنواره شعر زایندهرود را با بزرگداشت ایشان برگزار میکنیم. این جشنواره سعی دارد بهروش نرم توجهات ملی را به مسئله زایندهرود جلب کند، چراکه به باور ما زایندهرود دیگر مسئله اصفهان نیست، زایندهرود یک هویت فرهنگی و مسئله ایران است.
علی خدایی نویسنده نیز به نمایندگی از داوران پنجمین دوره جشنواره دانشجویی داستان کوتاه زایندهرود اظهار کرد: اولین درس داستاننویسی را استاد موحد به ما دادند؛ بنویس و پارهکن. من امروز بعد از ۵۰ سال وارد دانشکده ادبیات شدم. آن زمان آدمهای بزرگی چون هوشنگ گلشیری بودند و ما از امثال او آموختیم.
سیاوش گلشیری دبیر علمی پنجمین دوره جشنواره دانشجویی داستان کوتاه زایندهرود در این آیین اظهار کرد: پنجمین دوره جشنواره در حالی به پایان میرسد که از تغییر رویکرد آن از ملی به منطقهای بهتزدهایم.
وی افزود: این جشنواره مرهون داریوش اسماعیلی، معاون فرهنگی فقید جهاد دانشگاهی واحد اصفهان است. جشنواره بهصورت دوسالانه برگزار میشد. در دورهای حتی بینالمللی شد. در دوره کرونا نیز با وجود مشکلات ادامه یافت. این جشنواره همواره با جلسات آموزشی، داستانخوانی و نقد داستان همراه بوده است.
نتایج نهایی جشنواره
داوری پنجمین دوره جشنواره دانشجویی داستان کوتاه زایندهرود را سه چهره داستاننویسی معاصر علی خدایی، ناهید طباطبایی، زهرا نصر، نویسنده معاصر اصفهان برعهده داشتند. در پایان پنجمین دوره جشنواره دانشجویی داستان کوتاه زایندهرود، برگزیدگان و تقدیرشدگان معرفی شدند.
بخش آزاد (برگزیدگان)
برگزیده اول، زهرا محمدی برای «کباب و کافور»
برگزیده دوم، عابد میرمعصومی برای «زیر درخت داغدانان»
برگزیده سوم، شقایق بهزادیپور برای «اتاق شماره ۲۲»
بخش آزاد (تقدیرشدگان)
تقدیر اول، حسن ذهبصنیعی برای «ماهیدار»
تقدیر دوم، مرجان مقدسبیات برای «لکه»
تقدیر سوم، سمانه فرهادی برای «محمد مشعلی»
بخش ویژه (برگزیدگان)
برگزیده اول، نگار نصر برای «روایت حلول سوم»
بخش ویژه (تقدیرشدگان)
تقدیر اول، پوریا خسروی برای «یک آرزو»
تقدیر دوم، علیرضا ابراهیمی برای «میم الف»
تقدیر سوم، غزال قاسمیفیروزآبادی برای «بیا کنار زایندهرود آشنا شویم»
بخش کوتاهکوتاه (برگزیدگان)
برگزیده اول، سید علی مستجابالدعواتی برای «نجوای زیر پلهها»