شهیکی تاش در نشست معارفه مدیرکل جدید دفتر پشتیبانی امور فناوری و نوآوری تاکید کرد:
توسعه پارک‌های علم و فناوری و تقویت ارتباط آنها با دانشگاه‌ها

 

 

دکتر محمدنبی شهیکی تاش معاون فناوری و نوآوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در نشست تودیع دکتر امین عبدالله زاده و معارفه دکتر توحید فیروزان مدیرکل دفتر پشتیبانی امور فناوری و نوآوری این وزارتخانه گفت: محور اصلی تحولات وزارت علوم در حوزه پشتیبانی از پارک‌های علم و فناوری که مقام عالی وزارتخانه هم به آن قائل است، تقویت ساختار حرفه‌ای و عملیاتی پارک‌ها در زنجیره آموزش و فناوری است تا بتواند پارک ها را به عنوان نهاد که در ساختار وزارت علوم متولد یافته، مطرح کند.

 

به گزارش اختصاصی خبرگزاری سینا، نشست تودیع امین عبدالله زاده و معارفه توحید فیروزان مدیران کل سابق و جدید دفتر پشتیبانی امور فناوری و نوآوری وزارت علوم، با حضور معاون فناوری و نوآوری و دکتر پندار معاون اداری، مالی و مدیریت منابع این وزارتخانه و دکتر قاسمی علی آبادی مشاور وزیرعلوم و معصومه خان احمدی مدیرکل دفتر سیاست‌گذاری، برنامه‌ریزی و توسعه فناوری و نوآوری  در حوزه اقتصاد آموزش عالی برگزار شد.

 

سرپرست دفتر پشتیبانی امور فناوری و نوآوری وزارت علوم منصوب شد + برگزاری آیین معارفه

 

معاون فناوری و نوآوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در این نشست با اشاره به تفاوت‌های نسلی در روند شکل‌گیری و رشد پارک‌ها گفت: روند رشد پارک‌های علم و فناوری از دهه 80 تا کنون تفاوت‌هایی داشته‌است. به این معنا که موجودیت این پارک‌ها در دهه 80 ساکن و بسیار نحیف بوده، اما در دهه 90 پارک‌های علم و فناوری تجربه متفاوتی از زیست بوم نوآوری در کشور را تجربه کرده‌اند. به این معنا که در این دهه با رشد پارک‌ها ‌و شکل‌گیری مراکز نوآور و تقویت واحدهای فن‌آور توانست پیوند ارتباطی عمیقی بین دانشگاه و پارک‌ها ایجاد کند و در نسل سوم که با تصویب قانون جهش دانش بنیان در آن روبرو هستیم؛ میدان بازیِ جدیدی شکل گرفته است که توانسته پیوند و ارتباط بین دانشگاه و پارک‌های علم و فناوری را پررنگ‌تر بکند.

 

بیشتر بخوانید: 

مدیرکل دفتر پشتیبانی امور فناوری و نوآوری وزارت علوم منصوب شد

 

شهیکی تاکید کرد: از همین رو یکی از وظایف نهادی دفتر پشتیبانی توجه به ارتباط بین دانشگاه و پارک‌های علم و فناوری و تقویت آن است. در دوره جدید تصدی دفتر پشتیبانی امور معاونت فناوری و نوآوری در  برخی از امور همچون پایگاه داده و سامانه های آماری مشکلات جدی وجود دارد که باید به انجام برسد. همچنین هم باید بر ارتقای فرآیند مالیات بر ارزش افزوده، مالیات بر درآمد و سایر مزیت های قانونی نیز نظارت شود، و از طرفی بتوان تخصیص‌های مرتبط را نیز پیگیری کرد.

معاون فناوری و نوآوری وزارت علوم با بیان این مطلب که ارتقای منابع انسانی پارک‌ها علم و فناوری موجب افزوده شدن امور تخصصی و فنی مجموع پارک‌ها می‌شود؛ گفت: حدود 2 سال پیش سهمیه‌ای از جذب نخبگان در پارک های علم و فناوری اعطا شد که احیای آن می تواند کمک بسیاری بر افزودن انرژی جدید به پارک ها شود.

 

عکس

 

وی یادآور شد: در حوزه تامین مالی پروژه پارک ها نیز معضل جدی وجود دارد و یکی از اموری که دکتر فیروزان باید پیگیری کند اتکا و ارتقای بودجه های سنواتی است. ضمن اینکه 40 درصد پارک‌‌ها مشکل زیرساختی دارند و مطلوب است از  ظرفیت بخش خصوصی نیز برای ارتقای زیرساخت پارک‌ها بهره برد.

شهیکی با اشاره به این مطلب که رویکرد قبلی دفتر امور پشتیبانی معاونت فناوری و نوآوری جوابگوی نیاز پارک‌های علم و فناوری نیست؛ گفت: نیاز است اتمسفر اقتصادی بنا بر رویکرد معاونت فناوری احصا شود و امیدوارم با تجارب و شناخت خوبی که آقای فیروزان از نظام مالیاتی کشور و آشنایی که با اقتصاد فناوری و نوآور دارد، بتواند در این زمینه نیز منشا تحول و اثر باشد.

معاون فناوری و نوآوری وزارت علوم خاطرنشان کرد: پارک‌های علم و فناوری کانون خوبی برای منشا اثر هستند. به این معنا که  از میان 79 هزار محصولات تولیدی در کشور، 2 هزار محصول جزو محصولات تحریمی‌ها بوده است که برای اقتصاد کشور کمک بسیاری کرد و این دستاورد وزارت علوم است به این معنا که این وزارتخانه متناسب با نیازهای روز کشور توانسته چنین نهادی را ایجاد کند و دانش تخصصی را به دانش بازار تبدیل کند.

وی گفت: به اعتقاد من آینده پارک‌های علم و فناوری در کشور مسیر خوب و رو به پیشرفتی دارد.

 

ضرورت تامین مالی پایدار برای توسعه پارک‌های علم و فناوری

در ادامه این نشست مهدی پندار معاون اداری مالی و مدیریت منابع وزارت علوم گفت: تشکیل معاونت فناوری و نوآوری وزارت علوم یکی از محوری‌ترین معاونت‌ها برای پیوند بین مراکز فن‌آور است که گرچه دیر، اما اتفاق افتاد. معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری هم اگرچه راه‌اندازی دیر هنگامی داشت؛ اما اکنون با قدرت پیش می‌روند و در این مسیر منابع اعتباری پایداری را در نتیجه تلاش خود پیدا کرده است.

 

عکس

 

وی ادامه داد: خوشبختانه دکتر شهیکی تاش متعلق به این زیست بوم است و از کسانی است که ساختارهای فناورانه در وزارت علوم را شکل داده و در نتیجه معاونت فناوری و نوآوری ایجاد شده که با مشارکت با معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری می ‍توانند منشا اثر باشند. به خصوص اینکه معاونت علمی رئیس جمهور با داشتن 35 هزار میلیارد با ساختاری چابک آماده مشارکت در امور فناورانه هستند که پارک‌های علم و فناوری می‌توانند از این ظرفیت استفاده کنند.

معاون اداری مالی و مدیریت منابع وزارت علوم ادامه داد: به اعتقاد من انتخاب توحید فیروزان انتخاب درستی است و امیدوارم در این مسیر بتوان به یک الگوی خوب در جهت تامین مالی پایدار برای توسعه پارک‌های علم و فناوری دست یافت.

 

اهمیت بالای پارک‌های علم و فناوری در وزارت علوم

در ادامه این نشست مهدی قاسمی علی آبادی مشاور وزیر علوم در حوزه اقتصاد آموزش عالی گفت: دکتر فیروزان بسیار سختکوش و دقیق است و با شناخت نزدیک به 30 ساله‌ای که از او دارم می‌دانم که انتخاب درستی برای مدیریت دفتر پشتیبانی امور معاونت فناوری و نوآوری است.

مشاور وزیر علوم تاکید کرد: آقای دکتر سیمایی صراف هم برای موضوع پارک‌های علم و فناوری اهمیت بسیاری قائل است و به پیشرفت حوزه پژوهشی، جهش علمی و ارتقای جایگاه حوزه فرهنگ اعتقاد بسیاری دارد و موضوع پارک‌های علم و فناوری وزارت علوم نیز برای او از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.

 

عکس

 

توحید فیروزان مدیر کل دفتر پشتیبانی امور معاونت فناوری و نوآوری وزارت علوم ضمن معرفی مختصر از سوابق اجرایی خود بر توسعه پارک‌های علم و فناوری این وزارتخانه تاکید کرد و گفت: مباحث مربوط به پارک‌ها و مراکز رشد یکی از مهمترین مباحث وزارت علوم است.

وی ادامه داد: میزان اهمیت این موضوع نزد مدیران شناخته شده نیست و ضرورت دارد با یک برنامه ریزی دقیق و عملیاتی توجه به اهمیت این مقوله را هم در سیاستگذاری‌های کلان و هم نزد مسئولان و مدیران تبیین کنیم.  زیرا اساسا در این زمینه وظیفه حاکمیتی وجود دارد.

مدیر کل جدید دفتر پشتیبانی امور معاونت فناوری و نوآوری وزارت علوم با بیان این مطلب که وزارت علوم و پارک‌های علم و فناوری انتظارات متقابل از یکدیگر دارند؛ گفت: انتظارات عملیاتی نشده هم از سوی وزارت علوم و هم از سوی پارک‌ها وجود دارد که با مدیریت درست در این زمینه می‌توان به دستاوردهای خوبی در این زمینه دست یافت.

 

عکس

در پایان این نشست امین عبدالله زاده مدیرکل پیشین مدیر کل دفتر پشتیبانی امور معاونت فناوری و نوآوری وزارت علوم نیز در طی سخنانی از حسن اعتماد محمدنبی شهیکی تاش برای واگذاری این مسئولیت در طول 8 ماه تصدی این مسئولیت تشکر کرد.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا