گزارش خبرگزاری سینا از حوزه فناوری، هوش مصنوعی و دانش بنیان در هفته گذشته؛
از آغاز طرح «نوآفرین صنعت‌ساز» معاون فناوری و نوآوری وزیرعلوم تا افزایش سقف حمایتی بنیاد ملی علم

 

 

برگزاری نشست خبری نوزدهمین جشنواره ملی فن آفرینی شیخ بهایی با حضور محمدنبی شهیکی‌تاش معاون فناوری و نوآوری وزیر علوم، بررسی فعالیت‎‌های پارک‌های علم و فناوری بوشهر و شهرک علمی تحقیقاتی اصفهان در با خبرگزاری سینا ، چرایی برگزاری رویداد چهارمین کنگره بین المللی کشورهای غرب آسیا و شمال آفریقا «وانا» با محوریت سلول‌های بنیادی در پزشکی بازساختی ، با مدیر گروه پژوهشی پزشکی بازساختی پژوهشگاه رویان ، ادامه بررسی رفع موانع در جذب نخبگان در گفتگو با صاحب‌نظران و افزایش سقف حمایتی بنیاد ملی علم از طرح‌های پژوهشی تا ۳۰۰ میلیون تومان از مهمترین اخبار حوزه فناوری، هوش مصنوعی و دانش بنیان در هفته گذشته بود.

 

جشنواره ملی فن آفرینی شیخ بهایی راهی برای جذب سرمایه گذاری

برپایی نوزدهمین جشنواره ملی فن آفرینی شیخ بهایی به همت این شهرک علمی تحقیقاتی اصفهان از مهمترین رویدادها هفته آینده است که محمدنبی شهیکی‌تاش معاون فناوری و نوآوری وزیر علوم، اجرای طرح‌هایی از این دست را راهی برای جذب سرمایه گذاری در پارک‌های علم و فناوری دانست و گفت که این سرمایه‌گذاری‌ها از یک‌سو به پارک‌های علم و فناوری مربوط می‌شود تا زمینه رشد فناوران را فراهم می‌کنند و از سوی دیگر به شرکت‌هایی اختصاص دارد که با تولید محصولاتی در سطح فناوری ۸ توانسته‌اند به مقیاس‌پذیری تولید برسند.

 

دکتر شهیکی تاش

 

شهیکی از اجرای پروژه‌ای جدید با عنوان طرح «نوآفرین صنعت‌ساز» خبر داد و گفت: علاوه بر آن الگوی جدید مراکز رشد در ۲۰ پارک علم و فناوری کشور آغاز شده و می‌تواند نقش این مراکز را تقویت کند. دیدگاه ما این است که مراکز رشد، کانون‌های جذب و تابش استعدادها هستند و می‌توانند پل ارتباطی برای ورود آن‌ها به چرخه فناوری و نوآوری کشور باشند. این طرح در راستای اتخاذ راهبردهایی در دوران جدید برای پارک‌های فناوری ایجاد شده و هدف از این طرح، بسترسازی برای ورود هسته‌ها و شکل‌گیری واحدهای فناور و دانش‌بنیان جدید در پارک‌ها است. در این طرح تلاش می‌شود تا دانشجویان و فارغ‌التحصیلانی که در رشته‌های فناوارنه تحصیل کردند و جزو استعدادهای دانشگاه‌ی به شمار می‌روند در چرخه تولید فناوری وارد کنیم تا بتوان نسلی جدید از دانشجویان با مهارت‌های فناورانه و دانش‌بنیان پرورش داد تا به صنعت ایران وارد شوند.

 

سرمایه‌گذاران بخش خصوصی حامی کارآفرینی و سکوهای تأمین مالی جمعی می‌شوند

سعید آجلی دبیر نوزدهمین جشنواره ملی فن آفرینی شیخ بهایی از افزایش ۳۵ درصدی جوایز جشنواره خبر داد و گفت: جشنواره ملی فن آفرینی شیخ بهایی به عنوان یکی از قدیمی‌ترین و معتبرترین رویدادهای فناوری و نوآوری در کشور به شمار می‌آید و فرصت بی‌نظیری برای ایجاد تعامل و تبادل تجربه میان فعالان حوزه فناوری، کارآفرینان و پژوهشگران فراهم می‌کند. در این رویداد که در تاریخ 24 و 25 اردیبهشت برگزاری می‌شود؛ در کنار رقابت‌های اصلی، امکان بهره‌برداری از رویدادهای جانبی نیز برای شرکت‌کنندگان فراهم شده است و گروه‌های هدف جشنواره فن‌آفرینی شیخ بهایی شامل شرکت‌های فناور و دانش‌بنیان، شرکت‌های رشدیافته مستقر در پارک‌های علم و فناوری، شرکت‌های نوپا و در حال رشد مستقر در مراکز رشد، شرکت‌های صنعتی و فناور، واحدهای تحقیق و توسعه شرکت‌ها و صنایع بزرگ، سرمایه‌گذاران بخش خصوصی و دولتی، سرمایه‌گذاران خطرپذیر، خیرین حامی کارآفرینی و سکوهای تأمین مالی جمعی می‌شوند.

 

 

برگزاری رویداد چهارمین کنگره بین المللی کشورهای غرب آسیا و شمال آفریقا «وانا» یکی از مهمترین رویدادهای علمی و پزشکی است که برگزار میشود. مسعود وثوق، مدیر گروه پژوهشی پزشکی بازساختی پژوهشگاه رویان در گفتگوی اختصاصی با خبرگزاری سینا، گفت که کنگره علمی «وانا» یکی از قدیمی‌ترین و شناخته شده ترین کنگره‌های علمی محسوب می‌شود گفت: رسالت برپایی این گنگره ایجاد بستر مناسب برای مبادله تجربیات نوین علمی و پزشکی و شرح پیشرفت‌های پژوهشی است که پژوهشگاه رویان جهاددانشگاهی یکی از مهمترین و محوری‌ترین پژوهشگاه‌ها حوزه پزشکی است و این کنگره با محوریت سلول‌های بنیادی در پزشکی بازساختی در جزیره کیش برگزار شد.

 

افزایش سقف حمایتی بنیاد ملی علم

علی محمد سلطانی رئیس بنیاد ملی علم درباره برنامه‌های حمایتی این بنیاد در سال ۱۴۰۴، اعلام کرد که ۲۰ درصد از حمایت‌ها به‌صورت مستمر در طول سال ارائه می‌شود و ۸۰ درصد از طریق فراخوان‌های موضوعی است و سقف حمایت از طرح‌های پژوهشی مستمر در سال جاری به ۳۰۰ میلیون تومان افزایش یافته است که در صورت همکاری‌های بین‌المللی، این رقم تا ۱۲۰ میلیون تومان قابل ارتقاست. همچنین سقف حمایت از طرح‌های فراخوانی تا ۵.۵ میلیارد تومان تعیین شده است.
این در حالی است که در سال گذشته، بنیاد ملی علم ایران حدود ۴۰ فراخوان منتشر کرده که با استقبال چشمگیر جامعه علمی مواجه شد. همچنین ثبت بیش از ۵۰۰۰ طرح پژوهشی در سامانه بنیاد در سال ۱۴۰۳، بالاترین رقم ثبت‌شده در تاریخ ۲۲ ساله فعالیت این نهاد بوده است. از این تعداد، ۱۶۰۰ طرح تصویب و اعتبار مصوب آنها به بیش از ۴۳۰ میلیارد تومان رسیده است.

 

 

 گفتگوی خبرگزاری سینا، با روسای پارک‌ علم و فناوری بوشهر و شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان از دیگر اخبار حوزه فناوری، هوش مصنوعی و دانش بنیان در هفته گذشته بود.

 

صادرات یک میلیون و ۲۰۰ هزار یورویی پارک علم و فناوری بوشهر

رحمن دشتی، رئیس پارک علم و فناوری استان بوشهر از صادرات یک میلیون و ۲۰۰ هزار یورویی تولیدات و خدمات شرکت‌های فناور و دانش بنیان مستقر در پارک علم و فناوری استان بوشهر با وجود محدودیت‌های تحریم و مشکلات مبادلات ارزی در ۲۰ ماه اخیر خبر داد و گفت: تعداد ۲۰۲ شرکت دانش بنیان زیرمجموعه پارک علم و فناوری استان بوشهر فعال هستند که با افزایش چشمگیر شمار شرکت‌های فناور و دانش‌بنیان در این پارک، برای یک هزار و ۲۰۰ نفر شغل پایدار ایجاد شده و گردش مالی این شرکت‌ها به ۳۲ هزار میلیارد ریال رسیده است.

 

سید مهدی ابطحی‌فروشانی رئیس شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان گفت: این مرکز علمی و تحقیقاتی در بخش توسعه فعالیت‌های دانشی در عرصه بین‌الملل و شبکه سازی با پارک‌های علم و فناوری منطقه غرب آسیا و یونسکو ارتباط موثر و مستمر دارد و تلاش بر گسترش روابط بین‌الملل است و یکی از دستاوردهای مهم و بزرگ در سال‌های اخیر ورود ظرفیت‌های بین‌المللی به جشنواره شیخ بهایی است که با همکاری روابط بین‌الملل وزارتخانه علوم و شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان در این دوره از جشنواره شیخ بهایی نمایندگانی از کشورهای مختلف مانند چین، شاخه‌های مختلف یونسکو، ایتالیای جنوبی و آسیای میانه در این جشنواره حضور خواهند داشت.

 

شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان

 

روند نابسامان جذبِ نخبگان از عوامل مهاجرت است

با مطرح شدن موضوع نخبگان و جذب آنها به عنوان یکی از راه‌های برون رفت کشور از مشکلات، مسعود پزشکیان رئیس جمهور در همایش کشوری آموزش علوم پزشکی نیز بر جذب نخبگان تاکید کرد و گفت: نخبه کسی است که بتواند با دیگران گفتگو کند، ارتباط برقرار کند، مشکلات جامعه‌ را درک کرده و برای آن راه‌حل بیابد و وارد عمل شود تا آن مشکل را حل کند.

در همین راستا خبرگزاری سینا، با بررسی موضوعات مهم پرونده‌ای برای بررسی موضوع نخبگان باز کرده است که در این پرونده موضوع طرح «جهت» به منظور ایجاد راهکارایی برای جذب نخیگان و همچنین برگزاری نمایشگاه «اینوتکس» و برقراری ارتباط با نخبگان و سیدعلی موسوی محقق پسادکتری دانشگاه تهران و عضو هیات علمی دانشگاه شیراز که به تازگی «ساخت و ارزیابی عملکرد الکتروکاتالیست‌های کربنی نانوساختار سه بعدی مشتق شده از چارچوب‌های چندفلزی» را عنوان رساله دکتری به پایان رسانده است نیز صحبت‌هایی را درباره مشکلات نخبگان مطرح کرد.

بنفشه رستگاری دکتری تخصصی سلولی مولکولی در مرکز تحقیقات علوم و تکنولوژی تشخیص آزمایشگاهی دانشگاه علوم پزشکی شیراز معتقد است عدم ثبات کاری، روند نابسامان جذبِ نخبگان و برخورد سلیقه‌ای با سوگیری‌های منفی از عوامل مهم در تصمیم‌گیری نخبگان برای مهاجرت است.

 

 

 

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا