نماد سایت خبرگزاری سیناپرس

تجلی دیپلماسی فرهنگی در تراز تمدن‌های کهن/ ضیافت رسمی وزیر گردشگری مصر در موزه بزرگ قاهره با حضور صالحی‌امیری

 

در آیینی باشکوه که در موزه بزرگ مصر، یکی از برجسته‌ترین پروژه‌های موزه‌ای جهان، برگزار شد، وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی جمهوری اسلامی ایران، به دعوت وزیر گردشگری و آثار باستانی مصر در ضیافت رسمی این کشور حضور یافت؛ رخدادی که فراتر از یک دیدار دوجانبه، نماد هم‌افزایی تمدنی و تعامل مؤثر فرهنگی میان دو کشور باستانی جهان اسلام بود.

 

به گزارش خبرگزاری سینا، شامگاه دوشنبه ۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۴، سیدرضا صالحی‌امیری، وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی کشورمان که به‌منظور شرکت در چهارمین نشست وزرای گردشگری گروه دی‌هشت (D-۸) به قاهره سفر کرده است، در ضیافت رسمی همتای مصری خود که در موزه بزرگ مصر (Grand Egyptian Museum – GEM) برگزار شد، حضور یافت.

موزه بزرگ مصر، شاهکاری در معماری معاصر موزه‌ای و گنجینه‌ای بی‌بدیل از آثار تمدن باستانی، به‌عنوان یکی از عظیم‌ترین پروژه‌های فرهنگی جهان، جلوه‌گاه اهمیت تاریخی و فرهنگی ملت مصر است و در تابستان امسال به‌طور رسمی گشایش خواهد یافت. این مجموعه با بهره‌گیری از پیشرفته‌ترین فناوری‌های حفاظت و نمایش آثار باستانی، به الگویی جهانی در صیانت و بازنمایی میراث تمدنی بدل شده است.

ضیافت رسمی برگزارشده در این مکان، فراتر از یک میزبانی دیپلماتیک، عرصه‌ای برای تبادل فرهنگی، گفت‌وگوی تمدنی و تحکیم پیوندهای استراتژیک میان ایران و مصر در حوزه‌های میراث‌فرهنگی، گردشگری و تعاملات تمدنی است.

در این مراسم، دو طرف ضمن تأکید بر اشتراکات فرهنگی و تاریخی، زمینه‌های گسترش همکاری در حوزه‌های نمایشگاه‌های مشترک، تبادل دانش فنی، توسعه گردشگری فرهنگی و آموزش‌های تخصصی را مورد بررسی قرار دادند.

وزیر میراث‌فرهنگی کشورمان در این دیدار، با اشاره به نقش تاریخی ایران و مصر در شکل‌دهی به تمدن جهانی، بر اهمیت تعامل مستمر نهادهای فرهنگی دو کشور در راستای مقابله با جریان‌های تحریف‌گرایانه و ایران‌هراسانه تأکید کرد.

سیدرضا صالحی‌امیری، ظهر امروز و در حاشیه این سفر، دیداری دوجانبه با دبیرکل سازمان همکاری اقتصادی دی‌هشت داشت و صبح فردا سه‌شنبه ۱۶ اردیبهشت نیز در نشست رسمی وزرای گردشگری هشت کشور اسلامی عضو این سازمان سخنرانی خواهد کرد.

همچنین قرار است وی با وزرای گردشگری کشورهای عضو، پیرامون پروژه‌های مشترک و توسعه زیرساخت‌های همکاری، دیدار و گفت‌وگو کند.

این حضور، نمودی از دیپلماسی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در سطح منطقه‌ای و بین‌المللی است که با تکیه بر قدرت نرم و ذخایر تمدنی، جایگاه کشور را در مناسبات جهانی ارتقا می‌بخشد.

خروج از نسخه موبایل