در گفتگوی اختصاصی با خبرگزاری سینا مطرح شد:
حمایت بنیاد ملی علم ایران از طرح یک محقق پسادکتری دانشگاه تهران در حوزه مواد

سیدعلی موسوی محقق پسادکتری دانشگاه تهران و عضو هیات علمی دانشگاه شیراز که به تازگی «ساخت و ارزیابی عملکرد الکتروکاتالیست‌های کربنی نانوساختار سه بعدی مشتق شده از چارچوب‌های چندفلزی» را عنوان رساله دکتری به پایان رسانده است در گفتگوی اختصاصی با خبرگزاری سینا، گفت که برای عملیاتی کردن این طرح مورد حمایت بنیاد ملی علم ایران قرار گرفته است.

سیدعلی موسوی پسادکتری دانشگاه تهران که رساله دکتری خود را با راهنمایی مهدی مهرپویا به انجام رسانده است؛ در توضیح این طرح در گفتگوی اختصاصی با خبرگزاری سینا، گفت: حوزه تحقیقاتی من بر مواد پیشرفته که از مقطع کارشناسی ارشد شروع و تا مقطع دکتری روی این موضوع با راهنمایی استاد مهرپویا در دانشگاه تهران کار کردم.

وی ادامه داد: در این تحقیق به دستاوردهای خوب و مفیدی دست یافتیم به این ترتیب که برای پیل سوختی، باتری و ابر خازن‌ها از فلز پلاتین و آلیاژهای پلاتینی بسیار گران استفاده می‌کنند. بر همین اساس و برای کاهش هزینه‌ها و دستیابی به نوآوری فنی در این حوزه به سنتز مواد فکر کردیم که عاری از فلز گرانی همچون پلاتین باشد و در عین حال عملکردی نزدیک به پلاتین داشته باشد که در حوزه انرژی، صنایع غذایی و غیره کاربرد دارد.

سید علی موسوی تاکید کرد: هدف اصلی از این تحقیق، ساخت و ارزیابی عملکرد الکتروکاتالیست‌های کربنی نانو ساختار سه‌بعدی مشتق شده ازچارچوب‌های آلی فلزی بر اساس لانتانیدهای چندفلزی برای دو کاربرد واکنش احیای اکسیژن و ابرخازن است. بدین منظور، ابتدا با تحقیقاتی گسترده، نوع و نسبت مناسب یون‌های فلزی، لانتانیدها، لیگاندهای آلی و پایه کربنی مشخص می‌شود.

این محقق و پژوهشگر در ادامه بیان کرد: همچنین از اهداف مهم دیگر این کار تحقیقاتی می‌توان به پیدا کردن مقادیر بهینه برای غلظت یون‌های فلزی مورد استفاده، دمای عملیاتی پیرولیز، نسبت جرمی لانتانیدها نسبت به فلزهای آهن و مس، ضخامت پوشش مورد استفاده در عملیات پیرولیز و غلظت الکترولیت در آزمون‌های الکتروشیمیایی اشاره کرد.

وی با بیان این مطلب که این رساله دکتری در سال 1403 به  عنوان رسانه نمونه دانشگاه تهران انتخاب شد؛ گفت: همچنین پروتکل بهینه ساخت هر الکتروکاتالیست بر اساس دانش فنی محققان تیم اجرایی و سعی و خطاهای آزمایشگاهی به دست می‌آید. الکتروکاتالیست‌های ساخته شده در قسمت آند و کاتد پیل‌های سوختی و همچنین در سیستم‌های ذخیره‌ساز همچون باتری‌ها و ابرخازن‌ها کاربرد دارد. اکثر کامپوزیت‌های ساخته شده قابلیت تولید در مقیاس بالا را دارند و می‌توانند کاربرد صنعتی نیز داشته باشند.

موسوی در پایان درباره چالش‌های پیش‌روی طرح توضیح داد: چالش‌ها و محدودیت‌های حاکم بر این تحقیقات آزمایشگاهی شامل گران بودن برخی مواد اولیه، تقلبی و دارای ناخالصی بودن برخی مواد اولیه و گران بودن یا در دسترس نبودن برخی از آزمون‌های مشخصه‌یابی است.

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا