با حضور معاون اول رئیس جمهور؛
آیین تکریم و معارفه رئیس جهاد دانشگاهی برگزار شد/ منتظری: جهاد دانشگاهی باشگاه سیاسی و بنگاه اقتصادی نیست/ در نهاد انقلاب اسلامی خدمت می‌کنیم

آیین تکریم حسن مسلمی نائینی رئیس پیشین جهاد دانشگاهی و معارفه علی منتظری مقدم رئیس جدید جهاد دانشگاهی با حضور محمدرضا عارف معاون اول رئیس جمهور در سالن همایش‌های دانشگاه علم و فرهنگ برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری سینا، این مراسم که با حضور چهره‌های فرهنگی جهاد دانشگاهی همچون حجت الاسلام مصطفی رستمی رئیس نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاه‌ها، مسعود حبیبی معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، محمد حسین ایمانی خوشخو رئیس پارک ملی فناوری‌های نرم و صنایع فرهنگی جهاد دانشگاهی و مسئولان کشوری، اعضای هیات امنا، معاونان، مدیران ارشد و روسای واحدهای سازمانی این نهاد در سراسرکشور و جمعی از جهادگران در دانشگاه علم و فرهنگ جهاد دانشگاهی برگزار شد.

جهاد دانشگاهی با تغییر دولت‌ها متوقف نشد

در ابتدای این مراسم حسن مسلمی نائینی رئیس پیشین جهاد دانشگاهی ضمن خیرمقدم به حاضرین گفت: سابقه حضور و همکاری بنده در جهاد دانشگاهی به سال 1363 بر می‌گردد که در آن مقطع تا سال 1369 در جهاد دانشگاهی دانشگاه صنعتی اصفهان حضور داشتم و از سال 1401 تا 1403 نیز مسئولیت دفتر مرکزی جهاد دانشگاهی را به عهده داشتم که بی اغراق از بهترین دوران فعالیت بنده به شمار می رود. در دورانی که کارم را در جهاد شروع کردم،اولین فردی که در دفتر مرکزی جهاد دانشگاهی با او آشنا شدم، استاد منتظری بود که در آن زمان معاون فرهنگی بود و تاکنون افتخار همکاری با ایشان را داشته‌ام.

ضرورت تدوین مستندات انتقال مدیریت در جهاد دانشگاهی

مسلمی نائینی با اشاره به ویژگی‌های شخصیتی منتظری گفت: او مدیری ارزشی، انقلابی، عالم و دلسوز است و حضور وی مایه افتخار جهاد دانشگاهی است و برایشان آرزوی موفقیت دارم.

این مدیر با سابقه جهاد  دانشگاهی ضمن انتقاد از نبود مستندات کافی در مورد یک مجموعه در زمان واگذاری مسئولیت‌ها، بیان کرد: یکی از ضعف‌ها این است که گاهی مسئولی وارد کاری می‌شود، بدون اینکه اطلاعاتی به او داده شود. باید حداقل یک کتابچه یا دفترچه راهنما تهیه شود تا فرد بداند وارد چه مجموعه‌ای شده است. ما پس از ۳۲ سال برای آشنایی با جهاد دانشگاهی به سراغ خبرگزاری‌ها و مصاحبه‌های دکتر منتظری رفتیم. در همین راستا، حدود یک گیگابایت اطلاعات جمع‌آوری کرده‌ام که تقدیم دکتر منتظری خواهم کرد، گرچه ایشان خود کاملاً بر موضوعات مسلط هستند. اما لازم است که اطلاعات و تجارب به صورت مدون در دبیرخانه‌ای ثبت و در زمان تغییر مدیریت‌ها منتقل شود.

تجربه‌های ارزشمند، سرمایه‌ای برای آینده جهاد دانشگاهی

مسلمی نائینی با اشاره به دیدارهای خود با مدیران پیشین و فعلی جهاد دانشگاهی اظهار کرد: برای جمع‌آوری اطلاعات، با دکتر منتظری، دکتر واعظ‌زاده، دکتر طیبی و مدیران استانی نشست‌هایی داشتم و تجارب ارزشمندی را ثبت کردم. مسائل و چالش‌های مختلفی مطرح شد که مسئولیت همه ما را سنگین‌تر می‌کند.جهاد دانشگاهی پیشران علم و فناوری در کشور است. هر میزان حمایت دولتی و غیردولتی از این نهاد بیشتر شود، نتیجه آن چند برابر خواهد بود. تجربه نشان داده هرجا از جهاد حمایت شده، کارهایی انجام داده‌اند که هیچ‌کس دیگری به سراغش نرفته است.

جهاد دانشگاهی؛ الگویی برای نهادهای دولتی

رئیس پیشین جهاد دانشگاهی با تأکید بر ظرفیت‌های منحصر به‌فرد این نهاد، گفت: جهاد دانشگاهی الگویی برای سایر سازمان‌های دولتی است. کارهایی که این نهاد انجام داده، به صورت سلسله‌وار و منسجم بوده و با وجود تغییر مدیران با دیدگاه‌های متفاوت، همچنان ادامه داشته است. نمونه‌ای از این تلاش‌ها، اقدامات زنده‌یاد کاظمی آشتیانی در حوزه سلول‌های بنیادی و درمان ناباروری است که به دست جوانان جهاد دانشگاهی به نتایج بزرگی رسید. این اقدامات، که گاهی غیرممکن به نظر می‌رسید، امروز به ثمر نشسته‌اند و آینده جهاد دانشگاهی را روشن‌تر می‌کنند.

جوانان متعهد، سرمایه جهاد دانشگاهی هستند

وی با اشاره به نیروهای انسانی فعال در جهاد دانشگاهی تصریح کرد: الحمدلله جهاد از نیروهای توانمند، با تجربه و همچنین جوانان متعهد برخوردار است. یکی از نمونه‌های بارز آن، آقای بهاوند است که با تمام وجود کار می‌کند. ایشان و سایر عزیزان، با تلاش و تعهد بالا، در حوزه‌های مختلف پژوهشی، مانند پژوهشگاه‌ها، حضوری مؤثر دارند.

مسلمی ادامه داد: در حوزه آموزش نیز جهاد دانشگاهی بسیار قوی عمل کرده است. دانشگاه علم و فرهنگ، که اکنون در آن حضور داریم، در بین ۴۰۰ دانشگاه کشور رتبه اول را کسب کرده است. همچنین این دانشگاه، به عنوان تنها دانشگاه غیردولتی ایران، در رتبه‌بندی جهانی تایمز قرار گرفته است. باید از این دست دستاوردها بیشتر حمایت شود.

کاهش وابستگی جهاد دانشگاهی به دولت

این مقام مسئول در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به سیاست‌های مالی جهاد دانشگاهی بیان کرد: یکی از تلاش‌های ما در این سال‌ها، کاهش وابستگی جهاد به بودجه دولتی بوده است. در برنامه هفتم توسعه، اگر نسبت دریافت بودجه از دولت سه به یک بود، با برنامه‌ریزی تلاش شد که این نسبت تا پایان برنامه به چهارده به یک کاهش یابد. یعنی جهاد با توان داخلی خود، ۱۴ برابر بودجه دریافتی از دولت تولید منابع کرده و این مسیری است که باید ادامه یابد.

وی تأکید کرد: هدف ما این است که به سمت خودگردانی حرکت کنیم و تحت قوانین آمرانه و محدودکننده دولتی نباشیم. در شرایط فعلی، حتی برای جذب نیروی انسانی نیز با موانعی مواجه هستیم. به‌عنوان نمونه، در دوره مدیریت دکتر منتظری، برای جذب نیروهای نخبه از خارج کشور، مراحل اداری بیش از یک سال زمان می‌برد. اگر این موانع برداشته شود، روند پیشرفت بسیار سریع‌تر خواهد شد.

جهاد دانشگاهی باید به شورای عالی انقلاب فرهنگی بازگردد

مسلمی نائینی در پایان سخنان خود با اشاره به جایگاه فرهنگی جهاد دانشگاهی اظهار کرد: ما فرزند انقلاب فرهنگی هستیم، اما متأسفانه ما را از مادرمان جدا کرده‌اند. جای تعجب دارد که جهاد دانشگاهی با آن پیشینه و نقش فرهنگی، عضوی از شورای عالی انقلاب فرهنگی نیست. باید اصرار کنیم که این نهاد مجدداً عضو این شورا شود.

وی با تأکید بر لزوم حمایت فرهنگی از جهاد دانشگاهی گفت: من در گذشته فرهنگی نبودم، اما اکنون باور دارم که جهاد باید در عرصه فرهنگی نیز وزن و جایگاه لازم را داشته باشد. از همه عزیزان می‌خواهم که در این مسیر، حمایت خود را دریغ نکنند.

علی منتظری: درهای جهاد دانشگاهی به روی دانشجویان باز می‌شود

در ادامه این مراسم علی منتظری مقدم رئیس جهاد دانشگاهی با اشاره به اینکه درهای این نهاد به روی دانشجویان باز می‌شود، گفت: تقویت فعالیت‌های فرهنگی به عنوان پیشران امور علمی و تحقیقاتی و ایجاد چند سازمان علمی جدید از اولویت‌ها در دوره جدید است.

علی منتظری مقدم رئیس جهاددانشگاهی با بیان اینکه «در نگاه فرهنگی انقلاب، نامی از شهدای جهاد مطرح نبود»، اظهار کرد: ما شش ماه تلاش کردیم تا نام آن عزیزان را از زیر خاک بیرون بکشیم و برجسته کنیم. درخشش امروز ما، نتیجه همان خون‌های پاک است؛ خون جوانان دلاوری چون شهیدان توکلی‌ها و صبورهای، که هر یک هدف فرهنگی و پرچم فرهنگی بودند. نام آن‌ها روشن است، اما ما کجای کار هستیم؟ من واقعاً در برابر عظمت و حمایت‌های رهبر انقلاب اسلامی از جهاد دانشگاهی، احساس شرمندگی می‌کنم. آیا توانسته‌ایم پاسخگوی این عظمت باشیم؟

رئیس جهاددانشگاهی با تأکید بر اهمیت نیروی انسانی جوان گفت: نیازمند رهایی ظرفیت‌ها و انجام چند کار اساسی هستیم. نمی‌خواهیم خلاف قانون و ضوابط کشور عمل کنیم، اما نباید با مقررات خشک، فعالیت‌های دانشگاهی را محصور کنیم. دانشگاهی که در آن درها به روی دانشجویان بسته باشد، رویانی جدید متولد نخواهد کرد.

وی ادامه داد: امروز بسیاری از افرادی که مسئولیت دارند، از زمان دانشجویی با جهاد آشنا شده‌اند. از جمله دکتر مسلمی که در دوره دانشجویی به جهاد پیوستند و امروز در حال خدمت هستند.

منتظری خاطرنشان کرد: ما در محضر رهبر انقلاب اسلامی، برای نخستین بار تولید و تکثیر سلول‌های بنیادی جنینی را شاهد بودیم. اگر دانشجوی انقلابی و متعهد حضور نداشته باشد، تولید چنین سلول‌هایی ممکن نخواهد بود.

سازمان‌های علمی جدید با حضور نخبگان شکل می‌گیرد

وی با اشاره به برنامه‌های آینده جهاددانشگاهی گفت: می‌خواهیم سازمان‌های علمی جدید، در حوزه فیزیک کوانتوم و هوش مصنوعی  و در این امر آنقدر مصمم هستیم که نیاز به مجوز نداریم زیرا این مهم مطالبه مستقیم مقام معظم رهبری است. اکنون در واحد تهران جهاددانشگاهی، ۳۰ جوان نخبه گرد هم آمده‌اند. اگر فاصله تصمیم تا عمل و نتیجه را کوتاه کنیم، می‌توانیم تحولات بزرگی رقم بزنیم. از همین رو از همه مسئولان خواهش می‌کنم اجازه دهند در واحدها و پژوهشکده‌ها آزادانه فعالیت کنند.

خاطره‌ای از همراهی بی‌ادعا با نخبگان

منتظری با اشاره به آشنایی خود با دکتر سید جلیل حسینی، رئیس پژوهشکده گیاهان دارویی، یادآور شد: در زمان تحصیل، آشنایی نزدیکی با هم نداشتیم، اما وقتی از خارج کشور بازگشت، بدون توقع آمد و حکم مسئولیت را پذیرفت. خدا شاهد است که حتی نمی‌دانست ماشینش کجاست یا چه کسی او را خواهد برد. با این حال، پذیرفت و آغاز کرد.

وی افزود: در همان ایام، ۸۵۰ هزار دلار تجهیزات برای پژوهشکده خریداری و وارد کرد. دکتر حسینی اکنون از متخصصان برجسته دانشگاه علوم پزشکی ایران است و گرفتن وقت ملاقات از او، چند ماه زمان می‌برد.

جهاد دانشگاهی متعلق به همه است، ارث پدری کسی نیست

رئیس جهاد دانشگاهی، با تأکید بر اینکه این نهاد، متعلق به همه و نه میراث شخصی افراد است، گفت: این‌جا ملک شخصی کسی نیست، ارث پدری هیچ‌کس نیست. هرکسی دلش برای کشور می‌تپد، می‌تواند در این مسیر به جهاد کمک کند. همه مسئولین در مقابل جهاد وظیفه دارند و جایی برای سهم‌خواهی شخصی نیست.

وی با بیان اینکه جهاد دانشگاهی یک نهاد انقلابی اسلامی است، افزود: جهاد از نظر مشروعیت زیر نظر شورای عالی انقلاب فرهنگی و از نظر ساختاری نهادی عمومی غیردولتی است. این موارد صراحتاً در مقدمه اساسنامه آمده است.

جهاد دانشگاهی در خدمت حوزه فرهنگی کشور است

منتظری ضمن اشاره به راه‌اندازی پژوهشکده‌های مختلف اظهار کرد: ما در خدمت حوزه فرهنگی کشور هستیم. هرکجا کار مانده، باید آن را از زمین برداریم. نباید خرابکاری‌های دیگران را به پای جهاد گذاشت.

وی ادامه داد: تابلوی جهاد را اگر بردارید، زیر آن نوشته شده «نمایندگی رهبری». این یعنی ما وظیفه داریم در خط انقلاب حرکت کنیم. اگر کسی خراب کرد، آن را اصلاح می‌کنیم، اما اصل راه را رها نمی‌کنیم.

مجوز دانشگاه‌های علمی کاربردی صادر شد

رئیس جهاد دانشگاهی با اشاره به دیدار اخیر خود با رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی گفت: به‌زودی برخی اقدامات در زمینه راه اندازی مجدد دانشگاه علم کاربردی جهاددانشگاهی با حمایت دولت و همراهی اعضا پیگیری می‌شود. من انتظار دارم که همه، بزرگی خود را نشان دهند.

وی سخنانش را با این جمله به پایان رساند: جهاد دانشگاهی متعلق به ملت ایران است؛ با اتکا به ایمان، دانش و غیرت انقلابی، می‌توانیم نام جمهوری اسلامی را در جهان سربلند نگه داریم.

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا