اصفهان و خوزستان، نقشه راه صادرات نانو را ترسیم میکنند

بر اساس آمار ستاد توسعه فناوریهای نانو و میکرو، اصفهان و خوزستان، رتبههای اول و دوم صادرات محصولات نانویی ایران را در ابتدای سال ۱۴۰۳ از آن خود کردهاند، صادرات مجموعا بیش از ۶۷ میلیون دلار، گواهی بر ظرفیت بالای این دو استان در صنعت نانو کشور است.
به گزارش خبرگزاری سینا، براساس آمار ارائه شده از سوی ستاد توسعه فناوریهای نانو و میکرو، استانهای اصفهان و خوزستان در ابتدای سال ۱۴۰۳ به ترتیب با ۳۷ میلیون دلار (۲۵.۹ درصد) و ۳۰ میلیون دلار (۲۰.۹ درصد) از کل صادرات، رتبههای اول و دوم صادرات محصولات نانویی ایران را از آن خود کردند. این امر نشان از رشد قابل توجه صنعت نانو در ایران و افزایش حضور محصولات نانویی کشور در بازارهای بینالمللی دارد.
اصفهان، پیشرو در صادرات با ۳۷.۵ میلیون دلار
اصفهان با تکیه بر صنایع پیشرفته خود در حوزه فولاد، پتروشیمی، نساجی و سرامیک و همچنین دانشگاهها و مراکز تحقیقاتی پیشرفته، بیشترین سهم را در صادرات محصولات نانویی کشور داراست. این مراکز نقش مهمی در توسعه و تجاریسازی فناوری نانو داشتهاند. همچنین، صنایع نفت و گاز، فولاد، کشتیسازی، برخورداری از بنادر مهمی مانند بندر امام خمینی و خرمشهر، این استان را به یکی از قطبهای اصلی صادرات نانو در کشور تبدیل کرده است مضاف بر این، زیرساختهای حمل و نقل مناسب در این استان، نقش کلیدی در تسهیل صادراتاش به بازارهای بینالمللی دارد.
تهران اما، با تمرکز دانشگاهها، شرکتهای دانشبنیان، پارکهای علم و فناوری و مراکز رشد، رتبه سوم را در صادرات نانومحصولات کسب کرده و نقش مهمی در توسعه و تجاریسازی این فناوری ایفا میکند.
سایر استانها
استان مرکزی با 14 میلیون دلار، (۹.۷ درصد)، بوشهر با 10 و نیم میلیون دلار، ( ۷.۳ درصد) و استانهای آذربایجان شرقی، یزد، البرز، قزوین و دیگر مناطق، در حال توسعه صنعت نانو و افزایش سهم خود در صادرات هستند.
گفتنی است، رشد قابل توجه صادرات محصولات نانویی نشان از ظرفیت بالای این صنعت در ایران دارد. حمایت از توسعه فناوری نانو در استانهای مختلف و ایجاد زیرساختهای مناسب، میتواند به افزایش بیشتر صادرات و نقشآفرینی بیشتر استانها در این حوزه منجر شود.