گزارش خبرگزاری سینا از حوزه فناوری، هوش مصنوعی و دانش بنیان در هفته گذشته؛
آغاز سال پر خبر از به کارگیری هوش مصنوعی در ایران/ نمایشگاه‌های بین‌المللی فناورانه در راه

موضوع هوش مصنوعی و فعال‌سازی بخش‌های مختلف تولید و شناسایی آن در حیات اجتماعی یکی از مهمترین موضوعاتی بود که در مجامع علمی، اجتماعی و فرهنگی درهفته نخست پس از تعطیلات نوروز مطرح شد در همین راستا حسین افشین معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس ‌جمهور  در گفتگوی اختصاصی با خبرگزاری سینا،بر توسعه هوش مصنوعی در سال 1404 و معرفی آن به مردم تاکید کرد. در واقع افشین با طرح این موضوع به دغدغه جمعی اشاره کرده است و به نوعی همه سازمان‌ها و نهادهای مسئول را به هوش مصنوعی و موضوعات فراگیر آن حساس و آگاه کرده است.

به گزارش خبرگزاری سینا، از سوی دیگر دو جریان مهم برگزاری چهاردهمین نمایشگاه بین‌المللی نوآوری و فناوری اینوتکس و همچنین روند برنامه‌های اجرایی نمایشگاه ایران هلث 1404 از دیگر رویدادهای مهم مربوط به حوزه فناوری، هوش مصنوعی و دانش بنیان در هفته گذشته بود.

تاکید افشین بر خطر شبه علم در هوش مصنوعی

حسین افشین معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس ‌جمهور  در گفتگوی اختصاصی با خبرگزاری سینا، پارک ملّی هوش مصنوعی در اراضی عباس آباد را به عنوان بازوی اجرایی که در راستای اهداف مورد نظر در زمینه AI عمل می‌کند؛ معرفی کرد و گفت: یکی از اهداف معاونت علمی ریاست جمهوری در زمینه هوش مصنوعی این است که مردم مقوله هوش مصنوعی را مللومس درک کنند. به همین دلیل چندین بار گفته‌ام که خبر هوش مصنوعی از محتوای آن جلوتر است و این موضوع خطر شبه علم را به وجود می آرود در نتیجه یکی از کارهایی در پارک ملّی هوش مصنوعی انجام خواهد شد، ایجاد مسیر پیاده روی هوشمند برای عامه مردم است. به این معنا که بازدید کننده‌ها هوش مصنوعی را با پوست و جان خود دریافت و درک می کنند و امید است در سال جدید مسیر پیاده روی که روی تپه های عباس آباد قرار دارد به صورت هوشمند و ملموس برای مردم در دسترس باشد و نمونه‌های موفقی از هوش مصنوعی را بسازیم.

بررسی جایگاه ایران در حوزه هوش مصنوعی

در همین راستا مجتبی علیزاده دستیار معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس ‌جمهور نیز  در گفتگو با خبرگزاری سینا،  نیز بر راه اندازی پارک ملّی هوش مصنوعی، طبق تفاهم‌نامه‌ منعقد شده در اراضی عباس آباد تاکید کرد و گفت: پارک ملّی هوش مصنوعی در واقع موقعیتی برای توضیح هوش مصنوعی به عموم است و بررسی می شود که این پدیده در دنیا چه مسیری را طی کرده است و کشور ما در کجای مسیر قرار دارد.

مجتبی علیزاده اظهار داشت: در واقع فرآیند اصلی و ویژه پارک ملّی هوش مصنوعی بر کاربرد پذیری آن در ایرن است. به این معنا که شرکت هایی که در کاربرد پذیری هوش مصنوعی در حوزه های مختلف همچون پزشکی، صنعت، حمل و نقل و دیگر حوزه‌ها فعالیت می کنند؛ می توانند در این پارک شعبه داشته باشند و دستاوردهای خود در حوزه هوش مصنوعی ارائه دهند.

این مدیر علمی تاکید کرد که موضوع بحث فناوری در علم پزشکی یکی از مباحث جدی در حوزه هوش مصنوعی است که معرفی آن در پارک ملّی هوش مصنوعی برای مردم مطرح است.

بررسی عملکرد پارک علم و فناوری استان قم

گزارش خبرگزاری سینا از عملکرد پارک علم و فناوري استان قم در سال ۱۴۰۳؛ یکی دیگر از مربوط به حوزه فناوری، هوش مصنوعی و دانش بنیان در هفته گذشته بود و برآیند این گزارش به این ترتیب بود که دبیرخانه ملی زنجیره ارزش فناوری های دیجیتال در پارک علم و فناوری استان قم در سال گذشته تاسیس شد و انتخاب ۹ شرکت دانش بنیان فعال در این پارک صاحب در میان شرکت‌های دانش بنیان شدند و همچنین قرار است این پارک در تاریخ ۲ و ۳ اردیبهشت ماه نشست تخصصی کاربردها و ظرفیت هوش مصنوعی در توسعه استارتاپ‌های علوم انسانی را برگزار کند.
در این نشست تخصصی چالش‌های کلان‌داده و منابع آن در علوم انسانی، نقش هوش مصنوعی در تحول آموزشی و توسعه علوم انسانی، بازارهای هدف برای استارتاپ‌های علوم انسانی مبتنی بر هوش مصنوعی، نقش هوش مصنوعی در تحول و تولید محتوا در صنایع نرم و فرهنگی و آینده‌پژوهی؛ هوش مصنوعی، هویت فرهنگی و ارزش‌های اخلاقی اجتماعی مورد بررسی و پژوهش قرار می‌گیرد.

شرح توضیحاتی درباره نمایشگاه بین‌المللی اینوتکس

شرح توضیحات دبیر اجرایی نمایشگاه بین‌المللی نوآوری و فناوری اینوتکس از ماموریت‌های برگزاری این نمایشگاه از دیگر خبرها بود. نمایشگاه بین‌المللی نوآوری و فناوری از سال ۲۰۱۳ با هدف ارتقا کشور در حوزه نوآوری و فناوری و جمع کردن زیست‌بوم نوآوری و فناوری از طریق ۳ ماموریت توسعه شبکه‌سازی، گسترش همکاری‌های تجاری و سرمایه‌گذاری شکل گرفت و تا کنون سیزده دوره آن برگزار شده و وارد چهاردهمین دوره‌ از برگزاری این رویداد تخصصی شده است.

دبیر اجرایی نمایشگاه بین‌المللی نوآوری و فناوری اینوتکس با تشریح ماموریت این نمایشگاه اظهار داشت: اینوتکس ذیل هر کدام از ماموریت‌های تعریف شده؛ علاوه بر بخش نمایشگاهی که با حضور همه اجزای زیست‌بوم از جمله شتاب‌دهنده‌ها، مراکز نوآوری، پارک‌های علم و فناوری، صندوق‌های خطرپذیر، شرکت‌های فناوری و سازمان‌ها و مراکز ارائه‌کننده خدمات و صنایع بزرگ برگزار می‌شود؛ دارای بخش‌های مختلف رویدادی نیز است که بتواند ارتباط بین بازیگران مختلف را تقویت کند.

آغاز جانمایی شرکت‌ها در نمایشگاه ایران هلث ۱۴۰۴

جانمایی مشارکت‌کنندگان بیست و ششمین نمایشگاه بین‌المللی تجهیزات پزشکی، دندانپزشکی، دارویی و آزمایشگاهی (ایران هلث ۱۴۰۴) به دو صورت حضوری و غیرحضوری آغاز شده است. در این دوره، سالن‌های غرب نمایشگاه بین‌المللی تهران میزبان شرکت‌های فعال در صنعت تجهیزات پزشکی هستند.تفاوت این دوره از نمایشگاه با ادوار گذشته در این است که سالن‌ها از نظر فراوانی حوزه‌های تخصصی سلامت دسته‌بندی‌شده و جانمایی هر شرکت بر اساس فعالیت هر شرکت در سالن آن حوزه انجام خواهد شد.

بیست و ششمین نمایشگاه بین‌المللی تجهیزات پزشکی، دندانپزشکی، دارویی و آزمایشگاهی (ایران هلث ۱۴۰۴) از ۱۸ تا ۲۱ خرداد ۱۴۰۴ با حضور شرکت‌های داخلی و خارجی در محل دایمی نمایشگاه‌های بین‌المللی تهران برگزار خواهد شد.

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا