دکتر ابراهیم نبیونی در گفت و گو با خبرگزاری سینا مطرح کرد:
سال 1404؛ رشد هوش مصنوعی و توسعه فعالیت های بین المللی پارک

دکتر ابراهیم نبیونی معتقد است که سال ۱۴۰3، سالی خاص برای کشور بود که از همان ابتدای سال رویدادهای متعدد و ناخواسته ای در جامعه رخ داد. با اینکه در سالهای گذشته این نتیجه حاصل شد که سرمایهگذاری در حوزههای اجتماعی و فرهنگی اهمیت بیشتری دارد و نباید تمام تمرکز صرفاً بر حوزههای فنی و مهندسی باشد، اما از سال ۱۴۰۱ شاهد توجه روزافزون به فناوریهای نرم، شناختی و اجتماعی بودهایم و این روند در سال ۱۴۰۳ نیز ادامه داشته است.
معاون فناوری پارک علوم و فناوریهای نرم و صنایع فرهنگی سال 1403 را سالی پربار برای پارک خواند و در گفت و گو با خبرگزاری سینا، گفت: با وجود تمام اتفاقاتی که رخ داد، سال ۱۴۰۳ برای مجموعههای فعال در این حوزه، سالی نسبتاً خوب بود. یکی از اهداف ما توسعهی فعالیتهای بینالمللی بود که خوشبختانه در این زمینه گامهای خوبی برداشته شد. این روند با حضور سفیر هند و آغاز همکاریهای فرهنگی در این پارک شروع شد. همچنین، رایزنهای اقتصادی و فرهنگی کشورهای عراق، ترکیه و تاجیکستان در پارک حضور یافتند که زمینهی آغاز فعالیتهای بینالمللی ما را فراهم کرد.
او درباره دیگر فعالیتهای پارک گفت: شرکت در نمایشگاه بینالمللی استانبول در حوزهی صنایع دستی، نقطهی عطفی در این مسیر بود. افزون بر این، ارتباط با کشورهای عضو بریکس و برگزاری جلسات مشترک از دیگر اقدامات مؤثر در حوزهی بینالملل بود. همچنین، با دانشگاه آزاد دبی همکاریهایی را آغاز کردیم و در نمایشگاه جیتکس حضور فعالی داشتیم. در همین راستا، تفاهمنامهای با این دانشگاه امضا شد که مبنای برنامههای بینالمللی ما برای سال آینده قرار خواهد گرفت. علاوه بر این، دورههای آموزشی مشترکی را با دانشگاهها و پارکهای علمی روسیه هماهنگ کردهایم که با همکاری بنیاد کسبوکار دیجیتال برگزار خواهد شد.
نبیونی توجه به حوزه بین الملل را موضوع مهمی عنوان کرد و در ادامه گفت: توانمندی شرکتهای مستقر در پارک در عرصهی بینالمللی کم نیست. بر این اساس سعی کردیم بخش عمدهای از برنامههای داخلی و خارجی سال آینده را به شرکتهای مستقر در پارک بسپاریم. پارک علم و فناوری نیز در نقش حامی و مشاور در کنار آنها خواهد بود.»
بیشتر بخوانید:
اقتصادخلاق کشور بابرنامه ریزی منسجم واهتمام فرادستگاهی شکوفاخواهدشد
تداوم حرکت بر مدار برنامه ریزی و فرهنگ جهادی
«شهر جهانی نوآوری و فناوری نرم و صنایع فرهنگی» جایگاه ایران در عرصه صنایع خلاق و فرهنگی را ارتقاء میدهد
محدودیت نیروی انسانی و کمبود زمان از دیگر چالشهای پارک در سال 1403 بوده است اما تجربه انجام چندین برنامه به مسئولان پارک نشان داد میتوان با همکاری شرکتها، برنامهها را بهتر و مؤثرتر پیش برد. این مجموعه تجربیان باعث شده برای سال 1404 رویکردی جدیدی برای پارک تعریف کنند. ابراهیم نبیونی در این باره گفت: «در سال ۱۴۰۴ تمرکز ما بر دو محور اصلی خواهد بود: توسعهی بینالمللی و هوش مصنوعی. هوش مصنوعی به یکی از موضوعات کلیدی در دنیا تبدیل شده است و نقش پررنگی در بهبود شرایط زندگی، بازارهای مالی و ارزهای دیجیتال ایفا میکند. برخی آن را فرصتی برای توسعه میدانند و برخی دیگر آن را عاملی برای ایجاد محدودیت. در هر صورت، ما برنامههای سال آیندهی خود را بر این دو محور بنا کردهایم و قصد داریم در نمایشگاهها و رویدادهای بینالمللی مرتبط با این موضوعات حضور فعال داشته باشیم.»
اما توجه به توسعه حوزه بین المللی و هوش مصنوعی باعث غفلت از جایگاه صنایع نرم و فرهنگی نخواهد شد. گرچه معاون فناوری پارک علوم و فناوری نرم و صنایع فرهنگی ترجیح میدهد از اصطلاح «صنایع خلاق» استفاده کند. او معتقد است: «نمیتوان صنایع فرهنگی و فناوریهای نرم را از حوزهی بینالملل و هوش مصنوعی جدا کرد. به همین دلیل، این حوزهها به شکل جدی به یکدیگر مرتبط شدهاند و باید به شیوهای هوشمندانه آنها را در کنار هم توسعه داد.»