سرپرست اداره‌کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان فارس:
اشتغالزایی نابینایان و کم بینایان فارس نیازمند دسترسی‌پذیری به سامانه‌های الکترونیکی و محیط‌های عمومی است

سرپرست اداره‌کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان فارس گفت: دسترسی پذیری سامانه‌های الکترونیکی و محیط‌های عمومی ویژه جامعه نابینایان و کم بینایان می‌تواند اشتغالزایی و توانمندسازی این قشر را موجب شود.

قریب به یک میلیون نابینا و کم بینا در ایران وجود دارد که بسیاری از آنها در بخش های مختلف اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و … فعالیت داشته و برخی نیز در سطح کشور در رشته فعالیت خود نام آور هستند.

عدم استفاده از ظرفیت واقعی این قشر در بخش های مختلف موجب بروز مشکلاتی برای آنها شده است و بعضی ظرفیت و توان نابیناها و کم بینایان را به فعالیت این گروه در بخش تلفنخانه مراکز دولتی و خصوصی محدود کرده که همین نگاه موجب رنجش این افراد شده است.

بسیاری از نخبگان حوزه فناوری،برنامه نویسی، اقتصاد، رشته های مختلف علمی و … در حال حاضر از میان جامعه نابینایان، کم بینایان و معلولین بوده و نمایندگان این قشر خواهان تغییر نگاه جامعه و مسئولین در این خصوص هستند.

دسترسی پذیری ارگان‌های عمومی و خصوصا سامانه‌های الکترونیکی یکی از خواسته‌های مهم آنها است تا زمینه ورود و رشد این قشر به جامعه فراهم شود.

سرپرست اداره‌کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان فارس در دیدار با اعضای موسسه نابینایان و توانگران کارآفرین شیراز و مدیر فناوری اطلاعات امنیت فضای مجازی و شبکه دولت استانداری فارس بر لزوم استفاده از ظرفیت عظیم نابینایان، کم بینایان و معلولین در جامعه و فراهم سازی زمینه فعالیت آنها تاکید کرد و گفت: توانمندسازی این قشر و ایجاد بستر اشتغال آنها می تواند از بسیاری از آسیب ها و مشکلات آنها بکاهد.

سعید بیاری با اشاره ظرفیت ‌های عظیم جامعه معلولین و خصوصا نابینایان و کم بینایان در عرصه‌های مختلف ازجمله برنامه نویسی، افزود: برگزاری دوره‌های آموزشی اشتغالزایی و استاندارسازی محیطی برای فعالیت این قشر و افراد با نیازهای خاص می تواند موجب بروز استعدادهای نهفته آنها شده و زمینه توانمندسازی و حتی کارآفرینی را برای این قشر فراهم سازد.

وی با تاکید بر لزوم دسترسی پذیری سکوها و پلتفرم های مختلف برای استفاده نابینایان و کم بینایان ادامه داد: تشکل های برجسته و توانمندی در زمینه معلولین، نابینایان و کم بینایان در سطح استان فارس فعالیت دارند که گسترش فعالیت آنها با مشکلاتی نیز همراه است.

سرپرست اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان فارس تاکید کرد: در قانون تسهیل گری و امتیازاتی برای استفاده جامعه معلولین دیده شده اما با نگاه ها سلیقه ای و اعمال نظرات شخصی کمتر این قوانین اجرایی شده است.

وی در ادامه از ایجاد و راه اندازی دوره‌های استارتاپی ویژه مهارت افزایی و اشتغالزایی در سطح استان فارس خبرداد و گفت: این آمادگی وجود دارد که با استقبال جامعه معلولین ، نابینایان و کم بینایان این دوره‌ها برای این قشر در سطح استان فارس برگزار و توزیع اعتبارات مشاغل خانگی نیز بعد از مهارت آموزی برای آنها تخصیص یابد.

وی همچنین از تشکیل تعاونی های مختلف برای معلولین، نابینایان و کم بینایان با هدف توزیع عادلانه خدمات به معلولین استقبال کرد و افزود: موسسه نابینایان توانگران شیراز مجموعه ای توانمند و مملو از ظرفیت است که باید با همت همه مسئولان بخش های مختلف زمینه فعالیت این قشر در جامعه گسترش پیدا کند.

به گزارش سینا و به نقل از روابط عمومی اداره‌کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان فارس؛ بیاری همچنین پیشنهاد انعقاد تفاهم نامه ای بین اداره‌کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی فارس و موسسه نابینایان توانگران کارآفرین شیراز را داد تا با تدوین آن زمینه افزایش همکاری‌ها در بخش های مختلف اشتغالزایی، مهارت افزایی، تعاون و … فراهم شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا