با حضور معاون اول رئیس جمهور؛
کلیات برنامه ملی توسعه هوش مصنوعی تصویب شد

کلیات برنامه ملی توسعه هوش مصنوعی در جلسه شورای عالی راهبری برنامه هفتم توسعه تصویب و بر اساس آن دولت مکلف شد حداکثر ظرف ۶ ماه برنامه ملی توسعه هوش مصنوعی را به اجرا بگذارد.

به گزارش خبرگزاری سینا، در جلسه «شورای عالی راهبری برنامه هفتم توسعه» که در دفتر معاون اول رئیس‌جمهور برگزار شد، موضوعات «برنامه مقابله با فقر» و «برنامه ملی توسعه هوش مصنوعی در دولت» مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

در ابتدای این جلسه «برنامه عملیاتی محرومیت‌زدایی با تأکید بر فقر چندبعدی و حکمرانی شواهد محور» ارائه شد. محمدرضا عارف، معاون اول رئیس‌جمهور، پس از شنیدن گزارش‌های دقیق آماری را که برپایه مطالعات کمی و کیفی در این حوزه تهیه شده بود، گفت: با گذشت چند دهه از آغاز برنامه‌های محرومیت‌زدایی در جمهوری اسلامی ایران، به دلیل نامشخص بودن متولی حوزه محرومیت‌زدایی، بخش زیادی از بودجه‌هایی که به این امر بسیار مهم و حیاتی اختصاص یافته، صرف امور جاری دستگاه‌ها و سازمان‌هایی که این بودجه‌ها را دریافت کرده‌اند، شده است و آن اثرگذاری مورد انتظار را نداشته است و کسی هم پاسخگو نبوده است.

وی افزود: اما در این دولت تلاش خواهیم کرد که با ساماندهی تشکیلات کل دولت و حاکمیت و استان‌ها، تکلیف این بودجه‌ها را به طوری مشخص کنیم که متولی و پاسخگوی آن مشخص باشد و مطمئن باشیم که بودجه‌های مربوط به این حوزه در زمینه محرومیت‌زدایی صرف شده است.

تصویب کلیات «برنامه ملی توسعه هوش مصنوعی»

در بخش دوم این جلسه، کلیات برنامه ملی توسعه هوش مصنوعی مورد تاکید قانون برنامه هفتم پیشرفت، تصویب و بر اساس آن دولت مکلف شد حداکثر ظرف ۶ ماه برنامه ملی توسعه هوش مصنوعی را به اجرا بگذارد. معاون اول رئیس‌جمهور با اشاره به تصویب کلیات برنامه ملی توسعه هوش مصنوعی، افزود: در دنیای امروز، هیچ چاره‌ای جز اولویت دادن به هوش مصنوعی نداریم، باید دقت کنیم که این موضوع بسیار جدی است و ما باید با تلاش و سخت‌کوشی عقب‌ماندگی چندساله در این حوزه را جبران کنیم و اگر این مسئله را جدی تلقی نکنیم، آن وقت قدرت‌های برتر در این حوزه، آنچه را که خودشان می‌خواهند به ما دیکته می‌کنند.

به نقل از معاونت علمی ریاست‌جمهوری، وی مطرح کرد: نقطه امید ما در این حوزه، توانایی بالای متخصصان و دانشگاهیان ماست، با آن که موضوع هوش مصنوعی موضوع جدیدی تلقی می‌شود، اما از دهه‌های گذشته، دانشگاه‌های ما درباره هوش مصنوعی کار کرده‌اند و اما مشکل در قسمت‌های دیگر زنجیره است.

هماهنگی در تولی‌گری هوش مصنوعی

معاون اول رئیس‌جمهور، با بیان این‌که موضوع تولی‌گری هوش مصنوعی در شرایط کنونی کشور باعث همپوشانی در این بخش شده است، افزود: باید هماهنگی و انسجام لازم در این بخش به وجود آید و این حوزه با دقت و بررسی عمیق، ساماندهی شود.

عارف همچنین با اشاره به بودجه‌های میلیارد دلاری برخی کشورها در زمینه هوش مصنوعی، گفت: با وجود آن که چنین بودجه‌هایی در کشور ما وجود ندارد، اما باید عقب‌ماندگی‌های خود را با تلاش جبران کنیم و با تصویب عملیات «برنامه ملی توسعه هوش مصنوعی» کار با جدیت بیشتری دنبال می‌شود.

منبع: مرکز ارتباطات و اطلاع‌رسانی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست‌جمهوری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا