رییس پارک ملّی علوم و فناوری‌های نرم و صنایع فرهنگی جهاددانشگاهی مطرح کرد:
تاسیس شهر جهانی نوآوری و فناوری های نرم و صنایع فرهنگی به مساحتِ ۲۰۰ هکتار /غفلت تاریخی از ظرفیت بالقوه فرهنگ و هنر ایران

رئیس پارک ملی علوم و فناوری‌های نرم و صنایع فرهنگی جهاددانشگاهی در رویداد ملی تخصصی صنایع خلاق و فرهنگی گفت: حوزه فرهنگ و هنر همچون چاه های نفت استخراج نشده ای است که با باروری آن، اقتصاد ایران شکوفا می شود.

به گزارش خبرگزاری سینا، محمد حسین ایمانی خوشخو با حضور در رویداد تخصصی صنایع خلاق و فرهنگی که به میزبانی پارک علم و فناوری خراسان برگزار شد؛ درباره ظرفیت های حوزه فناوری‌های نرم و صنایع فرهنگی اظهار کرد: حوزه فرهنگ در دنیا بخش مولدی در اقتصاد است، اما ما در ایران در مورد استفاده از ظرفیت بالقوه فرهنگ و هنر ایران غفلت تاریخی داریم و باید به سرعت این ظرفیت ها را بارور کرده و گذشته را جبران کنیم.

وی با بیان گزارشی از تاریخچه و فرآیند شکل‌گیری پارک علوم و فناوری‌های نرم و صنایع فرهنگی و دریافت مجوز از وزارت عتف، گفت: این پارک از زمان تاسیس تا امروز در صنایع خلاق و فرهنگی پیشرو بوده و در مدت ۶ سالی که از تاسیس آن می گذرد، توانسته موضوع فناوری های نرم و صنایع فرهنگی را در کشور جا بیاندازد و در حال حاضر نیز ۱۶۰ شرکت دانش بنیان، خلاق و واحد فناور در آن فعالیت دارند.

رئیس پارک ملی علوم و فناوری‌های نرم و صنایع فرهنگی با تاکید بر این نکته که ما در کشور ایران در صنایع فرهنگی علاوه بر مزیت‌های نسبی، مزیت‌های مطلق داریم و در سطح جهان می توانیم سرآمد باشیم، افزود: در سال گذشته شرکت های عضو پارک فناوری‌های نرم و صنایع فرهنگی که عمدتا شامل جوانان با میانگین سنی 30 سال هستند و در رشته های متنوع فرهنگی و هنری کار می کنند، 20 همت گردش مالی داشته اند.

وی تصریح کرد: نهالی که در معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و وزارت عتف کاشته شده امروز در کشور به باروری رسیده و ما آماده انتقال دانش و تجربه خود به سایر پارک های علمو فناوری در کشور هستیم.

ایمانی خوشخو با اشاره به تجارب پارک ملّی علوم و فناوری‌های نرم و صنایع فرهنگی در روابط و تعامل خود با صنوف مختلف هنری، افزود: در رشته های مختلف هنری از جمله طراحی طلا و جواهر، بسته بندی، صنایع دستی، سینما، هوش مصنوعی و… فعالیت ها، رویدادها و برنامه های قابل توجهی داریم و امروز این پارک به عنوان تنها پارک تخصصی و ملی کشور دیگر مختص به تهران نیست و در حال توسعه در مراکز استان‌ها می باشد.

رئیس پارک ملّی علوم و فناوری‌های نرم و صنایع فرهنگی ادامه داد: یکی از برنامه های اصلی ما فعالیت بیشتر و تمرکز بر حوزه بین الملل است و در هفته آینده میزبان سفرای کشور های عضو بریکس و رایزن های فرهنگی این کشور ها هستیم و قرار است حوزه فرهنگی را به نمایندگی از ایران فعال کنیم تا هم به رشد صادرات فرهنگی کمک کنیم و هم فعالیت‌های فرهنگی کشورمان در سایر کشورهای دنیا دیده شود.

ایمانی خوشخو با بیان فرآیند مطالعات، ایده پردازی، طراحی و تصویب شهر جهانی نوآوری و فناوری های نرم و صنایع فرهنگی، گفت: موضوع تاسیس این شهر جهانی از سوی شورای انقلاب فرهنگی تصویب و با ابلاغ رئیس جمهور فقید، این پارک مسئول تاسیس این شهر جهانی شده و قرار است تولیدات، صادرات و انتقال تجربه در حوزه صنایع فرهنگی بدون اینکه باری بر دولت داشه باشد، در زمینی به مساحتِ حدود ۲۰۰ هکتار در تهران ایجاد شود.

گفتنی است رویداد تخصصی صنایع خلاق و فرهنگی 24 و 25 بهمن‌ماه به میزبانی پارک علم و فناوری خراسان در شهر مشهد برگزار شد و رئیس معاون فناوری و مدیر روابط عمومی پارک ملّی علوم و فناوری‌های نرم و صنایع فرهنگی نیز در این رویداد حضور داشتند.

هدف از برگزاری این رویداد تعمیق بحث صنایع خلاق و فرهنگی در پارک‌های علم و فناوری، سیاست‌گذاری و پرداختن به ابعاد و اضلاعی است که به عنوان محور‌های صنایع خلاق مطرح هستند، اعلام شده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا