موفقیت دانشبنیانها در ساخت پودر هیالورونیک اسید تزریقی
![](https://sinapress.ir/wp-content/uploads/2025/02/171507858-780x470.jpg)
یک شرکت دانشبنیان در کشور برای نخستین بار موفق به ساخت ماده مورد استفاده در صنایع دارویی و زیبایی با عنوان «پودر هیالورونیک اسید تزریقی» شد.
به گزارش خبرگزاری سینا، برای نخستین بار در کشور و به همت یک مجموعه دانشبنیان کشورمان در نمایشگاه محصولات بیوتکنولوژی پزشکی و صنایع وابسته از ماده اولیه پر مصرف صنایع دارویی و زیبایی با عنوان پودر هیالورونیک اسید تزریقی رونمایی شد.
مدیر عامل این شرکت دانشبنیان عصر چهارشنبه در حاشیه رونمایی از این محصول در جمع خبرنگاران در خصوص این نوآوری اظهار کرد: پودر هیالورونیک اسید تزریقی، بهعنوان یکی از مواد اولیه پر مصرف و کاربردی در صنایع دارویی و زیبایی است و تولید داخلی آن، علاوه بر پاسخگویی به نیازهای صنایع مرتبط، گامی مثبت در راستای خروج ارز از کشور خواهد بود.
علی فرجی، محصول مزوژل تزریقی هیبرید هیالو را از دیگر محصولات جدید این شرکت نام برد که اخیرا بومیسازی و در این نمایشگاه رونمایی شده است.
وی توضیح داد: این محصول هایتک و تخصصی که تاکنون به طور کامل وارداتی بوده، الان در داخل کشور تولید شده و قرار است به بازار عرضه شود.
فرجی پیشبینی کرد به زودی و پس از تامین نیاز صنایع داخلی به این محصول، صادرات پودر هیالورونیک اسید تزریقی را شاهد باشیم.
وی همچنین درباره عملکرد و کاربردهای این ماده اولیه خاطرنشان کرد: این ماده اولیه در داروهای مخصوص تزریقی در بیماری آرتروز زانو (ممانعت از ساییدگی دو مفصل) و یا بیماریهای چشمی و همچنین و در بعضی داروها مثل مزوژلها و فیلرها نیز به عنوان ماده اصلی اولیه کاربرد دارد.
مدیر تکنیکال و تولید این مجموعه دانشبنیان نیز ارزآوری این محصول جدید را مهم خواند و افزود: نکته اساسی که در رابطه با این محصول که از سویههای میکروبی تولید میشود هایتک بودن آن است و فرایند تولید پیچیدهای در حوزه بایو فارما دارد که خوشبختانه برای نخستین بار در ایران تولید شده و در مقیاس صنعتی آماده تولید است.
مرتضی جعفرآقایی مقدار مصرف داخلی این محصول را ۱۰۰ تا ۱۵۰ کیلوگرم در سال عنوان کرد و افزود: با توجه به اینکه هر کیلوگرم این ماده، یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون قیمت دارد، برای تهیه آن همه ساله حدود ۱۵۰ تا ۲۰۰ میلیارد تومان ارز از کشور خارج میشود.
وی گفت: خاصیت مولکول استفاده شده در این ماده این است که تا هزار برابر حجم خودش، توان جذب آب دارد.
منبع: ایرنا