کارگردان انیمیشن سینمای «ژولیت و شاه» در گفتگو با سینا:
هوش مصنوعی نمی‌تواند مولف و مجری ایده خلاقانه هنرمند باشد/ انیمیشن «ژولیت و شاه» شوخی با تاریخ

اشکان رهگذر کارگردان انیمیشن سینمای «ژولیت و شاه» معتقد است حضور هوش مصنوعی در هنر و صنعت انیمیشن نمی‌تواند ایده، طراحی و خلاقیت را تحت الشعاع قرار دهد. زیرا تفکر و شیوه‌های اجرایی خلاقانه انسانی همیشه کارآمدترین از پیشرفت‌های تکنولوژی و به تبع هوش مصنوعی است.

پریسا ساسانی: انیمیشن سینمایی «ژولیت و شاه» به نویسندگی و کارگردانی اشکان رهگذر است. داستان این انیمیشن سینمایی که در چهل و سومین جشنواره فیلم فجر حضور دارد، درباره جولی، بازیگر جوان و تازه‌کار تئاتر است که به دعوت ناصرالدین شاه برای بازی در نقش ژولیت به ایران می‌آید؛ اما نقشه شاه برای او چیزی فراتر از یک اجرای ساده است.

اشکان رهگذر نویسنده و کارگردان انیمیشن سینمایی «ژولیت وشاه» در گفتگو با خبرگزاری سینا با بیان این مطلب که حضور هوش مصنوعی در صنعت انیمیشن ایجاد خطر برای ذهن خلاق و فعال در این عرصه نمی‌کند، گفت: زمانی که کامپیوترهای امروزی و در دسترس ما ظهور و بروز پیدا کرد نتوانست برای زندگی بشر خطری ایجاد کند، بلکه رفته رفته زندگی ما انسان‌ها را تسهیل کرد و به گمان من رویه هوش مصنوعی هم به همین شکل است و قرار نیست برای حرفه و یا هنری خطری ایجاد کند و یا جای هنر، هنرمندی و صاحبان علم را بگیرد. بلکه تا اندازه‌‎ای نوع حرفه را به روزرسانی می‌کند.

تالیف وجه تمایز ساخت انیمیشن با هوش مصنوعی 

وی ادامه داد: بنابراین قرار نیست هوش مصنوعی انیمیشن بسازد و اگر هم بسازد فاقد ارزش هنری است و مورد استقبال مخاطب باهوش نسل جدید قرار نمی‌گیرد. به اعتقادمن تالیف وجه تمایز ساخت انیمیشن با هوش مصنوعی با تولید توسط یک کار گروهی است.

این فیلمنامه نویس متذکر شد: کریستوفر نولان و میازاکی از مهمترین کارگردان‌های سینمای انیمیشن هستند که هیچ هوش مصنوعی توان مقابله با تفکر و ایده‌های تالیفی آنها را ندارد. بنابراین به عنوان یک انیماتور نگران هیچ خطری در حرفه‌ام از جانب هوش مصنوعی نیستم و فقط توصیه می کنم که دانشجویان و دانش‌آموزان هنر انیمینش کتاب‌های تخصصی، رمان، مقالات روز جهان درباره دو موضوع هوش مصنوعی و هنر انیمیشن بخوانند و فیلم هم زیاد ببینند. در این صورت به اعتقادمن هوش مصنوعی می‌تواند خیلی کارآمد باشد.

هوش مصنوعی نقش‌ها را تغییر می‌دهد

وی تاکید کرد: ناگفته نماند که با توجه به سرعت حضور هوش مصنوعی در زندگی روزمره ناخودآگاه برخی مهارت‌ها در کار تولید حذف می‌شود و نیاز به یادگیری مهارت‌های جدید پیدا می‌کنیم که اتفاقا بسیار کمک کننده است. در واقع هوش مصنوعی جایگزین هیچ حرفه‌ای نخواهد شد بلکه نقش‌ها را تغییر می‌دهد و به نوعی مشاغل جدید تعریف می‌شود. بنابراین باید در هر حرفه‌ای که زیست می‌کنیم خودمان را با تحولات، روز به‌روز کنیم تا در سونامی تحولات بتوانیم خودمان را پیدا کنیم.

کارگردان انیمیشن سینمایی «ژولیت وشاه» در پاسخ به این سئوال که آیا در تولید این فیلم از هوش مصنوعی بهره برده است یا خیر؛ گفت: به هیچ عنوان. اساسا در فرایند تولید این انیمیشن سینمایی، هوش مصنوعی مطرح نبود که البته اگر هم مطرح بود؛ به هیچ عنوان ضرورت استفاده پیدا نمی‌کردیم. چون در نهایت آنچه روی پرده می‌درخشد از ایده، تالیف و اجرای خوب و شعورمندانه می‌آید.

شرح اتفاق‌های دوران ناصری در انیمیشن «ژولیت و شاه»

وی تصریح کرد: به اعتقاد من در تعریف کار حرفه‌ای علاوه بر ایده باید کنترل هم بر روند کار باشد. اما هوش مصنوعی مدلاسیون است.

اشکان رهگذر در پایان صحبت‌های خود با اشاره به فیلم «ژولیت و شاه» گفت: این انیمیشن نسبت به کارهای قبلی‌ام متفاوت است و اتفاق‌های دوران ناصری به شکل دیگری در قالب طنز بیان شده در واقع شوخی با تاریخ در عصر ناصری است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا