نقش نان کامل در کاهش بیماریهای غیرواگیر
رئیس کنگره ملی نان کامل تاکید کرد که مصرف نان باکیفیت میتواند نقش موثری در کاهش چاقی، دیابت و بیماریهای قلبی داشته باشد.
سیدمحمد مظلومی امروز، ۱۳ دیماه در کنگره ملی نان کامل و فرآورده های غلات اظهار کرد: نان به عنوان قوت غالب، نقش مهمی در سبد غذایی ما دارد؛ بر اساس مطالعات کشوری، خانوارهای ایرانی روزانه حدود 300 گرم نان مصرف می کنند.
مظلومی افزود: حدود 50 درصد انرژی روزانه از طریق نان تامین می شود، بنابراین هر اقدامی در راستای اتقای کیفیت نان، می تواند در سلامت موثر باشد.
وی ادامه داد: امروزه شاهد گسترش بیماری های غیرواگیر و بیماری هایی مانند چاقی، دیابت و بیماری های قلب عروقی هستیم که لازم است در این زمینه اقدامات لازم انجام شود و در همین راستا، در استان فارس طرح تولید و عرضه نان کامل از سال 1401 آغاز شده است.
رئیس کنگره ملی نان کامل و فرآورده های غلات، یکی از محورهای مهم این کنگره را موضوع تولید غذاهای فراسودمند عنوان کرد که باید در سطح ملی به تولید آن توجه شود.
مظلومی همچنین با اشاره به اینکه یک درصد جمعیت کشور مبتلا به سلیاک هستند، موضوع تولید و عرضه غذاهای مناسب بیماران خاص را مهم خواند و اضافه کرد: در استان فارس طرح حمایت از بیماران سلیاک با تولید و عرضه نان مناسب برای این بیماران، اجرایی شده است.
ارائه 232 مقاله علمی به کنگره ملی «نان کامل و فرآورده های غلات»
دبیر علمی کنگره ملی نان کامل و فرآورده های غلات نیز در این آیین گفت: 232 مقاله برای ارایه در این کنگره پذیرفته شده است و 78 سخنرانی، هشت میزگرد علمی و سه کارگاه در این رویداد علمی ارایه می شود.
به گزارش سینا و به نقل از روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز، سیاوش باباجعفری اضافه کرد: بیش از 50 درصد انرژی روزانه ما از مصرف نان و غلات است، اگر نان کامل و مناسب نباشد، باعث می شود که شاهد رشد شیوع بیماری های مختلف باشیم؛ بنابراین توجه به تولید، عرضه و مصرف نان کامل می تواند در سلامت افراد تاثیرگذار باشد.