نماد سایت خبرگزاری سیناپرس

 این دوره نمایشگاه، بستری برای تعامل بیشتر صنایع فرهنگی و دانشگاه‌هاست

محمدرضا آقاجانی

سومین نمایشگاه دستاوردهای شرکت‌های خلاق و دانش‌بنیان در حالی برگزار می‌شود که تجربه برگزاری دو دوره قبلی، بستری برای ارتقای این رویداد ایجاد کرده است.

ندا انتظامی: این نمایشگاه، فرصتی برای معرفی فعالیت‌ها و دستاوردهای شرکت‌های فعال در حوزه صنایع فرهنگی و فناوری‌های نرم است. در همین راستا، محمدرضا آقاجانی، مدیران پارک ملی علوم، فناوری‌های نرم و صنایع فرهنگی و دبیر اجرایی نمایشگاه، درباره روند برگزاری و دستاوردهای این رویداد توضیحاتی ارائه کرده است.

آقاجانی با اشاره به نبود چالش جدی در برگزاری این دوره نمایشگاه به خبرگزاری سینا گفت: «در این دوره، خوشبختانه چالش خاصی نداشتیم که بتواند روند کار را مختل کند. چرا که پارک ملی علوم و فناوری‌های نرم و صنایع فرهنگی، با توجه به اهداف و مأموریت‌های خود گام برداشته است. شرکت‌های فعال در پارک هم  مشخصا در مورد موضوع نمایشگاه فعالیت می‌کنند. از سوی دیگر تجربیاتی که در دوره‌های قبلی کسب کرده بود. تنها چالشی که این مدت نمایشگاه با آن مواجه بود، تعطیلی‌های غیرمنتظره و شرایط جوی، اندکی در زمان‌بندی ما تأثیر گذاشت، اما با توجه به اینکه از پنج تا شش ماه پیش کار برای این نمایشگاه را آغاز شده بود و با مدیریت مناسب این مشکلات را برطرف کردیم. حمایت و تعهد کامل ریاست مجموعه نیز نقشی کلیدی در پیشبرد کارها داشت. این تعهد باعث شد برنامه‌ریزی‌ها به‌صورت دقیق و به‌موقع انجام شود و نمایشگاه به‌خوبی پیش برود. بیشتر از اینکه برای برگزاری جشنواره چالش داشته باشیم، فرصت داشتیم.»

وی درباره هدف‌گذاری نمایشگاه و انتخاب شرکت‌های مستقر در پارک علوم و فناوری‌های نرم و صنایع فرهنگی گفت: «تلاش کردیم تمام حوزه‌های مرتبط با مأموریت پارک در نمایشگاه دستاوردهای شرکت‌های خلاق و دانش‌بنیان

نماینده‌ای داشته باشند. برای انتخاب شرکت‌ها معیارهایی مانند عملکرد آن‌ها در دوره‌های گذشته، کیفیت فعالیت‌ها و تأثیرگذاری در حوزه صنایع فرهنگی و فناوری‌های نرم در نظر گرفته شد. ما سعی کردیم از تمام حوزه‌های مرتبط با پارک نماینده‌ای در این رویداد داشته باشیم، اما ممکن است در برخی بخش‌ها تعداد شرکت‌های فعال محدود باشد. با این حال، اولویت با شرکت‌هایی بود که عملکرد بهتر و تأثیرگذاری بیشتری داشتند. این انتخاب‌ها باعث شد نمایشگاه از نظر کیفی در سطح بالایی برگزار شود.»

دبیر اجرایی نمایشگاه با تأکید بر اهمیت اطلاع‌رسانی و جذب مخاطبان گفت: «برای اطلاع‌رسانی نمایشگاه، لیستی از گروه‌های هدف تهیه کردیم که شامل افراد حقوقی، افراد حقیقی است. سازمان‌ها، دانشگاه‌ها، مؤسسات پژوهشی و دیگر نهادهای مرتبط بود. برای همه این گروه‌ها بدون استثنا دعوت‌نامه ارسال شد. علاوه بر این، از ظرفیت فضای مجازی و رسانه‌های ارتباطی پارک نیز استفاده کردیم.»

بیشتر بخوانید: 

از جذب همکاری‌های جهانی تا معرفی دستاوردهای ایرانی

صنایع خلاق در دنیا سودآور، اما در ایران مفغول است

 

آقاجانی در ادامه اضافه کرد: «در دانشگاه‌ها هم فعالیت‌های صورت گرفته است تا هم  اساتید و دانشجویان بتوانند در این برنامه حضور داشته باشند.  چراکه ما اعتقاد داریم که بسیاری از شرکت‌های زایشی که در پارک فعال هستند، حاصل تعامل میان دانشجویان و اساتید هستند. این همکاری‌ها به ما کمک کرد تا توجه بیشتری به نمایشگاه جلب کنیم. همچنین در طول عمر پارک ملی علوم، فناوری نرم و صنایع فرهنگی با برخی نهادها و سازمان‌ها تفاهم‌نامه‌هایی داریم  که این نهادها و سازمان‌ها هم به نمایشگاه دعوت شده‌اند.»

آقاجانی در ادامه با اشاره به اهمیت نمایشگاه گفت: «نمایشگاه دستاوردهای شرکت‌های خلاق و دانش‌بنیان، فرصتی برای معرفی ظرفیت‌های پارک و شرکت‌های فعال در حوزه صنایع فرهنگی و فناوری‌های نرم است. این رویداد بستری فراهم می‌کند تا شرکت‌ها دستاوردها و فعالیت‌های خود را به جامعه، دانشگاه‌ها و دیگر سازمان‌ها معرفی کنند. همچنین این نمایشگاه زمینه‌ساز تعامل بیشتر میان شرکت‌ها و مخاطبان تخصصی و عمومی است.»

وی در پایان با ارزیابی این دوره نسبت به دوره‌های گذشته گفت: «این دوره از نمایشگاه نسبت به دو دوره قبلی مزیت‌های بسیاری دارد. دوره اول برای ما تجربه‌ای تازه بود و دوره دوم فرصتی شد تا با استفاده از تجربیات اولیه کیفیت را ارتقا دهیم. اما در این دوره، با بررسی نقاط قوت و ضعف دوره‌های قبلی، سعی کردیم برنامه‌ریزی دقیق‌تری داشته باشیم. اگر اخبار و گزارش‌های دو دوره قبل را با این دوره مقایسه کنید، به‌وضوح متوجه تفاوت‌ها و پیشرفت‌ها خواهید شد. معتقدم که این دوره نسبت به دوره‌های گذشته در سطح بسیار بالاتری برگزار شده و توانسته‌ایم اهداف اصلی نمایشگاه را محقق کنیم.»

گفتنی است سومین نمایشگاه دستاورد‌های شرکت‌های خلاق و دانش بنیان، هر روز از ساعت ۱۰ تا ۱۶ پذیرای مدیران، کارشناسان و فعالان کشور در حوزه های مختلف علمی، فناوری، صنعتی و فرهنگی و همچنین دانشگاهیان و علاقمندان به صنایع فرهنگی و فناوری‌های نرم است.

ارائه محصولات و خدمات شرکت‌های دانش‌بنیان و خلاق عضو پارک علوم و فناوری‌های نرم و صنایع فرهنگی، برگزاری کارگاه های آموزشی، برگزاری نشست‌های تخصصی مرتبط با زیست بوم فناوری و نوآوری ایران، از جمله برنامه‌های روزانه این نمایشگاه است.

علاقه‌مندان به بازدید از این نمایشگاه سه روزه، می‌توانند به نشانی خیابان اشرفی اصفهانی، نرسیده به همت، خیابان شهید قموشی، خیابان بهار، مرکز نمایشگاهی دانشگاه علم و فرهنگ مراجعه کنند.

 

 

 

خروج از نسخه موبایل