راه اندازی 25 خانه محیط زیست در فارس

خانه های محیط زیست تاکنون در 12 شهر استان فارس از جمله در شهرهای شیراز، مرودشت، خرامه، کازرون، مهر، نیریز، فیروزآباد، بختگان، داراب، استهبان، ارسنجان و لامرد ایجاد شده است.

استان فارس همگام با کلیه استان‌های کشور پس از ابلاغ دستورالعمل‌های مربوط به راه‌اندازی خانه‌های محیط‌ زیست از سوی سازمان حفاظت محیط‌زیست، تلاش‌های فراوانی از سال 1401 تاکنون انجام داده که منتج به راه اندازی 25 خانه های محیط زیست در سطح استان با همکاری سایر دستگاه های اجرایی استان شده است.

اهداف خانه‌های محیط‌زیست ارتقای فرهنگ حفاظت محیط‌زیست و دستیابی به محیط‌زیست مطلوب، هم‌افزایی ظرفیت فرهنگی دستگاه‌های دولتی، نهادها، تشکل‌های مردم‌نهاد و دیگر فعالان محیط‌زیست، آموزش همگانی گروه‌ها و مخاطبان اثرگذار اجتماعی نهادینه‌سازی رفتار شهروندی و جلب مشارکت آن‌ها برای حفظ محیط‌ زیست است.

مدیرکل حفاظت محیط‌زیست استان فارس در این خصوص بیان داشت: با عنایت به فرمایشات مقام معظم رهبري حضرت امام خامنه‌ای (مدظله‌العالی) در حوزه محیط‌زیست مبنی بر «براي ما مسئله محیط‌زیست يا حفظ منابع طبيعي مسئله‌ای تجملاتي و درجه‌دو نيست، يك مسئله حياتي است. در تلاش ما براي توسعه كشور، اولويت بايد در اين بخش باشد. بايد در قبال طبيعت هم احساس مسئوليت بكنيم. مسئله اين جريان و آن جريان نيست، مسئله همه كشور، همه بايد دست‌به‌دست هم بدهند.” و شعار دولت مردمي ” دولت مردم- ايران قوي” همگام با بیانیه گام دوم انقلاب و اسناد بالادستی سیاستهای کلی نظام در حوزه محیط زیست، 25 خانه محیط زیست در استان فارس راه اندازی شده است.

عطا پور شیرزاد، مردمی سازی امور محیط زیستی و تقویت رویکرد اجتماعی محیط زیستی و ترویج روش‌ها و فناوری‌های نوین و بومی‌سازی شده مدیریت اجتماعی محیط‌زیست را از دیگر اهداف راه اندازی خانه های محیط زیست دنبال برشمرد.

مدیر خانه محیط زیست یار مهربان استهبان نیز در گفت و گویی به بیان چگونگی تاثیر گذاری خانه های محیط زیست در ترویج فرهنگ انس با طبیعت و محیط زیست پرداخت و اظهار داشت: خانه های محیط زیست به عنوان پایگاه های اصلی ترویج فرهنگ محیط زیستی در سراسر کشور، در صورت حمایت های همه جانبه، نوید بخش آینده ایی روشن در حفظ محیط زیست کشور خواهند بود.

کشفی اهم اقدامات صورت گرفته در خانه محیط زیست یارمهربان را تشریح کرد و گفت: برگزاری کارگاه ها با موضوعات محیط زیستی، برگزاری جشنواره های مختلف در مناسبتهای محیط زیستی، ایجاد کتابخانه محیط زیستی، برگزاری کمپ و اردوی دانش آموزی و خانوادگی در طبیعت با موضوع حفاظت از محیط زیست، برگزاری برنامه های فرهنگی و تفریحی با موضوعات محیط زیستی از قبیل درختکاری، نهال کاری، هر دانش آموز یک گلدان، تهیه کاردستی با مواد دورریختنی از جمله کارکردهای این خانه محیط زیست بوده است.

مدیر خانه محیط زیست یار مهربان همچنین در پاسخ به این سوال که آیا تاسیس خانه محیط زیست و معرفی فعالیت های محیط زیستی مدرسه به والدین کمک کرده است و چگونه؟ توضیح داد: با برگزاری کارگاه های دانش افزایی، فعالیت های عملی، علمی و… دیدگاه والدین نسبت به این موضوع تغییر پیدا کرده است و حساسیت خانواده ها در جهت حفظ محیط زیست و افزایش آگاهی خود بیشتر شده است. حتی این مورد باعث بهبود عملکرد درسی دانش آموزان نیز شده است که مسئله بسیار مهمی برای والدین است. در مجموع بعد از انجام فعالیت های برنامه ریزی شده و تلاش کادر اجرایی و آموزگاران، در والدین احساس نیاز ایجاد شده که با دنبال کردن فعالیت های محیط زیستی می توانند سطح کیفی زندگی خود و فرزندان را نیز افزایش دهند.

وی همچنین در باره اینکه افتتاح خانه محیط زیست چه تاثیری بر رفتارها و احساسات دانش آموزان عضو خانه محیط زیست داشته است؟ گفت: افزایش انگیزه فعالیت و احساس تعلق بیشتر به منظور فعالیت های محیط زیستی موضوعی است که به روشنی مشهود است که این مورد در صورت حمایت های بیشتر سازمان از خانه های محیط زیست و دانش آموزان می تواند روند صعودی داشته باشد.

به گزارش سینا پرس فارس، جشنواره خانه های محیط زیست سراسر کشور، روز سه شنبه ۲۵ اردیبهشت در استان لرستان با حضور خانه های محیط زیست برتر برگزار خواهد شد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا