کلوچه فراسودمند جهاددانشگاهی سرآمد شد
به گزارش سیناپرس از روابط عمومی جهاددانشگاهی خراسان جنوبی، ساره حسینی پژوهشگر مجتمع تحقیقات گیاهان دارویی جهاددانشگاهی خراسان جنوبی گفت: آمار ضایعات بخش کشاورزی در کشور بالا و بین ۲۰ تا ۳۰ درصد است و باید از این ظرفیتها و قابلیتها به نحو احسن استفاده کرد.
وی ادامه داد: میوه های عناب به عنوان “قرص های ویتامین طبیعی” شناخته می شوند ولی عناب های کوچک و چروکیده عمدتا از چرخه تولید خارج شده و به عنوان ضایعات دور ریخته می شوند. از میوه های درجه سه و چهار که دارای ظاهر نامطلوب اما خواص دارویی بوده و برای بسته بندی و عرضه به بازار مناسب نیستند می توان برای تولید آرد فاقد گلوتن جهت استفاده در فراورده های غذایی مانند کلوچه و کیک استفاده نمود.
پژوهشگر مجتمع تحقیقات گیاهان دارویی جهاددانشگاهی خراسان جنوبی افزود: تقاضای مواد غذایی فراسودمند و طبیعی به واسطه افزایش دانش مصرف کنندگان و محبوبیت جایگزین های طبیعی در بین مردم و گسترش بیماری های غیر واگیردار در سراسر دنیا افزایش یافته است.
حسینی عنوان کرد: تولید کلوچه فراسودمند عناب با جایگزینی آرد فاقد گلوتن عناب به جای آرد سفید و هم به عنوان شیرین کننده جایگزین شکر می تواند سبب کاهش میزان ضایعات این گیاه دارویی و ارزشمند شود.
وی بیان کرد: ایده تولید کلوچه فراسودمند عناب که از سال 1396 کلید خورد و در سال 1398 به عنوان اختراع ملی ثبت گردید، بعنوان طرح برگزیده در استارت آپ ملی ارزش آفرینی از ضایعات کشاورزی و صنایع غذایی که آذر ماه سال جاری برگزار گردید، معرفی شد.
طرح آبنبات فراسودمند زرشک با خاصیت تصفیه خون و کمک به خون سازی با کسب رتبه اول در رویداد ملی ایده های برتر کاربرد فناوری در صنعت، کشاورزی، دام پروری و سلامت و طرح شکلات فراسودمند عناب با کسب رتبه سوم رویداد ملی گروه شیرین عسل با عنوان محصولات نوآورانه در صنایع شیرینی و شکلات از دیگر موارد حضور موفق مجتمع تحقیقات گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی خراسان جنوبی در رویدادهای ملی در سال های گذشته است.