در این نشست، آوات طاهرپور؛ رئیس بنیاد نخبگان استان گفت: دلیل وقوع جرائم خشن مانند قتل، سرقت مسلحانه و غیره، ریشههای فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی و خانوادگی دارد.
وی افزود: قتل علاوه بر آسیبهای وارده بر طرفینی که مستقیما درگیر حوادث هستند، بر جامعه نیز تاثیرات نامطلوب کوتاهمدت و درازمدت میگذارد؛ بنابراین نیاز است علاوه بر وجود قوانین بازدارنده و قاطع در خصوص برخورد با مرتکبین این جرائم، در پیشگیری از جرائم خشن، رویکردهای نوینی اعمال شود.
طاهرپور با بیان اینکه مشکلات اجتماعی راهحلهای اجتماعی دارند، اظهار داشت: برای اینکه جرائم خشن در جامعه کاهش پیدا کند، شایسته است در این حوزه سرمایهگذاری مادی و معنوی صورت بگیرد و آموزشهای لازم به مردم ارائه شود تا بدانند در صورت رخ دادن چنین حوادثی، چه واکنش سازنده و مناسبی از خود نشان دهند.
رئیس بنیاد نخبگان استان یکی از راهکارهای مقابله با این جرائم را ریشهیابی علل وقوع دانست و خاطرنشان کرد: برای این مهم میتوان از ظرفیتهای هیئتهای اندیشهورز نخبگانی استفاده کرد. علاوه بر آن، با توجه به اینکه فناوریهای نوین در حال گسترش هستند، باید از علوم سایبرنیتیک و هوش مصنوعی برای مقابله با جرائم خشن استفاده کرد.