برگزاری نشست مشترک بین جهاد دانشگاهی و وزارت میراث و فرهنگی در هفته گذشته یک اتفاق ویژه برای سازمان تجاری سازی فناوری و اقصاد دانش بنیان کشور به همراه داشت و افزون بر اینکه رئیس این سازمان وابسته به جهاد دانشگاهی خبر داده که طبق توافقها بهزودی مسؤولیت احیای واحدهای صنعتی راکد و نیمهراکد به جهاد دانشگاهی محول خواهد شد.
برگزاری نشست مشترک بین جهاد دانشگاهی و وزارت میراث و فرهنگی در هفته گذشته یک اتفاق ویژه برای سازمان تجاری سازی فناوری و اقصاد دانش بنیان کشور به همراه داشت و افزون بر اینکه رئیس این سازمان وابسته به جهاد دانشگاهی خبر داده که طبق توافقها بهزودی مسؤولیت احیای واحدهای صنعتی راکد و نیمهراکد به جهاد دانشگاهی محول خواهد شد.
به گزارش سیناپرس، دیدار هفته گذشته دکتر مسلمی نائینی، رئیس جهاد دانشگاهی با معاون صنایع دستی و هنرهای سنتی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در شرایطی برگزار شد که دو طرف بر احیای صنایع دستی و تجاری سازی آن تاکید کردند.
رئیس جهاد دانشگاهی در این دیدار اعلام کرد: به دلیل کم توجهی به صنایع دستی، کارهای خوبی در واحد هنر و پارک ملی علوم و فناوریهای نرم و صنایع فرهنگی این نهاد در حال انجام است و سازمان تجاری سازی فناوری و اقصاد دانش بنیان و معاونت آموزش کارآفرینی جهاددانشگاهی نیز هم در زمینه برگزاری نمایشگاه و کارگاههای آموزشی در حوزه صنایع دستی و هم نحوه تجاری سازی این محصولات سعی کرده به حوزه صنایع خانگی کمک کند که به عنوان نمونه میتوان به مشاغل خانگی اشاره کرد که بیش از ۱۰ هزار نفر را تحت پوشش دارد.
دکتر مریم جلالی معاون صنایع͏ دستی و هنرهای͏ سنتی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی هم با تاکید بر ضرورت بازگشت تقویت توجه به صنایع دستی، اظهار کرد: صنایع دستی هم در حوزه خود و محصولاتش و هم در حوزه کنشگرانش میتواند با فعالیتهای جهاددانشگاهی پیوند بخورد و نکته ای که دارد این است که در دل محصول کیفیت بخشی، استاندارد سازی و تجاری سازی مد نظر است که نیاز به دانش دانشگاه داریم و جهاددانشگاهی در این زمینه میتواند به ما کمک کند.
وی با اشاره به کمک جهاددانشگاهی به این حوزه در بخش ذی نفعان گفت: باید همکاری دو طرف پروژه محور باشد و یک پروژه ثابت و مشخص در یک حوزه مشخص احصا و عملیاتی شود.
چراغ سبز برای نوآوری، فناوری و تجاری سازی صنایع دستی
سرپرست سازمان تجاری سازی فناوری و اقصاد دانش بنیان نیز اظهار کرد: جهاددانشگاهی دارای ۳ پارک علم و فناوری و بیش از ۷۰ مرکز رشد و نوآوری در کشور است و اگر چه پارک علوم و فناوریهای نرم و صنایع فرهنگی این نهاد به طور خاص در حوزه صنایع͏دستی و هنرهای͏ سنتی فعالیت میکند و تا کنون نیز بیش از ۵ تا ۶ پردیس راه اندازی کرده است؛ اما در باقی پارکها و مراکز رشد هم منعی برای این نوع فعالیتها نداریم. دکتر مسعود ابراهیمی افزود: ما در جهاددانشگاهی آمادگی داریم تا در حوزه نوآوری، فناوری و تجاری سازی متناسب با نیاز حوزه صنایع͏دستی و هنرهای͏ سنتی از آموزش تا خدمات مشاوره و مدیریت را بر عهده بگیریم و به این سازمان کمک کنیم.
ایجاد رشتههای جدید در دانشگاهها
دکتر ایمانی خوشخو رییس پارک ملی علوم و فناوریهای نرم و صنایع فرهنگی جهاددانشگاهی با بیان این که از زمان حضور دکتر مسلمی نائینی توجه به حوزه فرهنگ بیش از دیگر حوزهها است، اظهار کرد: انتخاب این نهاد برای توسعه کمی و کیفی فعالیتهای میراث فرهنگی بسیار عالی است و میتوان با همکاری دو مجموعه رشتههای جدید را در دانشگاهها ایجاد و بازنگری هم در رشتههای موجود مرتبط با صنایع دستی داشته باشیم.
الهام زایجانی رییس جهاددانشگاهی واحد هنر در ادامه این نشست بیان کرد: آمادگی داریم تا در بحث هنر با این سازمان همکاری کنیم و در همین راستا پرپوزال آماده و برای سازمان ارسال شده است تا در رابطه با طراحی واجرا با توجه به بخشهای مختلف موجود در معاونت صنایع دستی کار شروع شود.
جهاد دانشگاهی واحدهای راکد و نیمهراکد را زنده می کند
خبر مهم هفته گذشته این بود که سرپرست سازمان تجاریسازی فناوری و اقتصاد دانشبنیان جهاددانشگاهی اعلام کرد: طبق توافقها بهزودی مسؤولیت احیای واحدهای صنعتی راکد و نیمهراکد به جهاد دانشگاهی محول خواهد شد.
ابراهیمی با بیان اینکه استفاده از توان بخش خصوصی در سرمایه͏ گذاری برای تجاری͏ سازی دانش موجود در جهاد جزو اهداف اصلی است، گفت: در جهاد͏دانشگاهی با پشتوانه استان͏ها به͏دنبال برقراری ارتباط و ایجاد پل ارتباطی بین استان و کشور هستیم.
وی با اعلام آمادگی برای کمک به استان برای رسیدن به اهداف در نظر گرفته͏ شده، یادآوری کرد: در قانون جهش دانش͏ بنیان بحث اعتبار مالیاتی پیش͏ بینی شده است که براساس آن، بخش͏ها ۲۰ درصد مالیات تکلیفی خود را می͏ توانند در حوزه دانش͏ بنیان صرف کنند و جهاد͏دانشگاهی آمادگی خود را در این رابطه اعلام می͏کند. سرپرست ستفا، به تغییر رویکرد جهاد͏دانشگاهی در بخش پارک͏ها و مراکز رشد اشاره کرد و افزود: در این بخش، از نگاه حمایتی به نگاه سرمایه͏ گذاری تغییر رویه داده͏ایم و معتقدیم خود پارک͏ها باید قواعد تجارت را بدانند.
حضور ستفا در در نمایشگاه فن بازار
آخرین خبر اینکه سازمان تجاریسازی فناوری و اقتصاد دانشبنیان در بیست و چهارمین نمایشگاه دستاوردهای پژوهش، فناوری و فنبازار حضور فعال دارد. این نمایشگاه از ۲۰ تا ۲۲ آذر ماه ۱۴۰۲ در مصلی بزرگ امام خمینی(ره) برپا می شود و از ساعت ۹ تا ۱۹ بازدید برای عموم آزاد است.
سازمان تجاریسازی فناوری و اقتصاد دانشبنیان جهاددانشگاهی نیز با هدف ارایه آخرین یافتههای محققان، فناوران و همچنین دریافت نیازهای پژوهشی و فناورانه و ارایه سازکار اثربخش تعامل میان پژوهشگران، فناوران و فعالان حوزه تجاری سازی فناوری و اقتصاد دانشبنیان و ایجاد هم افزایی در زیست بوم فناوری و نوآوری در زون ۲ این نمایشگاه حضور دارد.