دکتر مجید شاه حسینی رییس فرهنگستان هنر صبح روز یکم آذر ماه با حضور در نمایشگاه دستاوردهای شرکت های خلاق و دانش بنیان، ضمن بازدید از خدمات و محصولات ارایه شده در نمایشگاه، از نزدیک با مدیران شرکت های حاضر در نمایشگاه به گفت و گو نشست.
دکتر مجید شاه حسینی رییس فرهنگستان هنر در گفتگو با سیناپرس اهمیت معرفی و تبیین مباحث مرتبط با فرهنگ و هنر برای مردم را امری مهم توصیف کرد و اظهار کرد: اگر محدودیت امکانات به شما این اجازه را نمیدهد، باید بتوانید این موضوع را با استفاده از قالب های مجازی در دسترس مردم قرار دهید تا در بین ایشان و در زندگی ایشان ظهور و بروز پیدا کند.
وی گفت: برگزاری نمایشگاه ها و رویدادهایی که مردم را با ظرفیت های موجود در عرصه فناوری های نرم و صنایع خلاق آشنا نماید، بالقوه می تواند مفید باشد و بسته به همت و تلاش و هماهنگی و رویکرد مدیران، این ظرفیتها بالفعل می شود.
رییس فرهنگستان هنر افزود: پارکهای علم و فناوری فعال در حوزه صنایع فرهنگی، لازم است علاوه بر توجه به هنرمندان و مخاطبان تخصصی خود، طوری عمل کنند تا مردم هم بتوانند در برنامه های اینچنینی حضور پیدا کنند و از نزدیک با فعالیت ها و دستاوردهای این حوزه آشنا شده و بتوانند از آن استفاده نمایند.
شاه حسینی با تاکید براینکه باید نسبت میان هنر، صنعت و زیست عامه مردم برای خود مردم توضیح داده شود، گفت: اگر محدودیت امکانات به شما این اجازه را نمی دهد، باید بتوانید این موضوع را با استفاده از قالب های مجازی در دسترس مردم قرار دهید تا در بین ایشان و در زندگی ایشان ظهور و بروز پیدا کند.
وی در مورد رابطه هنر با فناوری گفت: اگر فناور را معادل تکنسین بدانیم، هنر در زمانه حاضر به مقدار زیادی به تکنیک نزدیک شده و به بیان دیگر به تکنیک تقلیل پیدا کرده و برای عرضه و فروش هنر، آنرا به مرزهای تکنیک نزدیک کرده ایم که خوبی آن اقتصادی کردن هنر است و بدی آن می تواند دور شدن هنر از ماهیت اصلی خود است.
وی در ادامه هنر را مقوله ای میان رشته ای دانست و گفت: اگر می خواهیم هنر را به میان جامعه ببریم و حتی برای آن یک بازار عرضه مناسب ایجاد کنیم، باید هنر را با رشته های دیگر پیوند بدهیم.
وی با اشاره به سینما به عنوان هنری میان رشته ای، متکثر و متشکل از هنرهایی چون عکاسی، ادبیات، طراحی صحنه، طراحی لباس، نمایش، موسیقی و…، گفت: این هنر با استفاده از فناوری به صنعتی ترین و پرطرفدار ترین هنر تبدیل شده است و قویترین بازار را به خودش اختصاص داده است.
رییس فرهنگستان هنر تصریح کرد: اگر بخواهیم به صنایع ترکیبی در عرصه هنر فکر کنیم، راه دستیابی درست به این هدف، چندرشته ای دیدن و میان رشته ای دیدن هنر است، به گونه ای که هنر را زایل و ضایع نکنیم و در عین حال بتوانیم هنر را به یک امر مقبول و مطلوب و مورد نیاز جامعه تبدیل کنیم.
وی تعریف فعلی از هنر در جامعه بیشتر تعریفی تجملی و تفننی است و گفت: در صورتیکه اگر هنر بتواند خود را به مرزهای نیاز روزانه یک جامعه نزدیک کند، آنجا نقطه فلاح و رستگاری هنر است که هم برای جامعه و هم برای هنرمندان مفید است و می تواند در بستر روزمره مردم جاری شود.
شاه حسینی افزود: البته هنر یک رسالت فرهنگی هم دارد و باید آینه فرهنگ ایرانی، اسلامی و انقلابی ما باشد. که در قالب سبک زندگی مردم تجلی نماید.
رییس فرهنگستان هنر گفت: هنر باید آینه تجمیع سه ساحت ایرانیت، اسلامیت و انقلابی گری باشد. هنر می تواند این مجموعه را میزبانی نماید و به بخشی از زندگی روزمره مردم تبدیل شود. نه صرفا یک امر تفننی. با این تفکر است که بازارهای مشترک فرهنگی و هنری و اقتصادی هم در این عرصه، ذیل همین تفکر شکل می گیرد.