اولین مسابقات ملی طراحی صنعتی با نرم افزار کتیا برگزار می شود
دبیر مسابقات طراحی صنعتی با نرم افزار کتیا روز چهارشنبه درباره جزییات این رویداد فنی مهندسی بهایرنا گفت: این رقابت ها با تکیه بر قوای علمی و نیروی دانشجویی، تجربه و هدایت اعضای هیات علمی دانشکده مهندسی مکانیک و با حمایت مسوولان دانشگاه و صنعت بر اساس نیاز صنایع کشور در بخش طراحی تدارک یافته است.
'سید صادق اقتصادی' افزود: این مسابقه میزبان گروه های مختلف از جمله دانشجویان، متخصصان و کارشناسان صنایع خواهد بود و بنا داریم با تداوم آن، دانشجویان و متخصصان توانا را به صنایع مربوطه معرفی کنیم تا گامی موثر در ارتباط صنعت با دانشگاه و همچنین رشد و پیشرفت صنایع کشور برداشته باشیم.
وی ایجاد شور و نشاط و رقابت علمی، آشنایی صنعتگران با طراحان لایق و حرفه ای در دانشگاه ها، ارتباط هرچه بیشتر دانشگاه با صنعت، دانش افزایی دانشجویان، ترغیب دانشجویان برای فراگیری نرم افزارهای صنعتی از جمله نرم افزار کتیا و تقویت فعالیت های دانشجویی را از اهداف برگزاری این رویداد تخصصی برشمرد.
اقتصادی درباره زمان بندی مسابقات طراحی صنعتی با نرم افزار کتیا نیز توضیح داد: تاریخ ثبت نام داوطلبان پنجم مردادماه آغاز شد و تا 25مهر ادامه دارد که در صورت استقبال و وجود تقاضا، تا 30 مهرماه قابل تمدید خواهد بود.
وی ادامه داد: مرحله اول مسابقات روزهای پنجشنبه و جمعه 13 و 14 آبان برگزار می شود و نتایج این مرحله نیز در فاصله زمانی 20 تا 22 آبان اعلام خواهد شد.
اقتصادی تاریخ دومین مرحله این مسابقات را روز پنجشنبه 4 آذرماه ذکر کرد و گفت: نتایج مرحله دوم رقابت ها از 15 تا 22 آذرماه اعلام می شود و زمان برگزاری مراسم اختتامیه و تجلیل از برگزیدگان به همراه اعطای تندیس به سه نفر برتر هر بخش، روز دوشنبه 29 آذر خواهد بود.
وی در خصوص نحوه برگزاری مسابقه طراحی صنعتی نیز گفت: رقابت ها طی دو مرحله صورت می گیرد که در مرحله نخست، ثبت نام کنندگان به 60 سوال چهار گزینه ای بر اساس آزمون بین المللی کتیا پاسخ خواهند داد و مرحله دوم آزمون به صورت عملی برای قبول شدگان مرحله اول و با استفاده از نرم افزار کتیا در رایانه شخصی شرکت کنندگان در یکی از 5 حوزه تخصصی مشخص برگزار می شود.
اقتصادی خاطرنشان کرد: حوزه های تخصصی آزمون شامل طراحی سطوح مشتمل بر محیط های generative shape design، sketch tracer و free style، مهندسی معکوس مشتمل بر محیطهای digitized shape editor، quick surface و sketch-part design-generative shape design، ماشینکاری و تولید فایل های ساخت به کمک کتیا (Gcode) مشتمل بر محیط های prismatic machining، surface machining، ،advance machining و lathe machining، متحرک سازی و ساخت مکانیزم مشتمل بر محیط های dmu kinematics، dmu fitting و dmu navigator، طراحی قالب مشتمل بر محیط های mold tooling design، assembly design، core and cavity design، part design، generative shape design خواهد بود.
کتیا ( CATIA) یک نرم افزار طراحی به کمک رایانه، مهندسی به کمک رایانه و ساخت به کمک رایانه است که اولین نسخه آن در سال ۱۹۸۱ به بازار عرضه شد.
این نرم افزار برای طراحی به کمک کامپیوتر ( CAD )، مهندسی ( تحلیل ) به کمک کامپیوتر ( CAE ) و ساخت به کمک کامپیوتر ( CAM ) از سیستم های مطرح روز دنیا در صنایع هوافضا و هواپیماسازی، دریایی، عمرانی و ساختمانی، خودرو سازی، طراحی سازه، ادوات صنعتی و کارخانجات لوازم خانگی مورد استفاده قرار می گیرد.
درحال حاضر بسیاری از شرکت های بزرگ جهان مانند بوئینگ، ایرباس، آئودی، بی ام دابلیو، فورد، ولوو، تویوتا، بوش، نیسان و زیمنس از استفاده کنندگان این نرم افزار به شمار می روند.
کاهش زمان طراحی، کاهش خطا در طراحی، بهینه کردن طرح کاهش زمان تولید، افزایش کیفیت محصول و افزایش سود دهی از جمله مزایای استفاده از این نرم افزار تخصصی عنوان شده است.