ترمیم استخوان آسیب دیده در کمتر از سه ماه

'فاطمه حجازی' پژوهشگر طرح به تولید داربست های نانولیفی برای ترمیم بافت استخوان در این پروژه تحقیقاتی اشاره کرد و گفت: داربست های نانو لیفی به دلیل شباهت ساختاری به ماتریس برون سلولی طبیعی بدن، بسیار مناسب برای رشد و تکثیر سلول ها است.

وی با بیان اینکه در صورت طراحی سه­بعدی این داربست های نانولیفی، سلول ها می­توانند در یک محیط سه بعدی رشد کرده و عملکردهای طبیعی خود را بیان کنند، اظهار کرد: از همین رو در این مطالعات ما از ساختارهای سه بعدی نانو لیفی بهره بردیم تا با ترغیب سلول ها به رشد، تکثیر و تمایزات استئوژنیک، بازسازی بافت استخوان را ارتقا بخشیده و ترمیم آسیب استخوانی را تسریع کنیم.
حجازی خاطرنشان کرد: در این پروژه از روش الکتروریسی اصلاح شده استفاده کرده و توانستیم داربست های نانو لیفی سه بعدی و ضخیم تولید کنیم تا امکان استفاده از آنها برای هر نوع آسیبی با هر ابعادی فراهم شود.
وی از کاربرد مرجان دریایی در این داربست­ها برای اوّلین بار خبر داد و یادآور شد: در کنار فاز پلیمری داربست از مرجان دریایی استفاده شد چراکه مرجان ها به دلیل ساختار ویژه خود خواص استخوان سازی شدیدی در داربست ایجاد کرده و همین امر به بازسازی استخوان آسیب دیده کمک می­کند.
این محقق جوان با بیان اینکه در طرح خود از مزایای ساختارهای پلیمری نانولیفی همراه با خواص استئوژنیک مرجان دریایی برای ترمیم نقص­های استخوانی بهره جسته است، توضیح داد: استفاده در زمینه­های پزشکی و به میزان بسیار بسیار کم از مرجان های دریایی خلیج فارس دریچه جدیدی در استفاده بهینه از این منبع ملی می­گشاید.
به گفته وی، داربست­های تهیه شده از خواص مکانیکی بالایی برخوردارند و تا زمان ترمیم بافت استخوان قادر به تحمل بارهای وارده هستند.
حجازی تصریح کرد: مطالعات سلولی برون تنی (In Vitro) نشان دادند که این داربست ها هیچ سمیتی برای بدن ایجاد نکرده و بستر مناسبی برای رشد و تکثیر و تمایز سلول ها هستند و علاوه بر این، مطالعات درون تنی (In Vivo) از حضور این داربست­ها در نقیصه جمجمه­ای مدل حیوانی موش صحرایی حاکی از شکل­گیری بافت کامل و یکپارچه استخوان در کمتر از سه ماه بود.

No tags for this post.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا