معرفی مدلی مبتنی بر شبکههای عصبی برای تشخیص رباط صلیبی آسیب دیده
پژوهشگران گروه مهندسی صنایع دانشگاه تربیت مدرس طی تحقیقی موفق به معرفی و بهبود یک مدل شبکه عصبی برای تشخیص رباط صلیبی قدامی سالم از آسیب دیده شدند.
به گزارش سیناپرس به نقل از دانشگاه تربیت مدرس، سید حسین میرعرب رضی مجری طرح گفت: استفاده از فناوری روز دنیا در تشخیص آسیبهای رباط صلیبی قدامی و کمک به تشخیص درست و به هنگام یکی از چالشهای پزشکان است از این رو در این تحقیق، به معرفی و بهبود یک مدل شبکه عصبی برای تشخیص رباط صلیبی قدامی سالم رباطهای صلیبی آسیب دیده و دارای پارگی کامل پرداختیم.
وی با اشاره به نوآوری در این پژوهش اظهار کرد: استفاده از شبکههای عصبی، در سالهای اخیر رواج پیدا کرده است و از سوی دیگر در زمینه تشخیص رباط صلیبی مطالعات اندکی انجام شده که نشان از جدید بودن موضوع دارد. در ایران نیز مطالعات بسیار اندکی در این زمینه صورت گرفته که برخی از آنها از دادههای غیر آزمایشگاهی استفاده کردهاند.
میرعرب یادآور شد: اما در پژوهش حاضر از دادههای واقعی بیمارستانی استفاده شد و همچنین تمامی دادهها مربوط به افراد ایرانی است که نتایج آن میتواند در تشخیص آسیب و بررسیهای آتی مورد استفاده قرار گیرد.
مجری طرح با اشاره به نتایج این پروژه، خاطر نشان کرد: بعد از ساخت، بهبود، بررسی و ارزیابی مدلهای مختلف برای تشخیص رباط صلیبی قدامی (ACL) دارای پارگی کامل از سالم، به این نتیجه رسیدیم که مدلهای شبکه عصبی به عنوان سامانه پزشکیار برای بهبود عملکرد رادیولوژیستها و پزشکان متخصص میتواند در مراکز خدمات درمانی مورد استفاده قرار گیرد.
وی دقت این سامانه را تا ۹۶ درصد عنوان کرد و افزود: از این مدل شبکه عصبی میتوان به عنوان سامانههای پزشک یار در مراکز خدمات درمانی استفاده کرد.
این پژوهش در قالب پایان نامه کارشناسی ارشد سید حسین میرعرب رضی با راهنمایی دکتر گلناز تاج الدین عضو هیأت علمی دانشکده مهندسی صنایع و سیستمها دانشگاه انجام شد.
No tags for this post.